en smärtsam natt och oväntat pigg morgon

09.48

HEJHEJ
När jag legat i sängen typ en timme igår vaknade jag av en fruktansvärd smärta i bröstet....den höll i sej en massa så jag gick upp igen. Tittade på Baywatch och surfade lite....somnade tillslut ifrån Mitch Buchannans försök att bli filmstjärna. Vaknade några gånger av att svetten rann av mej, men somnade om igen. När jag vaknade var jag löjligt pigg....

Inga feberattacker eller värk än så länge...mer än att nån form av lite mildare bröstsmärtor börjar återvända. Har tillåme orkat äta nåt annat än nyponsoppa. Men jag väntar mej att allt återvänder...3-5 dagar är man oftast sjuk....

Japp.....nu ska ja vila vidare...ajö

Influensa it is

14.20

Hejhej!

Reviderar härmed mina uppgifter efter att ha pratat med svärmor och läst nedanstående:

Hur vet jag om jag har influensa?

Om du får mycket plötsliga symptom som:

  • Huvudvärk.
  • Svår torrhosta.
  • Feber omkring 38-40 grader.
  • Ömmande muskler och leder samt bröstsmärtor.
  • Dålig aptit.
  • Trötthet och svaghet.
  • Rinnande näsa och ont i halsen.
  • Frossa och frysningar.
  • Orolig mage, antingen kräkningar eller diarré.

Kanske, kanske ÄR jag immun mot vinterkräksjuka....det spelar inte så stor roll egentligen för det verkar inte vara det jag har nu.  Om man spyr 2 ggr på morronen och sen mår hyfsat utöver feber, frossa, värk och hosta så känns det inte som vinterkräk iaf.  Svärmor är sköterska och sa att det låter som influensa.  Jag är nöjd, även om influensa inte heller är så skönt.

Godeftermiddag


wave bye bye till immuniteten....

09.19

Går på bantningskur, de flesta känner till den som Vinterkräksjuka. Jag var visst inte immun mot skiten, men det är riktigt konstigt att det kommer först nu... Bara å hålla tummarna för att det är över snart.

Det konstiga är att det inte känns som när man har magsjuka. Jag är galet hungrig och mår inte alls illa utom precis innan det kommer flygande på mej att ja nog måste göra mej av med mitt maginnehåll. Fräsch jag är...Helskumt...
Har haft hunger-kramp i magen i natt för att jag inte kom på att jag var hungrig förrän precis innan jag la mej och då inte orkade ta mej nåt... Men bröd och vatten var ingenting min mage ville ha vid 7-tiden imorse.. En timme senare vare bara att pallra sej iväg och skicka det till kloakerna..


Nu ska jag sluta att förstöra eran dag.

Ha det fint! Antar att helgen kommer spenderas i karantän...

hjärnan har svårt att registrera inte

17.01

Hejhej!

Att den mänskliga hjärnan har svårt att registrera inte har jag vetat ett tag men har inte tänkt på att det gäller ens egna tankar och samtal med sig själv. MEN så äre....jahapp....Inte konstigt att man inte kommer så långt med det man företar sej när man har krav på sej själv som inte är av denna världen och framför allt framställer dem med "du ska inte...."

New input - now time to change. :D

En bra date med Maud idag...riktigt bra och nyttig! NU kommer jag VERKLIGEN att lyckas, nu har jag ALLA förutsättningar och möjligheter att fixa det. Jag har oxå små verktyg för att tygla min kropp, mina tankar och känslor!  <3
This will be gooooood! Hon gav mej oxå tips att skriva när det kommer krypande, oavsett vad som kommer ut på skärmen så ska jag bara skriva ner det, kanske hur det känns, vad jag tänker osv osv. Detta kommer ske här, bara så ni vet. Kommer det texter som är svåra att läsa och kanske osammanhängande så är det bara jag som försöker hålla mej ifrån kylskåp och skafferier.  :)    Lite måste man kunna le åt sej själv....annars blir livet tråkigt...

Hejhej

ledig

10.31

Är jätteledig.... Sov länge, nu tvättar jag. Ska oxå diska och dammsuga lite....borde säkert EGENTLIGEN städa ORDENTLIGT denna veckan. Men det blir inte idag iallafall. Kanske närmare helgen eller på lördag....eller nåt.. :D

Ser fram emot dagens date med Maud, ska be att få kolla i arkivet tror jag. Vore lite intressant att se vad vi gått igenom. Annars vet jag PRECIS vad vi ska ta upp idag. Min rädsla för att misslyckas och bli besviken på andra, men till störst del på mej själv, mitt matande av mina begär som inte ALLS möter mina egentliga behov. Jag har fyra gånger kvar på detta paket som jag går inom, börjar känna att mina 10 ggr kanske räcker. Gör de inte det så får jag ta till mer sen...men känslan är god.

Ser på Efter tio med Malou...en intressant bokdiskussion idag...som just spårade ur lite. Men den var intressant ett tag. om äkthet.

Jahapp, nähäpp....time to go...
Hej

fader vår

22.55

Hejhej!
Igår var min pappa med i Arvika Nyheter, en HELSIDES-artikel! Min konstnärlige far som håller på med Scrimshaw.  Han är duktig och jag undrar varför han inte förde vidare några sånna gener till mej.....men ja fick väl säkert nåt annat bra istället.

Tycker i villket fall att det är lite tufft, bra att han äntligen får lite cred för sin konstnärliga ådra....he needs it bad!

Godnatt!

trött men ledig

17.45

Hejhej!

Nu är jag ledig till torsdag-morron. Skönt!! Är trött och sleten och har REDAN ett trytande tålamod! Bra med återhämtning. Imorrn väntar date med Maud igen. Så åker väl mot Arvika vid halv 1 eller nåt...Undrar om jag verkligen kommer behöva mer än de här 10 ggrna. Har kommit så långt redan och så så det kanske räcker. Har ju 4 ggr kvar i vilket fall, det kostar ju så mycket sen och allt känns så mycket bättre ändå...Ja, får väl se...

Ikväll ska jag bara vila, lite begynnande huvudvärk så det blir skönt att inte göra så mycket känns det som. Gick ju faktiskt promenad på rasten idag så jag har inte SÅ dåligt samvete för att jag inte gör nåt aktivt - även om jag troligen borde.

Jahapp....inte så mycket nytt annars....sitter mest fastnad i Mafia wars på Fejjan....har gått dåligt i ett par dagar men nu börjar det vända så smått....hoppas jag iaf. :)

Hejhej

vuxenpoäng

20.18

Ringde från banken, skumt?! 
Anyway så fick jag ett möte bokat med en banktjänsteman i Arvika om några veckor. Himla bra, jag som tänkt ringa dem. Prata pensionssparande, annat sparande och betalning på lån. Jag är SÅ vuxen nu....hahaha...betalar tillbaka på lån och pensionssparar.

