helgen kom och gick


Jaha, då var det söndag igen.

I fredags när jag jobbat åkte jag direkt till köpcentret och klippte mej. Inga radikala förändringar bara en uppfrechning av topparna. Vi kollade oxå lite på löshår till bröllopet och färg inför nästa besök. När jag kommit hem färgade jag utväxten.  Senare på kvällen kom Jimmy och Tikka. Intog älgburgare och hängde lite innan det var dags för natten.

På lördagen var herrarna i skogen medans jag var i Töcksfors en sväng. Hittade en väska till bröllopet och köpte byxor för resten av presentkortet på Vero Moda. Sen var det matdags igen, tacos. Hängde lite vid tvn, datorn och youtube innan det var nattdags igen.

Idag har jag bara slappat hela dagen och diskat och dammsugit upp spåren efter den 4-benta. Har gått väldigt bra faktiskt, bara känt av allergin lite lite, men det var nog smart att bara låta henne vara i hallen och köket. Hade hon härjat i soffan och grejer hade det nog varit värre.  Man skulle ha en sån där härlig liten sak. Skrattade ganska ordentligt åt henne igår när hon stod och stirrade in i ugnsluckan och morrade, trodde att det var en likadan på andra sidan glaset. :D   När herrarna kom från skogen (utan jaktlycka även idag) så intog vi rådjurssadeln.  Marinaden funkade väl men rådjur är inte riktigt min grej märkte jag - igen.

Så imorrn är det ny arbetsvecka igen. Hinner inte alls med. Känns som att det var längesen jag var julledig men samtidigt har tiden gått skitfort.  Snart är det vår, tycker redan man känner det ute. Även om det är en massa minusgrader så är det så mycket ljusare och solen värmer ju faktiskt, bara känslan är vårig. I LIKE!!

Nästa helg ska vi flytta åt bror och familj. Blir trevligt och kul att få se det nya. :)   Sen är det bara en helg emellan och sen är det den 18 när jag ska åka iväg på den hemliga händelsen. :)


120 dagar...

....eller typ 17 veckor kvar. :) 

Lugnade mej lite efter lite listskrivning både här och där. Nu kan jag slappna av lite igen och bara åka med i några dagar. 

Vi fick däremot en STOR papperslunta med posten idag. Bygglovshandlingar och en massa annat som ska kollas igenom och skrivas under för att sen skickas vidare.  Skoj men nervöst, kan ju inget om sånt där.

Nu är det snart helg igen. Jimmy kommer hit. Jag antar att jag står med markservice till stor del. Grabbarna sköter sej själv rätt bra men de är säkert glada om jag fixar mat mellan deras skogsturer. :)
Så det får bli älgburgare imorrn, tacos på lördag och rådjurssadel på söndag.

Efter jobbet imorrn ska jag göra ett efterlängtat frisörbesök. Blir ju inga radikala förändringar nu i sparandet men det är så gött å fräscha upp och klippa upp lite. Kanske får det blir lugg en gång till, den växer ju så himla snabbt så det är verkligen ap-lugnt att klippa den en gång till innan nån frisyr ska börja prövas ut.  När detta är klart ska jag hämta ett paket på posten och sen hem och färga det nyklippta. Jäpp så är planen.

Mycket utgifter denna månaden IGEN. Avstod tillochmed från att betala CSN denna månaden för att få ihop det. Brukar annars göra extra inbetalningar nästan varje månad för att få ner lånet men det går inte just nu.
Har handlat en hel del till bröllopet denna månaden och jag ser redan nu att det nog inte håller om jag ska ut med knappt 2000 till på en räkning jag inte ens MÅSTE betala.
Blev oxå lite upprörd över SLARV från sambon som inte har koll på sitt pappersarbete, ingen panik så men jag blev lite irriterad faktiskt.  Har nog snart lugnat mej.

Nu ska jag göra mina kvällsövningar. Tack och ajö

irr pirr och virr

Fy sjutton vilken dag det varit.  Började igårkväll i vanlig söndags-kväll-anda. Insomnia deluxe och tankar som flög hit och dit och en andning som var snabb och låg högt upp i lungorna.  Känslan brukar vara borta nästa morgon men idag har den varit med ända tills nu.  Det irrar och ilar i hela kroppen, alla ilningar börjar nånstans i benen och jobbar sej upp till hjärtat sen dör de ut, samtidigt som jag måste fokusera för att andas normalt.  Inte ens gymmet tog mej ur det för en längre stund.  Det är LITE lugnare nu och det kommer lugna sej mer, det vet jag, hellre snabbt än långsamt. 
Det är MYCKET bröllop som snurrar ihop med en hel del jobb, det är rätt mycket just nu.

