vid ganska gott mod ändå

Japp...då har vi passerat utsatt datum...ingen panik här än, känner mej vid ganska gott mod. Kanske te helgen? En granne som är barnmorska sa att det mest vanliga är att föda en vecka efter utsatt datum, åtminstone första gången. Så vi satsar på helgen här....

Inte mycket nytt annars, det går i vila och hemfix just nu, det som skulle fixas på bygget är i stortsett gjort, det ska på armering sen kan de komma och gjuta, ingen panik just nu alltså. :) 

I söndags var vi bjudna te Arvika på middag, spenderade eftermiddagen med Näveheds där och med Erica och Patrik, roligt att träffa dom, längesen. :)  Sen åkte vi till Kolsjön, där har jag inte varit på många många år, de andra badade och jag badade till knäna, mer än jag hittills badat på hela säsongen med andra ord.  Gött vare faktiskt om man jämför med hur sjön här varit i sommar.


due date

Jahapp...blev ett besök till hos barnmorskan eftersom bebis fortfarande befinner sej inombords...(bokade ännu en tid idag men det var först 30/8 och det är ALLDELES för långt bort så den tänker jag glömma bort ett tag)

Allt var dock bra idag också; 144 starka hjärtslag, 39,5cm mage, 12 kilos viktuppgång under hela graviditeten, bra blodtryck (minns inte alla siffror), kliet inte mycket att göra åt, levervärde bra, något lite protein i blod (ska lämna urin imorron), gallsyra-koll får ja svar på senare, bebis fixerad.  Japp...nu är vi redo, men om vi får önska så kan du stanna inne till söndag-natt/måndag-morron nu när du ändå stannat där såpass länge.  Mathias och Richard ska nämligen fixa det sista innan gjutningen för platta på lördag.

Fick hursomhelst reda på att due date är imorron. Nåt med skottdagar och det ena med det andra...det verkliga datumet är tydligen i vecka 39+6, alltså imorron och inte 40+0 (lördag) som jag trott.  Nu återstår det att se när det passar herrn att komma.

Japp...annars hare vart ännu en lugn vecka, mycket vila, lite städ och tvätt....japp. Har en oplanerad helg framför, förutom det som ska fixas med husgrunden och därmed lite matlagningsfix för mej.

sista måndagen

DÅ var det sista måndagen innan tanken är att han ska komma...4 dagar kvar...undrar hur många det är på riktigt. Kanske tur att man inte vet...:)

Nu är klockan typ 10 och jag har hunnit vara i töcksfors å ta blodprov (kolla gallsyra och levervärde) för kliandet, handla mat, tanka bilen och nu är lägenheten snart städad. Ska bara dammsuga sovrummet och vardagsrummet innan jag våttorkar golven så äre städat igen. Gött med eeffektivitet.  Sen blir det nog sova nån timme, har lite att ta igen från inatt.  Första natten på länge det inte kliade för bedrövligt men sov inte gott ändå..tur man slipper prestera så värst mycket om dagarna så man orkar. :D

Helgen var annars lugn...fredagkväll va vi bara hemma (när mathias grejat klart vid huset), Jan kom inom en sväng på en kaffe när han va förbi med hjullastaren.  På lördagen grejade Mathias med isoleringen te plattan å jag bakade en vinbärskaka, på kvällen va vi i Sôcka å åt räkor och umgicks.  Igår var vi vid sjön några timmar innan vi fick middag hos svärisarna, på kvällen dammtorkade jag och städade badrummet medans Mathias var ute å tittade efter räv.

Japp...händer inte så möe i väntans tider....kliar väl vidare ett tag till...

PUPPP eller historien om hur man sakta men säkert förlorar förståndet

GAAAAAH!!!! Det kliiiiiar!  Äntligen har jag hittat på google vad det kallas och att det finns ett tillstånd som stämmer bättre in än den där gallsyre-historien.  Det kliar såklart inte mindre för att jag vet vad det är, men tankar om att det är farligt för bebis behöver iallafall inte snurra längre.  Hoppas få tavegyl och hoppas att det ska hjälpa för inatt kliade jag mej så jag väckte Mathias och han sover genom ALLT!  Det har faktiskt lugnat sig lite på magen, nu är armar och lår värst, ihop med anklarna men underbenen duschar jag i kallt vatten några gånger om dagen, det lindrar lite för en stund.

Hoppas lillklillen tänker komma ut snart för hans mor får snart psykbryt på denna klåda....
Har läst mej till att det oftast drabbar förstföderskor som bär pojkar och som har magmått av den större sorten, det börjar i bristningarna och sprider sej sen över kroppen, dock verkar ansiktet skonas, man får vara glad för det lilla. Det är inte farligt för varken mor eller barn men tillräckligt obehagligt för att ha plague (pest/hemsökelse) med i det engelska namnet.  Usch...hoppas hoppas innerligt att det inte är många dagar kvar av det här. Jag kanske behövde känna på det här för att verkligen börja längta efter befrielsen.  Visst ser jag fram emot att sonen kommer men har bävat för förlossningen. Nu börjar jag tycka att förlossning låter rätt ok bara det innebär att jag snart är ute på andra sidan av klåda, förvärkar och foglossning.

dagarna går visst..

Helgens händelser var härliga. Fredagens besök på Lurö med mamma som fyllde 70 va perry, vi hade fint väder och allt var gött.
På lördan va vi på fint bröllop med tillhörande fest. Lovely.
På söndagen kom syrran, Martin och Tyra,Molly, Lukas och Ida hit en sväng, vi hängde, åt lunch och de kollade in vårt blivande hem.

Under veckan som gått sen dess har jag tvättat, plockat lite, nålat ett bädd-set till spjälsängen som visst var fel storlek när jag beställde, har också packat BB-väskan i stortsett klar och hämtat sista grejerna i förrådet. Nu är vi redo för bebis.

Inatt hade jag förvärkar igen, inte som sist när det var så mycket, väldigt obehagligt och ont men på ett mer konstant vis, som en kraftig mensvärk, ihållande och tråkig. Fick till slut i mej nån värktablett och orkade då äntligen somna ifrån allt, vaknade emellanåt och kände då att det höll i sej men dämpat av medikamenter. Dagen har därför varit VÄÄÄLDIGT lugn, legat på soffan, känt smärtan lite grann emellanåt men inte så ihållande eller starkt. Undrar om han tänker stanna där inne te 18e...eller längre..

Imorrn ska jag te barnmorskan igen, undrar vad hon kommer säga om min mage som är ett enda stort köttsår av att jag kliat och kliat och kliat mej. Inge skönt när huden inte hinner växa med så det blir bristningar, det KLIAR! Annars ska hon ju mäta magen som vanligt, har den fortfarande växt för mycket så får vi åka te Karlstad på tillväxt-ultraljud, har den inte det så väntar vi bara sen. Hjärtljud ska lyssnas på, blodtryck tas och sen nåt mer blodprov. Ska också skriva sammanfattning av graviditeten och förlossningsbrev. Sen är vi klara att åka...iallafall rent fysiskt, vet inte om jag nånsin blir klar psykiskt...

RSS 2.0