Nu ska ja se klart på bröllopet på tv.
Hej

trög

17.31

På nåt sätt har jag trasslat ihop min hjärna. Vi får ju lön i förskott, men trodde på nåt sätt att det där vände nånstans på vägen. Hur ja nu tänkt att det skulle gå till?!
Summa summarum: Marie hade väntat sej heltidslön i janurari - erhåller halvtidslön.  Oh no! Jaja...det kommer ju såklart gå bra ändå men 8000 mindre än man tänkt är en del pengar. Börjar med andra ord att betala csn nästa månad trots allt. Har bilförsäkring på härliga tusenlappar att betala denna månaden. Blä!

Har för övrigt världens torraste fingertoppar. Ska bada dom i hudcreme sen, är lite svårt om man vill skriva på datorn samtidigt.

Har blivit såååå sugen på tattoo nr 2. Men det LÄR vänta tills ja jobbar heltid igen, minst!

Japp....hade kanske inte så mycke mer å skriva...hej

om skriftspråk och poker

13.49

Hejhej!

Har fått reda på vem som skrev kommentaren jag upplevde som tyken. Den var INTE tyken och det var en GOD vän som skrev den. Det är knepigt det här med skriftspråket ibland, man missförstår lätt. Tror oxå TYVÄRR att jag har en tendens att utgå från att folk dissar mej, är tykna eller tycker en massa negativt om det jag skriver IBLAND. Det ska jag sluta med....

Har annars haft en bra helg.
Fredag-eftermiddag:  Middag hos svärisarna, svingött. Efter det hem, dusch och tv-soffa/dator/älsklingsmys. Bara slappade och hade det gött.

Lördag: Slappade hela dagen och Mathias var hemma och gjorde ingenting. En bra dag med mycket kvalitetstid. :)  På kvällen åkte vi över skogen och käkade på the Roof med Höisveenarna och kusin Nävehed.  Gött och trevligt!! Efteråt åkte vi mot Sulvik där vi spelade poker. Längesen och riktigt kul! Sen hem igen. Lämnade av Höisveenarna och tittade in hos deras getter. Där hade det blivit tillökning - till allas sorg var de inte levande.  :(  Stackars små fina varelser alldeles livlösa......

Idag har vi inte gjort nåt vettigt än, bara degat. Mathias åkte nyss till Årjäng, årsmöte för SMU. Jag hade ingen ork och analkande huvudvärk och halsont. Stannar hemma i soffan med tv och dator, han är ju ganska snart hemma igen.

I veckan jobbar jag bara mina vanliga 50%, känns faktiskt riktigt bra. Hade kunnat tänka mej att jobba hela torsdagen iofs men annars fint.  Måndag och tisdag på vanliga stället, onsdag ska jag till Maud igen efter hennes semester, torsdag-eftermiddag på granndagiset och fredag ledig. Fredan känns skön att inte ha nåt faktiskt, Mathias är oxå ledig, han ska lämna in bilen.. Najs.

Jahapp.....godmiddag

Att studera - en bra investering

12.20

Hejhej!

Fick en anonym (kanske inte menad eftersom jag vet att den där prylen strular här) kommentar till förra inlägget som enligt hur JAG läste det lät ganska tyken. Jag måste bara får delge MIN åsikt i det hela.

Jag är SÅ glad att jag läst på universitet och då framförallt just den utbildning jag valt, jag är ÄNNU gladare att jag gjort det i ett land som faktiskt BETALAT mej delvis för att göra det. Hade jag bott i tex USA så hade jag fått betala ALLT själv och därmed troligen aldrig kunnat studera (med mina supererfarenheter av att spara), definitivt inte utan lån på hela beloppet.

Min utbildning är värd varenda krona och vartena öre. MIn utbildning har kanske inte ännu gett mej ett fast jobb, men den KOMMER att göra det en dag. Den har utöver det, och utöver kunskapen jag faktiskt fått, gett mej SÅ mycket självkänsla och självkännedom jag annars gått miste om. Den har delvis gjort mej till den jag är och jag är glad för nästan varje minut av de 3,5 åren på KAU.

Givetvis hade jag hellre inte haft ett lån att betala MEN det hade aldrig gått, endast jag vet hur mitt liv såg ut under tiden jag studerade och hur mycket jag behövde ta det där lånet för att ens överleva min tillvaro. För att kunna bo i eget boende och bygga upp mej själv som människa behövdes det fulla lånet. Jag ångrar inte en sekund hur jag valde då och ska skynda mej att betala av så fort jag bara kan. Ska be om ett möte på banken för att lägga upp en plan angående avbetalning och starta ett riktigt sparande.

På tal om annat så har det snöat konstant sen igårkväll....+ nästan hela dagen igår. Nu äre inte knutgubbeväder längre....det är SNÖgubbeväder.

Propellerbarn, systern,  kan vara barn med psykiska funktionshinder som gör att de är överallt, hela tiden, högljutt och på många sätt våldsamt. "Lånade" (och utvecklade) uttrycket av en vän, tack! :)

Japp....det var det!
God förmiddag!

svälj

20.49

Hejhej!

Oh my.....läste just en väns blogg och blev vääääldigt medveten och påmind om att innan februari är slut så ska det börja betalas av på mitt lån....
Mina nära 174000 kr ska återbetalas...iiih!   Enligt CSNs nya regler så ska man betala 4 ggr/år. Är ju en riktigt bra idé egentligen eftersom man kanske inte är gjord av pengar konstant genom livet. MEN vad som gjorde mej RIKTIGT glad var att man kan betala mer/oftare om man vill.  Jag känner att när jag ändå jobbar heltid (efter mars) och inte har SÅ stora utgifter i mitt liv så vill jag passa på att betala varje månad ett tag. Känns bättre för mej personligen. Det är nog inte lika roligt att betala om man en dag sitter med huslån och ungar, då kan man nog behöva pengarna bättre. Japp..

Jag menar inte med detta inlägg att slå folk som inte har jobb/pengar på käften, inte på nåt sätt alls. Jag lider med er men är ändå tacksam att jag trots allt kommer fixa detta bra närmaste tiden.

Japp....Hejhej!

snart

19.45
Hejhej!

Nu äre SNART helg! Den förlorade sambon är återkommen och jag jobbar imorrn sen äre frihet och lugn!
Idag har jag jobbat som sagt, en lite slitig dag. Delvis för att det är torsdag, både för mej och kidsen, men oxå för att det finns propellerbarn där jag jobbat idag. 

Otroligt härliga och energiska barn, uppfinningsrika och mysiga. Men oxå med den typen av energi som inte är av denna värld, som gör att tålamodet tar sluuuuuut ganska snabbt och otillräckligtheten kommer krypande. När man ser in i ögonen på barnet och ser att det inte finns någon där inne som lyssnar, tar in, förstår, gör som man säger. Har ju läst mycket om det här. Har ju brunnit för det här, lärt mej massor och haft tonvis med idéer, men idag kom allt till korta. INGENTING av det jag har med mej räckte, samtidigt kändes det för första gången som att det inte stämde. Som att allt man lärt sej inte gällde, iallafall inte där och då. SÅ tråkigt!  Absolut INTE barnens fel på något vis..det är ju hos mej, den otillräcklige pedagogen (i detta sammanhang) som problemet ligger. Men ännu en anledning att läsa vidare till specialpedagog. NÅN måste ju kunna hjälpa de här som ingen riktigt når.