Ska göra en planeringslista här, kanske lugnar det mig något?

Januari - Februari

* Ringa om en till tårta
*Ringa om en tid att få prova ut hyrkläder till boysen
*Blommor?
* Fundera mer noga på tärnklänning, kanske kommer vår-klänningarna snart?
* Samtal med Anna - vår pastor
* Fråga om sömmerska att fixa det sista på klänningen
* Beställa hindersprövning
* Nån slags möhippa
*Planering nummer 2 med toastmastrar
*Provsmaka en tårta
*Ringa eventuelle chauffören och kolla igen
*Möten på jobbet
*Flytta åt bror med familj

Mars

*Boka tid för att skriva äktenskapsförord
* Kolla festlokalen för bordsplacering
* Prova hyrkläder med grabbarna
* Klippa och färga håret gång nr 1
* Förbereda byte av id-handlingar
* Börja fixa lite inför festen
*Fixa morgongåva

April

*Ringa cateraren igen
*Göra låtlista till dansen
*Göra klart festprogrammet och vigselprogrammet
*Gå in skor
*Spara ut naglar
*Ha date med fotografen för vigsel och fest
* Prova smink
*Prova hår
*IKEA-tur

Har säkert en miljon saker till att fixa men detta är vad som kom till mej just nu, sånt som annars snurrar runt i hjärnan.  Vet att det är massor med mer saker i april och maj, men vill inte tänka så långt just nu.

möten

Möten är vad min vecka innehållit, möten varenda dag. En del långa en del korta, samma sak fortsätter till en viss del till veckan. Inte lika ihoptryckt men ska hinna mej igenom iallafall 2 eller 3 stycken innan det är fredag-eftermiddag igen.

Idag pratade jag med vår catering-firma och gjorde upp en del saker lite mer exakt. Kändes finfint. Nu ska vi bara prata med de vi vill ska servera så är vi i hamn med det.  Mathias ska oxå ringa en som vi ska fråga om han vill köra oss från kyrkan till festen. Sen ligger vi väldigt bra med ett tag igen. Måste ringa om tårtorna oxå.

Jag försöker få tag i en väska att ha på bröllopet, svårt tydligen, allt är så dyrt.  Jag är verkligen inte så noga på hur den ser ut eller så, vill bara få plats med nödvändigheter och så ska den ju va ljus.  Har också förhoppningsvis fått till underkläder men det märx om några dagar.

Har funderat lite på Mathias morgongåva i ett par dagar, snart är det dags att ta tag i det. Gillar bara inte riktigt hur budgeten ser ut just nu. Mycket pengar ska fortfarande ut och mitt konto är inte direkt överfullt. Det ska som sagt fixas morgongåva, underkläderna är inte betalda, en IKEA-tur ska det blir framöver och fixa grejer till borden på festen, maten är inte betald, inte Mathias och Daniels hyrkläder, inte Julias klänning och inte frisörer och inte blommor, inte en panduro-räkning på 600 spänn.  Puuuh, min plånbok gråter lite stilla. Nu ska ju allt delas i två eftersom vi betalar hälften var men ändå. Det blir några tusenlappar som ska ut.  Är ganska glad att klänningen, skorna och ringarna är fixade och att det är några månader kvar att få in lite mer pengar kan jag säga.

På husfronten står det ganska still, vi ska få åka och titta på likadana hus i Göteborg framöver, då blir det lättare att se och veta vad man ska göra, vad man vill lägga till och ta bort och allt sånt.

Inte jättemycket nytt annars.
Förra helgen hade vi Vänghäng på fredan, på lördan plockade vi upp Mina och Elma och åkte på Disney on ice. Satt fruktansvärt högt upp men det var en trevlig show. Sen var de med oss hit hem och sov över till söndan.
Senare på söndan kom toastmastrarna och deras familjer och vi planerade lite.  De ska göra nåt fuffens med oss den 20 februari. Det blir en spännande helg.

Först nåt möhippe-aktigt på fredan och sen träffa toastmastrarna och se vad they are up to.

