småttingar

Då har en vecka till dundrat förbi. Snart äre bara 1/4 kvar...känns konstigt, men spännande.
Har mest varit sent jobb denna veckan och lite pappersarbete runt huset, ventilation och sånt. Igårkväll fick vi träffa Kerstin. Lilla tjejen. :)  Och hennes storebror och mamma å pappa såklart.
Känns konstigt att de är så små när de är ute för inne i magen känns det som att han redan skulle vara en 4-kiloskladd, även om ja vet att det inte är så. (orkar inte bry mej om det där syftningsfelet)

Jahapp..inte så görmöe nytt annars. Imorrn eftermidda åker vi te Karlstad och stannar te måndag, då har vi bröllopsdag. Undrar hur positiv maken blir till att den mest kommer gå åt till bebis-shopping. :D  Vi får ju iaf en fin kväll imorrn hoppas jag. :)


Idag börjar det bli brädor på maskinhallen, tufft, första saken där det verkligen syns att det händer nåt på ett tag. Är dock sjuuuukt varmt så det kanske inte blir så långa arbets-etapper.

Te veckan blir det lite av varje.
Måndag - ledig och Karlstad
Tisdag - jobb som vanligt.
Onsdag - planering och sommarfest på jobbet.
Torsdag - jobb som vanligt och barnmorskebesök på morronen
Fredag - ledig och vara på vårdcentralen mest halva dagen, göra glukosbelastning och ta lite andra prover. Nästa vecka kommer också bara rassla förbi, det går fort, men det är lite gött. Hoppas verkligen på svar från försäkringskassan te veckan också. Bara att få veta vad man ska föreställa sej.




I've got it bad

GE MEJ PIZZAKANTER! Helst från kebabpizza med lite sås på!

Annars fortfarande inget svar från försäkringskassan. Gjorde ett eftersök förra veckan. Fk väntar tydligen på återkoppling från min arbetsgivare i form av några siffror på hur mycket jag jobbar med mera.  Dessa papper ligger nu hos lönekontoret som skulle ta tag i det denna veckan. Så tidigast nästa vecka har jag svar gissar jag. Håller fortfarande tummen för positivt svar, blir drygt annars.

Eftersom det dröjer med svar bestämde jag och en kollega att vi byter schema. Hon jobbar 60% så det blir ca 3 dagar i veckan jag jobbar framöver.  Eftersom vi har både 6 juni och midsommarafton så blir det inte så himla mycket dagar jag skulle jobba om man lägger till att jag ska vara ledig för Joels student + en hel dag på vårdcentralen för en massa prover.  Så det kostar några semesterdagar men inte jättemånga att få några dagars extra helg i några veckor, gött!! Detta blir sista veckan på heltid för förhoppningsvis länge framöver, annars åtminstone för några veckor.

Har annars en ganska full vecka framför mej.
Imorrn äre sent jobb, onsdag äre föräldrakurs, torsdag sent jobb, sen äre fredag och helg, den är ju än så länge rätt oplanerad. Hoppas dock mycket på att få träffa Kerstin någon gång inom snar framtid. Lilla fina tjejen. :)

På söndag tar jag med maken till Karlstad för bio, hotell och middag. Vi ska fira bröllopsdag. På måndan ska vi slappa, äta hotellfrukost och bebis-shoppa lite. Gött å bara spendera ett par dagar ihop utan nåt särskilt i vägen. Helgen som gick sågs vi typ när vi sov eftersom han var på grävuppdrag och jag var förkyld.

3

Efter väldigt snart 1 år som fru dundrar jag och sonen in i 3e trimestern. Nu är det slutspurt, en ganska lång sån men om man tänker på hur sjukt fort det gått hittills så känns det som ingenting.

Fortfarande inget svar från försäkringskassan, jag hoppas varje dag att det ska ligga nåt i postlådan, får väl vänta ett tag till. Bara svaret är positivt så spelar det egentligen ingen roll för mej. De på jobbet vill dock såklart veta så de kan lägga om schema, snart vore bra however.

Till veckan är det kortvecka igen, gött, 3 dagars arbetsvecka är rätt lagom just nu. :) Förhoppningsvis är veckan efter den sista på länge.

Sommaren börjar falla på plats, mycket hemma-tid med iordninggörning för sonens ankomst och vila för mej, Mathias ska gräva så allt är klart tills huset anländer.  Däremellan ska vi på studentskiva för brorsonen, 70-årskalas för mor och bröllop för Jonas och Camilla, därefter kan sonen få komma och det nya livet börja innan hus anländer och bygge börjar på riktigt.

Vi har en bra tid framför oss. Känner mej hoppfull och lycklig inför framtiden.


1 år

Vad fort ett år går. Förra året vid den här tiden var vi mitt uppe i en massa härlig planering. Tittade tillbaka i bloggen lite, väntade fortfarande några dagar på att bli hippad och klänningen skulle sys upp och det var en massa småpyssel. En härlig tid i fjol!  En ganska härlig tid i år också, kanske inte lika intensiv men full av förväntan.

Jag håller alla tummar jag har för graviditetspenning för det börjar bli osmidigt att jobba. Kroppen hindrar mej i så mycket. Foglossningen gör att jag blir trög och långsam och växande mage gör att jag blir osmidig.  Kan inte se framför mej hur det ska gå till att jobba ända till mitten av juli om jag får avslag på ansökan.

Annars är vi mitt uppe i spacklande av garaget och vi väntar på bräsforingen som ska komma snart. 
Det artar sig. :)

Vi har gjort det sista på sista ritningen till huset, el-ritning var det denna gång, nu är det bara inprojektering av ventilationssystem men det gör ju inte vi så nu har vi påverkat färdigt allt vi har att påverka. Leverans i september. :)

Bebisen växer annars och är lika livlig som vanligt, 150 starka hjärtslag i minuten och armar och ben överallt.
Föräldrakursen har dragit igång och vi har hittills fått info om förlossningen och sånt runt det. På torsdag blir det amning och sånt, vi ska få träffa bvc-sköterskan och så.


RSS 2.0