Nu har jag iallafall en skön kväll framför mej, roliga pedagogiska ledare-kursen imorrn och sen några timmar tillbaka hos barnen med och utan propellrar, sen äre helg! I LIKE!

Godafton!

fortfarande

20.12

Yey! Fortfarande frisk! Nu borde jag vara utom fara för bacillerna i måndags iaf!  Blir väl utsatt för nya imorrn kan tänkas, men så äre. :)  Ska va med stora kidsen på granndagiset imorrn och. Hela dagen, blir kul det! Ska va där på fredag-eftermiddag oxå. På förmiddan har vi pedagogisk ledare-kurs. :)

NU ska jag ta mej en kopp the och en blodapelsin medans jag ser på Semestersvenskar och längtar till vår,värme och ljus.

Godafton!  Vi är på rätt sida veckan nu....snart helg!

4 hours to go

11.56

Hejhej!

Nu har jag 4 timmar kvar av de 48 timmarna av vånda!  Är frisk än och tycker nog att bacillerna är BRA fåniga om de ska vänta till sista timmarna med att bryta ut i min kropp.

Idag har jag inget jobb och det är faktiskt riktigt skönt , är nästan glad att ingen ringt om jobb idag faktiskt. Eller ringt har dom men det var om andra dagar senare, som jag ändå inte kan jobba för att jag redan har jobb på andra ställen. Har dammsugit och bytt lakan i sängen och tvättar nu för fullt.  Ser på hem till gården samtidigt som jag spelar mafia wars...och har det bara så GÖTT! Ska yoga sen efter jag ätit mat.

Jahapp....sen äre snart helg igen...Mathias kommer hem imorrnkväll...om han inte kommer ikväll.,..eventuellt hade de inte så mycket jobb å göra imorn. Vi har inga planer för helgen än så vi får väl se vad som händer.

Japp..återgår till tv nu...hej

ett sånt där inlägg

21.38

..som man inte vet riktigt HUR man ska skriva för att man inte riktigt är klar med hur man känner.
Skriv inte alls då tänker säkert nån, men jag anar mej till att det är ett steg i processen i ämnet. 

Både jag och min kära sambo har jobbat mycket med oss själva sen vi blev ihop igen efter/och under vårt 10 månader långa uppehåll. Detta har gjort så mycket med oss båda, både som personer och som partners. Det har givetvis oxå påverkat hur vi har det på alla plan. Just nu är nog allt sådär gött som det bara kan vara. Kanske inga högtflygande känslor eller svallande nyförälskelser. Men bara sådär lugnt och behagligt och absolut o-oroligt.  Inga tvivel, inga extra funderingar och ingen orolighet för något.

Men mitt i allt det här behagliga, fridfulla och trevliga så har man ju drömmar och förhoppningar för framtiden:

Det där huset som man än så länge knappt vågar drömma om men som man önskar och hoppas någon gång våga ta ett lån till. Det där som man bara njuter av att titta på, det nyckelfärdiga hos Västkustvillan. Det där som bara känns som vårt. Den delen i mej som har någorlunda förnuft förstår ju att det absolut inte kommer gå förrän jag har fast jobb och framförallt innan vi är överens i frågan. :)  Kanske inte ens då när man inser vad det kommer kosta. Den förnuftiga delen inser oxå att även OM beslutet togs så skulle det dröja och dröja och dröja innan det väl stod där uppslaget. Men drömma får man...och hoppas....och längta. :)

De där ringarna, åtminstone den första.....och gärna den andra oxå :).....har jag ju suktat efter länge. Det är ni några som vet. Även om jag känner att det är SÅ bra att de inte kommit än, så skulle jag ju vilja ha dem där. Jag vill dela livet med den där mannen, han med ögonen. Han långe som kan få mej att tappa fattningen bara av att han ser på mej. Han som fortfarande kan få mina knän att darra ibland. Han som har ord som kan bära en genom det mesta, men oxå ord och vanor som kan få frustreringen att koka. Han är ju allt det där jag vill ha, både det bra och det dåliga. En del av mej vill inte vänta längre, men en annan del av mej vill spara allt det där. Suga på karamellen lite till, bara vara, vänta, leva och bli en bättre människa och fru för honom när dagen kommer. Ambivalent? Jodå!

Barnen...som man önskar sej, hoppas kunna få en dag. Jag är inte där än på något sätt, jag vill leva mera och bli en bra mamma till eventuellt kommande barn.

Vi har ju så många som vi kan låna under tiden - och det bästa av allt, dem kan vi lämna tillbaka sen, när vi njutit klart. (lät ju inte så pedofiliskt, inte menat så GIVETVIS!)

MEN, här finns ett stort men. Mitt i all den här stora känslan av att det är något jag vill, SKA vänta med så vet jag hur min kropp är och vad den KAN bli. Har inte världens bästa gener i det här. Min mormor dog i livmoderhalscancer, min mamma opererade bort "allting" när jag gick i lågstadiet och flera andra i släkten har på olika sätt haft mycket cellförändringar och annat. Jag VET att jag är ung, men ibland är jag rädd att man inte ska bli redo för barn innan det är för sent. Sen om man väl kunnat få barn så kommer alla ledproblem. Man vill ändå kunna, lyfta, bära och vara nära sina barn hela deras liv (inte lyfta och bära hela livet då, alla ordmärkare). Man vill inte bli någon med sådana problem med lederna att man inte orkar vara där för dem på alla sätt de behöver.  Jag låter troligen otroooooligt negativ och som någon som VÄNTAR på att bli sjuk. Det är inte så, jag tänker inte på det här varje dag, eller ens varje vecka. MEN jag har inte råd att ignorera det om jag KAN göra nåt åt det, OM jag kan förhindra det, fördröja det....Japp...

Ikväll har jag funderat lite på allt det här....och det är svårt. Om någon stod med en pistol mot mitt huvud nu och bad mej välja, vad skulle jag göra då? VAD skulle var det rätta? För mej, för Mathias, för eventuella barn? Man vet inte sånt här, det gör man inte, och livet lever på många sätt som det vill med en. Jag oroar mej inte för framtiden, men vet oxå att ingenting löser sej av sej självt. Man måste ibland ta aktiva beslut, tror jag.

Jag väljer ikväll att bara leva, vänta, hoppas, drömma och framförallt att vara tacksam över det jag faktiskt har - just nu.
Godafton

fortfarande frisk

19.54
Hejhej!

Jag är fortfarande frisk, håller tummarna för fortsättning som är likadan :)
Körde inte av vägen idag heller.,....men det var RIKTIGT mycket snö och jobbigt att köra i halka och modd...

Imorrn har ja inge jobb, ska faktiskt bli skönt. Tvätta lite och sånt. Sen jobbar jag hela torsdag och hela fredag. Japp!

Flera i min närhet som är rädda att bli av med jobbet eller som jobbar sina sista dagar kommande veckor. Otroligt trist, man får verkligen va glad för att man har jobb nu.