Behöver en rejäl uppryckning nu. Vore fantastiskt om jag kunde få till en klippning denna veckan och sen färga håret, ser inte så himla fräsch ut. Ska försöka få lite sol på kroppen oxå. Blek, oklippt och med utväxt - not so lovely.

lite rast då

Några timmar kvar till helg. Jobbar till 18 idag, inte min favvo-tid men det funkar helt ok. Innebär ju att nästa fredag är tidig. Dessutom blir det flera tidiga fredagar nu när jag måste byta tider för att komma iväg på "möhippor" och grejer. :D

Denna vecka flög förbi precis som jag trodde. Plockade bort julen i torsdagskväll. Igår var det träna, handla, städa och byta gardiner. Idag ska ja bara jobba sen ikväll blir det nåt häng nånstans på nåt sätt, kanske Väng? :)
Imorrn äre som sagt dags för Disney on ice och sen översovning av småbrudar.

Nästa vecka verkar ganska fullspäckad av diverse.


135 dagar

Om 135 dagar är jag fru :)

Jahapp, ännu en jobbdag över, även denna vecka flög förbi. Är ju bara onsdag men är onsdagen gjord så är veckan gjord.  Imorrn är det tidigt jobbpass och sen gym så den dagen går nog undan. Sen ska jag handla, sen hem och då ska vi städa och tvätta. Jag har troligen fått gardiner på posten så de ska väl strykas och hängas i köket.

På fredag har vi inga direkta planer än, väldigt skönt med tanke på den fullspäckade helgen.  På lördag ska vi till Karlstad med Elma och Mina, på Disney on ice, sen följer de med oss hem och ska sova här tills på söndag. Sen kör vi dem till Mathias föräldrar för vi ska ha våra toastmasters med fruar och barn på middag och lite planering.  Alla saker är bara roliga men det är ändå en viss uppbokning. Blir nog en härlig helg iallafall. :)

Nu tror jag det får bli kvällen innan tidig morgon imorrn.

creapy

Måste erkänna att man funderar två gånger när ett brev adresserat till mej ifrån Malmö, skrivet med vänster hand (av nån högerhänt) eller av ett barn, ligger i lådan när man kommer hem. Man hinner tänka lite till när man öppnar och ser att brevet är skrivet som ett hotbrev med urklippta bokstäver från olika tidningar.  Innan jag började läsa och kunde lägga undan rädslan och bara skratta och skratta och skratta och skratta och skratta...ja jag skrattar än 50 minuter senare. :)

Såhär ser det ut..
THE letter

Jag undrar vad det är för tokigheter, ganska givet är att det är nån slags möhippa, men hur? Vilka kommer vara med? Vem är författaren? Vart ska jag? Vad ska jag göra? Hur har författaren/na vetat vilka de ska bjuda in när inbjudningarna knappt gått ut? Varför ska jag packa så knäppa saker? Det är såååå sjukt spännande och jag är sååååå nyfiken! Den ena tanken säger emot den andra direkt jag tänkt den...hahah
Jag kommer inte sova en hel natt fram till 18 februari det är jag säker på. Jag har varit SÅ lugn och tänkt att tidigast april, åtminstone inte så länge det är snö, men tji fick jag. Nu ska man va nervös i drygt en månad istället. :)


our song

Snabbt är vår melodi har jag kommit på idag.
Inte kanske hela tiden men när det väl händer så händer det. Undrar om det alltid kommer vara så?  Lite ketchup-effekten, först ingenting, sen ingenting, sen ingenting, sen ingenting sen kommer ALLT. :)

När vi blev ihop en gång i begynnelsen så bara small det till, inte många gav oss lång tid att hålla ihop.
Sen gjorde vi slut ganska pang bom, sen blev vi hop igen bara sådär. Jag anade det knappt ens själv. (vi hade såklart pratat om det ett tag men inte så så många visste det utåt)  

Sen gick det tid och tid och tid och tid och pang bom så var vi och beställde ringar. Från att ha äntligen och väl ha tagit beslutet tills vi förlovade oss gick det bara några dagar.

Sen gick det tid och tid och tid igen och plötligt hade vi bestämt att gifta oss, datum och allt.  Sen började vi prata lite mer seriöst om hus och veckan efter var kontraktet skrivet, banken pratad med och allt drog igång.

Vem har sagt att snabbt är dåligt? Det verkar iallafall vara vår melodi.

Man kan vara snabb under en lång period, vi har lång startsträcka men sen bara smäller det så är vi i mål. :)
It's our way and i wouldn't ever wanna change it. 

