nötter till mopedförsäljare och tankar för dagen

18.15

Hej!
Har ju liftat med svärisarna te Töcksfors de här dagarna när jag jobbat och när man åker med dem på morronen ingår ett härligt obligatorium. Det ska lyssnas på "Tankar för dagen" på P1. Eller rättare sagt, svärfar lyssnar konsentrerat och jag tycker också det är en härlig start på dagen medan svärfmor inte är lika faschinerad och hela tiden försöker inleda små samtal medan svärfar höjer radion. :)

I vilket fall så var gårdagens program av en barnläkare, familjeterapeut som pratade om förlåtelse och att förstå innebörden av att förlåta varandra. Han inledde med att dra paraleller till Supernanny och liknande och man blev nästan mörkrädd. 
Han sa ganska ordagrant att när man ställer ett barn på "naugthy-spot" eller i skamvrår eller liknande så är det FAKTISKT barnmisshandel. Ett barn som är 3 år kan inte förstå kopplingen mellan att de gjort något fel och därför får skämmas på en plats tills de sagt förlåt. Och att utsätta barn för något de inte förstår= övergrepp = barnmisshandel.

Detta är för mej som nu har en utbildning på 3,5 år bakom mej självklart men det som skrämmer mej är att det går program på tv med "metoder" som föräldrar och andra som ARBETAR med barn tar efter och tycker är bra tekniker. Anledningen till att metoden fungerar i programmen är ju att barnet skräms till tystnad, genom att underkasta sej så har den vuxne vunnit. Men är det vad vi vill ha? Barn som är rädda för oss? Att få en 3-åring att be om förlåtelse är ganska meningslöst då den inte är mogen nog att förstå innebörden av det hela. Det finns respektlösa barn och sådana som behöver stramare tyglar, men INGET barn behöver skrämmas för att du ska få respekt, då är du ute på farligt vatten.
Det var dagens predikan!

Är för övrigt irriterad på sådana människor som sätter ut en moped på annons och sedan ska krångla om priset, i synnerhet när det är lite bråttom. *grrrrr*
Imorrn gör jag sista arbetsdagen denna veckan, känns rätt gött faktiskt, börjar bli sleten. Ganska krävande att vara förskolelärare, man vänjer sej efter några veckor men de första dagarna är det alltid såhär innan man vant sig vid alla ljud och intryck. :)

Nu ska ja se lite på tv och bara slappa!
kramen

Kommentarer
Postat av: anna

Men fy.. Nej, det där med barnmisshandel e ju som du säger inget man tänker på om man inte är utbildad inom det området.. De e som en känsla av obehag sveper över en.. :/



Hoppas det ordnar sig med moppe-köpandet och att det finns nån vettig männska därute som vill sälja utan att krångla! :)



Kramkram!!

2008-06-17 @ 20:14:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0