Nu ska jag ta å fortsätta på min GIGANTISKA tekopp...Godafton!

VILKEN DAG!!

17.59

Räknar svinkallt med att bli sjuk inom 48 timmar! Himla skit!! VILL INTE!! Har ägnat eftermiddagen åt att torka spyor och tycker nu att det luktar spya överallt. Även om jag är hemma och alla kläder och jag själv är sanerade och spritade så känns det som att nåt ont förföljer mej. Jag vill INTE!!  :(

Det straffar sej att köra i diket, då spyr barn när man är ensam personal kvar....:(

NU vill jag bara lägga mej och sova och inte vakna igen förrän denna hemska sjukdom är utrotad!!!

hoppsan

08.06

Hejhej!

Jahaja...Idag körde jag av vägen :)  740 + snö/halka + för hög hastighet = av vägen. Glöm aldrig det ni! :)
Nä....gick faktiskt inte värst fort, bara FÖR fort för just den svängen...TUR att det finns SÅ mycket hjälpsamt folk i Fågelvik så man slipper vara med och betala bärgarns lön! Kom upp på vägen igen ganska snabbt och smidigt, men fick byta tur med en kollega så att det inte blev så mycket ensam tid med många kids för den andra. Så ikväll jobbar man till halv 7. Jippi! Så kan det gå....

Japp....nu ska jag kanske sova lite då...när jag kan...Ajö

sorry :)

14.20

Nu är ni nog en och annan som suckar till lite och bara VÄNTAR på att jag sla klättra ur Winnerbäck-träsket igen så ni inte bara får läsa låttexter och se Youtube-klipp ni inte orkar titta på/läsa.

Men detta är lite terapi för mej...det här med låttexter som går in i hjärtat eller på nåt sätt förklarar mina känslor har alltid betytt mycket för mej..

Ska dock försöka se till att detta är sista....för idag iallafall. Hade ju en ambition om att avsluta alla inlägg med en liten strof, det rann ut i sanden så jag anser faktiskt att det är ok om jag öser på lite fler nu istället. :)
Håll ut så får ni snart tillbaka den normala det-här-har-jag-gjort-idag-/det-här-känner-jag-just-nu-bloggen. :)



Himlen faller ner,
det svider till där kniven skar,
jag har varit vaken hela natten,
känt om hjärtat sitter kvar,
känt om hjärtat sitter kvar.

Jag har litat på imorgon
som en troende tror.
Jag skulle gjort så annorlunda
om jag gick i andra skor,
om jag gick i andra skor.

I rispan från min vrede,
ska jag sätta jord och så,
i skuggan av din stolthet
ska jag resa mig och gå.

jag är ingen soldat,
har inga vapen att ta till,
inga korståg jag vill gå,
ställ mig inte i ett led,
du får mig aldrig att stå still,
jag fungerar inte då,
jag är ingen soldat,
jag tänker inte så.
Ingen soldat - Lars Winnerbäck

ett axplock

Ett axplock ur otroligt målande vm i ordbajseri - Söndermarken


Så som himlen ser ut
en tisdag över skolans
kommunala korridorer
klockan fyra i oktober
strax innan det mörknar
och det luktar från bespisningen
av halvhjärtad husmanskost
och löven ligger klistrade mot marken

gråvita skyar
tandläkarväder
nån grävmaskin som sliter upp
en cykelväg vid fotbollsplan
och nyponbuskar nyponbuskar
hela vägen nyponbuskar
ser
jag när jag blundar
och nånstans där blev jag
den jag är nu


jag ser den gräddgula färgen
den moderna men diskreta
en helhet för det enkla
bara fälla upp och skruva
men
ändå alltid nåt
som ville jaga och förvirra
nåt som inte var Ikea
nåt som inte hade lösningen i kanten

det är som om jag ljugit när du frågar var jag får allting ifrån

13.46

Hejhej!

Har en lugn och skön lördag. Sov lite för länge, hämtade tvätten som Mathias lagt i maskinen, åt frukost och satte mej sen här. Har laddat in alla Winnerbäcklåtar som jag inte fått in i datorn sen datorkraschen för typ ett år sen. Har bara haft de viktigaste i datorn. Men nu är alla tillbaka så nu kan jag återupptäcka allt som glömts under senaste året/åren.

Lyssnar nu på Stockholms kyss......bra låt det. :)
Är fortfarande löjligt överväldigad över den här mannens person sen dokumentären. Verkar som att tillochmed storasyster har fått ett återfall. Ibland är min syster ganska härligt oväntad - and I love it!  Mitt i alla olikheter har vi minsann en del liknande musiksmak...:)

Jaja...ikväll väntar middag i Sôcka. OTROLIGT trevligt och mysigt ska det bli...och absolut helt säkert GÖTT!  :D
Mathias är i skogen....as usual. Men han gick inte ut förrän halv 11 eller  nåt och kommer snart tillbaka. Söt!

Jaja...nu ska jag njuta vidare...
hejhej

Jag har seglat på ett stormande hav och tro mej jag har velat stävja vinden - det är kyligt här inatt när stockholm kysser mej på kinden. Lars Winnerbäck

äntligen fredag

18.06

Hejhej!
Då var det fredag igen. Skönt :) Söckingera kommer nog å speler lite kort eller bare hänger senna..sköj de.

Har jobbat idag oxå ju, fick SÅ mycket gjort. Utöver det som skulle göras och så så började jag fixa lite mer inför vårt nya projekt med gruppindelning och 3 huvud-aktiviteter som handlar om hälsa/rörelse (och allt runt det som kroppen osv osv), pyssel (rita, måla, skriva, trycka, limma, lösa små problem, former, färger osv..kreativitet och lite matte helt enkelt) och äventyr (utomhuslek, skogsbesök, besök på andra förskolor, biblioteksbesök, små spännande uppgifter att lösa och allt du kan tänka dej som är spännande när man är 1-3 år). Tror det kommer bli skitbra, blir det inte det så får vi utvärdera och tänka om. Vi är bara i starten och det känns SÅ kul! 

Japp...sov lite när jag kom hem oxå. Nu ska jag ta mej en köpp the tror jag. Blir gött.
Ha en fin helg!
Hejhej!

bästa jobbdagen

17.29
Hej!

Idag var den bästa jobbdagen på länge och lätt en av topp5 nånsin! :)
SÅ bra, hade planering och var SUPEReffektiva och fick SÅ mycket gjort! :)  Och framförallt, vi tog ett beslut att få igång verksamheten på RIKTIGT igen!!! Allt har lixom gått lite halvt sen jag började. Mycket för att negativ energi och dålig inställning sitter i väggarna på mitt jobb men oxå pga konstanta inskolningar ända fram till slutet av november och otrygga barn sen tidigare. Men NU är vi nytt arbetslag igen OCH nu är vi flera stycken som är sugna på att dra igång och vill börja göra dagarna mer meningsfulla och roliga för barnen och inte minst oss själva! NU ska det bli ändring! Vi har gjort flera stora förändringar i många dokument och börjat förbereda för att köra igång med allt snart!  SÅ gött känns det, NU känns det som att jag börjat mitt jobb som förskollärare på riktigt. :)

Nu äre snart helg, jobbar ju imorrn men älskling kom precis innanför dörren så NU äre ändå helg på ett vis :)

Avslutar med en låt som gått varm i min bil idag. Både med musik och text :)
Kanske inte är det mest positiva ni hört och läst men OTROLIGT skarpsinnigt, vackert och på många vis sant.