Visst har man misströstat och visst har man gett upp ibland, visst har det varit jobbigt stundtals, visst har man kännt som att man står och stampar. Men NU när man kan se det i backspegeln så är det det bästa. Det hade inte funnits en bättre tid än nu för allt det här. Det är NU som det är perfekt, det NU vi är framme vid det här på VÅR resa.

Det var ganska länge som jag kände en ångest när folk frågade om vi inte skulle förlova oss, gifta oss osv osv. Jag kände att jag inte dög om jag inte tog de stegen som förväntades av mej, när det passade andra.  Den byttes ut för ett tag sen, kanske lite dryg ett år sen.  Då började jag känna att VI faktiskt inte varit där än, vår resa har inte nått till de där besluten förrän nu.

Även om jag varit säker på att det är VI, jag och Mathias, som ska göra resan tillsammans väldigt länge, så har vi inte varit vid den här punkten förrän nu. Det hade inte gått att komma fram till samma saker innan nu. Jag är SÅ glad att NU är just NU och inte innan eller sen, bara NU.

Det är NU det händer.

Vi tar beslut nu, livsomvälvande sådana.
Vi har skrivit på ett första-kontrakt på något som blir vårt framtida hem.
Vi ska köpa ett Borohus.

De senaste dagarna har handlat om banklån, markavstyckning, avloppsgrävning, vägbygge och elframdragning.  Vi har pratat i pengasummor som jag aldrig ens kan föreställa mej hur de skulle se ut i verkligheten. Vi har vägt för och emot, vi har gett upp och kommit igen. NU är beslutet taget och detaljerna börjar ta form.
I sommar kommer markförberedning att ske, hösten efter det kanske ett stort garage tar form, våren efter det gjuts platta och sen kommer huset. Vi vet ingen exakt tidsplan, allt hänger lite på hur sommarens arbete går eftersom Mathias gör det själv. Vi har en förhoppning vi ännu bara viskar om och det är att vi ska vara inflyttade till jul 2012.  Men det sker när det sker. Vi ska ju även göra en del invändigt jobb själv samt lägga taket själva så troligen kommer det ta lite extra tid, men vi sparar förhoppningsvis lite pengar iallafall.

Först och främst ser vi fram emot bröllop, sen blir det en sommar av hårt jobb, Mathias semester går åt till grävning av tomt så gott som helt och hållet.  Jag funderar på att jobba en del för att få ihop det. Skulle kunna tänka mej att jobba tisdag, onsdag,torsdag hela sommaren när jag tänker på det just nu, men nu har jag ju varit ledig i vad som känns en evighet så det är svårt att veta hur jag känner i juli.  Jag tänker som så att det ändå blir en del ledigt runt bröllopet för att fixa med allt som ska fixas.  Och sen frammåt hösten drar vi på bröllopsresa, vi får vila då helt enkelt. Mer om den får komma senare för vi har inte kommit så långt i den planeringen. Det blir en hård sommar (iallafall för Mathias) och så får vi vila på hösten.

Det här är saker jag inte kunnat se hända för mej själv. Det är en naturlig del av folks liv och framtid, men för mej har allt det här bara varit suddigt. Jag har haft svårt att se mej sitta hos banken för lånesamtal, jag har haft svårt att se mej vara med och skriva på papper för ett hus, jag har haft svårt att se mej på själva bröllopsdagen, jag har haft svårt att se mej leva och bo i ett hus, kanske en dag med barn.  Troligen för att jag inte vågat hoppas att det någon gång ska ske, det har alltid varit svårt för mej. Det är en stor och häftig känsla att vara på väg i en riktning. I love it!

Tiden nu kommer troligen alltid vara den mest händelserika i våra liv, det är nu mycket händer på en gång. Sen kommer lyckan kanske mer stötvis och en grej åt gången.  Just nu är den som ett konstant pirr i magen. Det är NU det händer.

en länk



Har en länk till dem som kan känna sig berörda. Om någon skulle fråga om bröllopspresenter eller så...


www.brollopstorget.se/Brudpar/naveheds

koden är: naveheds


Annars händer mycket nu i dagarna. Idag var vi hos Grinna och pratade lite om fotgraferingen. De fick lite uppgifter och vi preliminärbokade ett album till bröllopsbilderna. :) 

Imorgonkväll ska vi på ett möte och skriva på ett ganska viktigt papper. :) 

Jäpp.

RSS 2.0