 

Dom tog det sista fyllot
på den sista permissionen
Dom beslagtog hans sista ägodel
och släpade honom hårdhänt sen ner till stationen
Dom sa: Okej, stan är lugn nu
Nu kan ni låta era söta, vita barn springa omkring
Och dom kom ut ur sina gömmor
och dom såg sig runt, men dom såg ingenting

Du gamla, fria nord
Här på bästa sändningstid får vi ett välserverat styckmord
Varför inte stänga av solen fort
För vi lever inte länge nog för att
rätta till allting dom gjort mot dig
rätta till allting dom gjort mot dig

Högt ovanför gatorna i stan
delas piller ut mot flunsan medans nya planer smids
Ja, dom stora männen har en ny plan
Det är att kriminalisera symtomen medans sjukdomen sprids
Och när jag vaknar
ömmar mina käkar och min panna svettas kallt
Jag försöker hålla hårt i nåt
men jorden vill spricka, det är lava överallt

Du gamla fria nord
Här direktsänds varje våldtäkt, varje razzia, varje självmord
Varför inte stänga av solen fort
För vi lever inte länge nog för att
rätta till allting dom gjort mot dig
rätta till allting dom gjort mot dig

Ja dom tog det sista fyllot
på sin flygfärd på väg över plast och neon
Dom släpade honom ner till stationen
och sa: Du borde fatta bättre än att försöka rymma härifrån
Själv åker jag ut på turné
och drömmer om pojken med guldbyxorna
Men det är inte samma sak nu
när alla sitter bakom lås
utom knivarna och yxorna

Du gamla, fria nord
Här på bästa sändningstid får vi ett välserverat styckmord
Varför inte stänga av solen fort
För vi lever inte länge nog för att
rätta till allting dom gjort mot dig
rtäta till allting dom gjort mot dig
rätta till allting dom gjort mot dig
rätta till allting dom gjort mot dig


kan inte riktigt slita mej....


Allt jag ser, allt jag hör: Din röst, din blick ,ditt skratt, du har ögon som berusar en matt.
Så jag väntar, ja jag väntar, om tiden vill ifatt.


Det sägs att kärlek lovar stort men håller tunt, du kan kalla det förnuft men aldrig sunt.



Den enda som verkligen älskar mej är nog du!


Det är varning för ras, gå så försiktigt du kan. Din ögon kan krossa min värld, som stenar mot glas. Varning för ras.







Vackra människa

21.59

Bara genom texterna och det man faktiskt sett live så har han varit stor i mina ögon. SÅ stor....men ikväll växte han ännu mer. Trodde det inte var möjligt, vilken man. Han har ingen aning om vad han och det han gjort betyder för så många, så rädd, så liten...SÅ fin! Japp...Är SÅ glad att jag inte lyckades missa den här dokumentären! Fick upp ögonen för låtar som legat glömda i listan ganska länge. Fantastiskt, nu blir det nog Winnerbäck-träsk några veckor igen :)

Nu ska jag somna gott! :)

snubbla

21.19

Hej!
NEJ jag har inte klantat mej i vanlig Marie-anda. (har jag förresten berättat om när Maud sa: - Så du har av någon anledning fått uppfattningen att du skulle vara klantig?!"  Jag bara: Nej, jag ÄR klantig. men det bjuder jag på! :)  )

Anyway....snubblade IN på svt1 och VAD skådar jag...en HEL TIMMES dokumentär om Lars Winnerbäck! Det blir inget sova jämt nu....Det blir, titta, lyssna, njuta!

Hejhej

snart helg

20.50
Hejhej!
Snart äre helg, älskling kommer hem imorrn och jag jobbar tidig tur på fredag. GÖTT! :)
Glömde skriva idag att ett barn råkade klippa mej i tummen idag.  *skratt*
Så söt. Jag hade nog varit där i typ en halvtimme när det hela inträffade. Skulle hjälpa honom lite när han klippte i ett papper. (första gången jag träffade honom) Fick säga att jag skulle fixa en sak och gå därifrån lite raskt för att han skulle slippa se blodet, då hade han nog blivit helt bedrövad för att han gjort så. Så otroligt söt unge! :)

Ikväll har jag tagit ett aktivt beslut...eller i eftermiddags. NU äre change. Har läst en del om det här med att utsätta sin kropp för olika saker pga hur insidan ser ut/känns. Saker jag vetat länge men nu äre nu. Nu börjar kampen - kommer fixa detta bara jag accepterar att det kommer ta tid. Nu äre NU, inte sen, inte imorrn, eller på måndag. Det är NU! Har gått ganska bra rätt länge före jul men nu är det omtag och det SKA gå ännu bättre. SÅDETSÅ! Ska ta upp det hos Maud nästa gång oxå, lixom sätta ord på det mer på riktigt och få ett slut.

Sitter och tittar på det där reseledarprogrammet på tv4. Antar att det är fler svenskar än jag som blivit ganska sugna på en liten resa senaste timmen. Men men...blir inte nu iaf. Kanske hösten? Vore ju för gött! Vore gött innan oxå men blir nog hårt med ekonomin känner jag.

Jaja.....nu ska ja ta å dricka en kopp te till och kanske ta mej en blodapelsin, sen äre snart kvällen.

Imorrn ska planeras på jobbet och man ska försöka vara lite allert i hjärnan.
Godnatto!

Nöjd :)

14.54

De ringde från jobbet och undrade om jag kunde jobba på fredag. Egentligen ska jag vara på ett helt nytt ställe med jour-tur, alltså jobb 10.00 - 18.30.  Hörde med chefen som tyckte att jag lika gärna kunde vara på "mitt eget" jobb om jag fixade nån annan som kunde jobba på det "nya" stället. Så det gjorde jag. Därmed bytte jag smidigt ut sen tur på nytt, okänt ställe till tidig tur på gammalt,välkänt ställe. :)  I'm pleased! :)

Jahapp, annars har jag tvättat, dammtorkat och kört ett varv med dammsugaren sen jag kom hem. Satte mej och prata i telefon med älskling, sen fixade jag med jobbgrejerna så NU ska jag vila mej lite. Sov inte så mycket inatt, fastnade i den där sjuuuuuukt intressanta boken igen (får med andra ord skylla mej själv).
Det är så otroligt intressant det jag precis läst nu...om olika zoner och personlighet och vad skam medför för hur man beter sej. Något jag inte kan förklara så nån förstår men läs gärna boken vettja. :)  Skamfilad heter den. Hittade mej själv iallafall. En föförare i zon 2. Då handlar det alltså INTE om sex utan om att ,undermedvetet i mitt fall, vara så rädd för att bli ratad/lämnad/missförstådd att man inte låter människor se vem man egentligen är. Detta genom att alltid vara till hands, glad, trevlig, tyst och absolut INTE i vägen eller höras för mycket.

Det är så otroligt intressant och på många sätt befriande att det finns belägg inom psykologi för den jag är. Den jag blivit pga av mitt liv, min barndom, mina erfarenheter genom ett på flera sätt hårt tonårsliv.  Det som gör det hela extra intressant är nog att jag samtidigt delar allt det här med någon, någon som verkligen HÖR vad jag säger och kan ta det. Visst delar jag mycket av det här med Mathias men nu menade jag främst Maud. Hon hör mej, fattar vad jag säger och låter tankarna få spelrum och gro så att de kan komma tillbaka till mej som nåt större, bättre, lättare att ta på, mera konkret. Är SÅ glad över mötena med henne och absolut över den här boken! De kommer(har redan) båda två förändra mitt liv, enbart till det bättre!

Jaja...det jag skulle komma fram till var att jag nog ska kosta på mej någon halvtimmes vila pga inte SÅ mycket sömn inatt. God-eftermiddag!

Gömda

15.30

Idag har mediacirkusen verkligen varit igång angående sanningshalten i Gömda och Asyl av Liza Marklund.
Jag är upprörd, inte för att jag känner mej lurad av eventuellt förvränga fakta eller dylikt, inte heller för att jag är besviken på att folk ifrågasätter. JAG är upprörd över att det trots allt är en kvinna som blivit misshandlad ganska brutalt 3 ggr och OAVSETT om hon levt i ett "stormigt förhållande" eller om hon "kastat knäckebröd" i huvet på nån så betyder det väl inte att man har rätt att misshandla henne?!!

Den här Monica som ju skrvit en hel bok som ifrågasätter hur sann "Gömda" skulle vara har säkert rätt i en del av sin kritik och hon har väl all rätt att informera världen om vad hon hittat. Det jag undrar är bara HUR man kan rota i sådana detaljer att man till slut får det att låta som att "Mia" i böckerna inte skulle få känna sej kränkt för att hon blivit misshandlad.  Jag har inte läst boken (den med kritik) och är egentligen inte SUPERinsatt, men jag blir ganska grinig när jag läser artiklar som istortsett säger att en kvinna får skylla sej själv när hon blir misshandlad, om hon är svår att leva med eller om hon flyr Sverige och lämnar ett av sina barn kvar här. 
Orkar inte ens skriva mer.

Jobbat en dag till, känner mej frisk och kry än så länge :)
Imorrn ska jag till en annan förskola och jobba, jäpp!

Hej

våga vägra vinterkräksjuka

20.43

Hejhej!
Nu härjar den på riktigt på jobbet.
Ett par barn hemma och en kollega som mådde skumt i eftermiddag. Om hon är sjuk imorrn så dröjer det nog inte är jag rädd. Bara att  hålla tummarna för att det ska gå bra.

Denna vecka ska jag jobba alla dagar.
Måndag, tisdag och torsdag där jag är anställd.  Onsdag på stället där jag jobbade lite i sommar och fredag på ett helt nytt ställe. Samma dagis som Julia men annan avdelning. Har stängning och jour så det blir sent hem. Lite typiskt för Mathias är ledig hela fredan, men men, sånt är livet. Gött att få lite jobb ändå.

Jupp, inte så mycket nytt annars, hundfunderandet får ligga nere tills vi kommer närmare semester i vilket fall. De kullar som är leveransklara runt den tiden är väl knappt ens planerade. Och däremellan ska man komma på vad man tål och, testa/låna hem, lösa hur vi ska ta hand om den när vi jobbar osv osv osv osv.

Nu ska jag återgå till tvn....hoppas jag kan sova inatt. Blåste galet mycket natten som var och sist jag sov själv så var jag fruktansvärt mörkrädd. Bara att hålla tummarna och läsa tills ögonen går igen av sej själva, då ska det nog gå bra.

Ajö

kärlek på slottet

13.52

Har precis sett  Stjärnorna på slottet på web-tv. Var tvungen att titta när det var Jonas Gardells dag. Överrumplad, inte förvånad men på nåt sätt lite ninja ändå. Ibland förstår man bara hur stor kärlek kan vara här i världen.
Japp....

Annars såg vi supersöta labbe-valpar på Blocket igår. 2 fel bara de var korthåriga och de var leveransklara i februari. :(
Hundsjukan går  lite i vågor här i hushållet. Är ganska många år sen förra resan, men nu känns det mer på riktigt och verkligt. Nu bor vi ihop, skulle ha bättre råd, plats och möjlighet. Hade varit bra om Mathias inte jobbade borta så kraken inte behövde va ensam nånting. Kan ju alltid lämna den till svärisarna emellanåt (eftersom svärmor inte jobbar fullt) men det är ju VI som vill ha hund, inte dom.

Jaja.....sånt där kan man ju fundera på tills man blir gråhårig. Massa människor som jobbar heltid och har hund...även om jag är fullt överrens om att det är rätt grymt. Skulle ha hus nu, med hundgård och grejer så att det kunde funka att vara borta några timmar om dagen.  Tittar runt på olika forum iallafall för att se vad folk tål och inte. Är inte så sugen på att va en copy-cat och köpa nakenhund som syster och sambo, dessutom tycker Mathias inte att det är så mycket hund att komma med. En sån där allergi-pudel vill jag definitivt inte ha. Jag tål långhåriga raser bättre än kort-/sträv-håriga, konstigt nog, men vi får väl se. Sist vi funderade så var vi verkligen inne på Leonberger. Otroligt fina och det är mycket hund i dom. Men det är inte direkt nån jakthund, inget krav men jag vet att Mathias skulle tycka det var roligt om det var nån jaktinstinkt i parveln.

     

Jag blir alldeles sjuuuuuuk. Fina Vovven!!!

Hej


fredag igen

23.29

Hejhej!
Då var det freda igen!

Jobbade några timmar på torsdagen. När jag kom dit möttes jag av ett barn som glatt meddelade mej "jag spuuuur".  Fick fortsatt info av kollegorna att han spytt och att föräldrar var påväg...Det har gått bra än så länge *ta i trä*, hoppas jag inte blitt smittad.

Efter jag jobbat lämnade jag bilen till svärisarna i Årjäng och tog bussen till Karlstad.
Blev upphämtad av älskling och vi åkte och åt GOOOOOD mat på Vedugnen. Ett MYCKET bra ställe med skitgod mat! Kom på medans vi åt att vi kanske skulle ta å gå på bio, så vi åkte å kollade vad som gick, bestämde oss för Bond - Quantum of Solace. Vi hade typ 1,5 timme att vänta innan filmen började så vi åt paj och kaffe på Macido och hade en trevlig och mysig pratstund. Sen började filmen, riktigt mycket häftiga effekter och fräna scener, Bond är ändå alltid Bond. Sen till lägenheten och sov. 

Idag på förmiddan tog jag mej in till centrum där jag gick på H&M, köpte en kjol, två linnen, leggings, hårspännen, tops, ansiktsmask och underkläder för presentkortet jag fick i julklapp.  Blev klar fortare än jag tänkt och åkte ut till Ikea. Försökte verkligen sega mej genom första halvan, sen åt jag köttbullar, försökte även här att ta god tid på mej. Segade mej om möjligt ännu mer genom sista halvan. Hittade allt jag åkt dit för, betalade och gick ut och satte mej och väntade på älskling som kom från jobbet och hämtade upp mej. Vi åkte hem och jag byggde ihop nya Expedit och sen slappade vi i soffan.

Imorrn ska jag fylla den med böcker, Nationalencyklopedin och andra prylar. Kan nog bli bra. :) Blir lite trångt för träningscykeln nu men den är ful hur man än möblerar den så det spelar inte så stor roll, måste ju ändå dra fram den när det ska tränas...
Lamporna jag köpte passade finfint iallafall. :)

Nu ska jag snart vila huvet på kudden känns det som, rätt trött.
Ha en fin helg!
Godafton!

Älskade listor :)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Japp, ett gäng saker. Körde upp.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Minns inte att jag hade några men det kvittar, jag är nöjd med vad jag åstadkommit.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Japp...flera stycken

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej

5. Vilka länder besökte du?
Sverige, Norge...that's all.

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Varmare/längre sommar. Mer självdiciplin

7. Vilket/a datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
28 november, 3 juli

8. Vad var din största framgång 2008?
Jag lärde mej massa viktigt för att må bra på insidan.

9. Största misstaget?
Att jag förlorade en massa självdiciplin där plötsligt....

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Massa förkylningar men inget annat?

11. Bästa köpet?
Blå klänning från Carlings

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, säng, körkort

13. Gjorde någon/någonting dig riktigt glad?
Ja, älskling, jag själv, mina syskon, vänner.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Just Dance - Lady Gaga, Maybellene I hoftheholder - Volbeat

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare tidvis men på lång sikt gladare och så mycket gladare när jag var gladare än jag varit nånsin.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat, dansat

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit onyttigheter

18. Hur  tillbringade du julen?
Halva hos min ena storebror med stor del av min familj och halva hos svärisarna med hans familj och en del av hans släkt.

19. Blev du kär i år?
Inte nykär, men forsatt kär :)

20. Hur många one night stands?
Inte ett enda

21. Favoritprogram på TV?
Tell me you love me

23. Bästa boken du läste i år?
Ju mindre du gör desto mer får du gjort + en massa självbiografiska böcker.

24. Största musikaliska upptäckten?
Anberlin

25. Något du önskade dig och fick?
Samboskap, examen, körkort, tatuering, säng, närmare till mina syskon mfl., jobb, bil

26. Något du önskade dig och inte fick?
Mer självdiciplin...(have you heard it before?)

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Jobbade, var hos Maud och sen hos min ena storebror med familj, sen hemma.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nä, tror inte det. Har haft ett bra år! Allt kan inte hända på en gång, då har man ju inget att längta efter.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Som alltid det som kännts bra för dagen. Mycket olika klänningar och leggings

31. Vad fick dig att må bra?
Att jag började hos Maud.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Sugen? Äter inte kändisar.  har alltid en hemlig(?) förälskelse i Adam Duritz.

33. Vem saknade du?
Mina syskonbarn, Mathias när han inte varit hemma, vänner som jag träffar för sällan.

34. De bästa nya människorna du träffade?
Maud är nog den enda nya, nya...?

Japp....Mia - copy and paste :)

vänner

21.48

Är stolt och glad över alla mina vänner men ikväll ska 2 få ta speciell plats i denna blogg.

Min Lovisa vann en grammis ikväll!  Med Almänna sången i Uppsala. Denna supermusikaliska tjej som sjungit på nobelfesten och nu vunnit en grammis. Grattis fina gumman min!

Den andra är min vän Maja som om 6 dagar åker till tanzania för att göra sitt examensarbete och göra volontärarbete. Hon har oxå haft mod att klippa sitt hår Carina Berg-kort och det blev skitsnyggt!! :)


Alla ni andra som inte fick speciellt omnämnande idag får det nog en annan gång och jag tycker lika mycket om er som de här två brudarna. KRAM

bättre ordning

13.19
Hejhej!
Sitter här och kollar runt lite på ikeas hemsida. Planerar för en tur till.
Har räknat på det och jag kan köpa en hylla till, vi behöver bättre ordning.
Kan nog inte få Mathias att inse detta faktum och vill hellre åka själv eftersom han inte har humör för att dra runt på skillsmässovaruhuset.  :D
Så så får det bli, på fredag. :) Köpa hylla, lite småsaker och gå på H&M med mitt presentkort! :)

Blir härligt att få in nationalencyklopedin INOMHUS igen...man KAN INTE ha den i källaren, den är för dyr för det. :) Och att kunna ha böcker i vardagsrummet överhuvudtaget, då är det lättare att få ordning på alla viktiga papper som är överallt i en massa pärmar och grejer i sovrummet...:)  Ser verkligen fram emot detta! YEY!
Skulle egentligen ha en ny till sovrummet oxå som sagt..men DET får vänta ett tag!

Japp....nu ska ja ta å dammsuga lite...Hej

utvärdering

10.18

Utvärdering av 2008.

Januari
Året började med en hemfärd ifrån Lillehammer där vi varit och åkt skidor. Sen var vi i Linköping på 90-års kalas för farfar. Lämnade in examensarbete. Slutsemniarie. Ny kursstart.

Februari
Rullade mest på, skolarbete, olika häng och utgång med vänner, inget speciellt.

Mars
Började med en tur till Säffle för att herrarna skulle prova kläder till bröllop. En utgång med Hardcore Superstar-konsert. Träffade storebror med familj från Falun en snabbis innan vi åkte till Småland för fågelmiddag.
Gjorde mina första körlektioner och såg på slutspels-hockey. Gick teorikurs. 6-årsdag med älskling.

April
Blev moster. Var på IKEA och köpte våra första gemensamma möbler. Började ringa mystiska samtal och maila och ha hemliga sammankomster inför bröllop, möhippa och svensexa.

Maj
Började med en mystisk tur till Finnskogen med rekande på vägen. Sista fixet inför möhippa och svensexa. Flytta åt Daniel och Julia. Ha möhippa och svensexa. Göra teoriprovet - klarade första.  Grilla för första gången i år.
Skrev en sång, kollade på höns. Öva i kyrkan. Ta kort, delta som brudfölje på bröllop. Göra halkbanan.

Juni
Ta examen. Ha examenskalas. Köpa moped. Jobba. Fira midsommar. Gå på bröllop.

Juli

Köra upp - klara första. Ha semester, hos syskon, passa barn, vid sjön, hos vänner, lägga tak.sälja moped. Köpa bil

Augusti
Börja jobba. En norgetur.Jobb, häng, fortbildning,utgång på bryggan.

September
Jobba och vara en massa sjuk.

Oktober
Jobba, gå på bröllop. Börja ta ut semesterdagar jag inte fick spara.

November
Fylla 24. Börja gå i terapi. Ha mina första utvecklingssamtal som lärare. Få in ny tv i hemmet. Tatuera mej.

December
Jobba, fixa inför jul, ha julledigt. Fira den bästa julen på många år, ha en otroligt rolig nyår.

Sammanfattningsvis:
Ett bra år med mycket saker som hänt på alla möjliga plan. Tidvid tungt men det är saker som varit nyttiga för min utveckling och nu är jag påväg vidare.

JA, jag gör allt för att slippa städa....ska göra det nu! Hej

slut

10.13

Hej!
Nu äre slut på julen och ledigheten med Mathias hemma. Det har varit SÅ gött å ha honom hemma hela tiden! :)  Även om vi gjort mycket eget på dagtid så har vi iallafall ätit middag och haft kvällarna tillsammans...gött!
Funderar på att göra ett ryck å ta bort juldukar och gardiner iallafall....resten kanske får va kvar en stund...eller så tar ja det med när jag ändå håller på.

Vill åka till Karlstad på fredag, funderar på om jag har råd...om jag ska TA mej råd?! Vill gå på H&M för presentkortet från Mathias (hittade ju ingenting sist vi var iväg) och gå en snabbis på IKEA och köpa nya fönsterlampor och ljus. Jupp, får se! Kanske skulle åka redan imorrn-kväll så har jag mer tid på fredag, åsså kan jag åka med mathias hem sen, ja får se.

Nu ska jag plocka bort julen lite iaf!
HEj

yey!

14.26

Hej igen!
Det börjar släppa! Otroligt gött!!  Trycket bakom ögonen är nästan borta, illamåendet och känslan av att man håller på att somna hela tiden har släppt. Jag kan titta på ljus utan att kisa och jag har orkat diska och plocka in tvätten utan att vara tvungen att lägga mej en stund efteråt.  Plötsligt så mådde jag bara bättre, otroligt skönt känns det.

Ska passa på att åka till töcksfors och handla lite så jag kan göra en potatisgratäng som ska med till päronen imorrn. Brukar alltid slå ihop firande av pappa och äta julmat en sista gång för säsongen på trettondan...

Nu ska jag åka...hej

no work

11.38

Hejhej!
Idag skulle jag jobbat....I'm not. Samma huvudvärk och svaga illamående idag, har hittills inte micro-svimmat idag dock. Känns så dumt för idag känner jag mej verkligen inte sjuk...men det är jobbigt att bara gå mellan soffan och köket. Skulle inte orka jobba, det vet jag, men jag känner mej otroligt onyttig när jag bara sitter här. Hade dessutom haft ob hela dagen idag, alldeles för mycket pengar för att missa egentligen. :(   Men vad gör man?

Nu ska jag lägga mej å glo på tv...hej

ynk

20.22

Fortfarande ont i huvet med yrselattacker och illamående...

hej

headache

15.53

Oh no....

Kände lite huvudvärk komma krypande. Kom på den briljanta idén att yoga bort det hela.
Nu är den typ 5 ggr starkare med en touch av illamående.. BRA Marie! BRA!

Hoppas det går över snart....:(

Hej

bättre

11.24

Hejhej!

Det blev en bra kväll....och idag är en bättre dag. Gött :) 

Ikväll är vi bjudna till Gunnarskog, men jag orkar verkligen inte. Mathias ska bort hela dagen och kvällen imorrn. På måndag jobbar jag, på tisdag ska vi till Arvika och på onsdag börjar han jobba sen. Behöver bara få vara en ett tag nu, inte åka och flänga och ha sej.  Vi får ta det en annan gång helt enkelt. Det vore roligt och träffa en del av dem men inte just ikväll. Vi kanske går en sväng te grannen istället, närmare hem och inte lika mycket fix.

Nu ska ja gå å göra nåt annat....läsa lite kanske...eller ge mej in i facebook-status-kommentar-racet?! :)

Hej

ryck upp dej

17.55

Idag och halva igår har varit sånna där dagar....Längesen jag hade en sån...Nåt känns bara konstigt och man vet inte vad. En gnagande känsla av otillfredsställelse och nån slags ångest....och jag vet inte ens för vad. Hoppas att det vänder strax. Kvällen ska spenderas i Höisveenska residenset och jag har ingen lust med någon partypooping (inte för att det blir nåt party men...)....jag önskar att det bara gick över...NU!

Anar att det kan vara olustkänslan över dödsolyckorna, massa gammal skit, boken jag börjat läsa + att jag idag för andra gången i mitt liv såg dokumentären Thin, som gör mej sånhär. Den gick på tv, igen. En dokumentär som följer några kvinnor på behandligshem för ätstörningar, den river upp så mycket. Först personliga saker men oxå upprördhet över hur saker funkar, hur pengar, försäkringsbolag och maktmissbruk förstör så mycket mer än allt som redan är förstört för de här människorna.

Jaja...ryck upp dej var det!

hej

Read and weep

14.53

Hej!

Av en av mina svägerskor fick jag en bok häromdagen. Den heter Skamfilad.
Började läsa....kom till 3 stycket, fortfarande första sidan innan tårarna rullar nedför mina kinder. Jag har läst kanske 10-15 sidor. Det är redan den bästa bok JAG läst! Det är sjukt när någon annan skrivit om mitt liv, mina känslor, om hur jag är, beter mej, tänker....bara.....sjukt. Tror den här boken kräver små, korta, koncentrerade lässtunder för att jag ska kunna suga in allt och för att min tankeverksamhet OCH mina känslor ska fixa det.  Tack Göran Larsson för den här boken!


Hejdå igen...

2....

13.24

Hejhej!
Har precis tränat lite...börjar lugnt...störst chans att jag fortsätter då. Blev iallafall en mil på cykeln + diverse styrkeövningar. Sitter och funderar på om jag ska yoga lite, det är ju inte så krävande men bra för kroppen och skönt efteråt. 

Kikade in på facebook medans jag funderade...och såg ännu en R.I.P-sida. Nu vet jag vem den andra som dött i bilolycka på kort tid är. För några veckor sen dog en kille som vi vet vem det är i en bilolycka och på nyårsnatten var det dags för den här killen som jag såg sidan för nu, som oxå många känner. Man kan bara ge en tanke till deras nära och kära, fruktansvärt! Det känns så konstigt när det blir flera på en gång såhär.....och det känns ännu värre att tänka på den där fåniga men trots allt för verkliga "regeln" om 3 stycken. Man hoppas bara att det inte blir någon mer nu.

Jag är inte skrockfull så men mamma som haft en del med äldrevård att göra har sagt att det ofta är 3 som dör med kort mellanrum. Så är det ofta i kyrkoförsamlingar oxå, att 3 stycken dör ungefär samtidigt. Så var det sist det var stora bilolyckor...3 på kort tid....Håller alla tummar för att det inte ska bli någon mer.

Over and out

Gott nytt år!

11.53

Hej!


Gott nytt år!

Igår va den roligaste kvällen på länge! :)  Alla var i sitt esse!
TACK alla vänner!!
KRAM

RSS 2.0