telefon

Idag ringde damen på försäkringskassan som jag pratat med tidigare. Nu är graviditetspenningen beviljad så nu är jag långledig.  Känns JÄTTEKNEPIGT och konstigt att man inte ska jobba förrän i sådär februari-mars och att det troligen är gott och väl över 1,5 år tills jag ska jobba heltid...och tills dess kan ju vad som helst hända!

Är riktigt nöjd och har börjat fila på en att-göra-lista så man får lite saker gjorda när man går hemma.
Visst ska jag vila, ingen oroar sej väl direkt för det, jag är mästare på att göra ingenting. Men gött å få lägenheten ordentligt städad, kanske kan jag fortfarande få till en fönsterputs om inte magen är för ivägen i vissa fönster. Ska försöka hitta lust att baka och fylla upp frysen lite. Sen är det mer målarjobb och fixa säng, vagn å annat inför bebis ankomst.  Ska nog ha att göra. När det väl blir semester-tider sen så blir det nog mycket markservice åt grävmaskininsten med sällskap med.

En bra dag!  Imorrn drar vi på studentkalas!

morot

Gjorde ett nytt försök med hårfärgning.  Resultat: morot.  I början 3 olika nyanser i olika delar av håret.  Nu när det torkat ser det faktiskt helt ok ut, om än morotsfärgat. :)   Jaja, inge sämre än före färgning iaf.

Helgen som passerade var lugn med lite utomhusmålning och snickring och så, annars inte mycket. På söndagen fick vi uttråkningsryck och tog med oss Lennart till Liljenäs för att käka räksmörgås, på vägen fick vi sällskap av Maja och väl på plats mötte vi upp Jonas och Camilla. Blev en jätterolig och trevlig tur. Härligt att träffa vänner man träffar för sällan och kul spontangrej.  På vägen hem så hämtade vi spjälsängen som levererats från Kungsbacka och lite andra smågrejer.

Nu är allt som vi egentligen MÅSTE ha te bebis ankomst i rätt hem. Nu är han välkommen, eller det vill säga när han är klar. Kanske är lämpligt att vänta några veckor. Han skulle dock gärna få komma typ 29-31 juli nån gång...då är vi klara med bröllop och semester-grävande för husbygge mm. Tyvärr så håller ju bebisar sällan sånna tidtabeller...jag antar att vi fortfarande väntar en månad senare än önskedatum...

På lördagkvällen fanns inte mycket att se på tv så jag och Mathias kollade igenom lite filmer sen bröllopet, svensexa, möhippa, intervjuer som gjordes innan bröllopet och lite tal och sånger sen festen.  Väldigt roligt såhär ett drygt år efter, man glömmer en del fort.

Ja, följetången med försäkringskassan fortsätter för övrigt. I fredags ringde en dam och ursäktade sig så bedrövligt mycket för att de, under de TVÅ MÅNADER de ha haft mina papper, missat att det fattades en underskrift på ett papper jag skickat in.  Så idag kom det med a-post till mej och jag skickade tillbaka det med en gång. Imorrn borde de ha det tillbaka och sen hoppas jag VERKLIGEN att det rullar på snabbt.  Har ansökt om graviditetspenningen från och med nästa tisdag, bäst för dem att de kommit med ett beslut innan dess.  Efter imorrn så är jag ledig ända till nästa tisdag om jag skulle få avslag, annars är jag ledig vääääldigt länge.  Är ju gött å veta om imorrn är min sista dag eller inte lixom.

Denna vecka ska vi på studentkalas. Brorson Joel är ju stor nuförtiden och tar studenten. KONSTIGT! Var ju nyss han var en liten skrutt som vi matade med röda vinbär för att se hans grimaser när det var för surt. Jättefort har det gått, särskilt de senaste 9 åren.  Det är ju tydligen vad som sprungit förbi sen en annan tog studenten!

måla måla

Japp...målar gör jag om dagarna, maken bräsfodrar och jag målar sånt som ska grundas eller tas andra strykningen. 3e tar vi när allt är uppsatt (troligen inte då heller utan snarare nästa sommar). Sydväggen är färdig efter idag och det känns som att vi börjar gå framåt även om mycket är kvar på insidan och 3 sidor på utsidan. :)

Annars inte mycket nytt, jobbar måndag, tisdag till veckan sen är jag ledig lite igen. Känns skönt för rygg och skalle.  Igår var jag på vårdcentralen flera timmar, gjorde en glukosbelastning som visade på ingen graviditets-diabetes. YEY!! I'm a happy camper. Fanns väl inte direkt något som pekade på det men eftersom det sällan visar några symptom så var det gött att få bekräftat. :)  Också gött att det var helt genomförbart efter att ha gruvat sig i sådär 27 veckor. Svårt med det där att dricka otäcka vätskor.

Det närmar sig födsel snart...eller snart och snart...runt 76 dagar kvar. Men varje vecka bara susar förbi fortfarande.  Ett par veckor innan ska vi på bröllop. Börjar gruva mej lite för mitt utseende denna dag. Vore ju roligt att vara sådär fräsch och strålande. It's not gonna happen.  Pratade lite med min frisör igår som tyvärr inte var optimistisk angående att hitta någon färg som fastnar i utväxten innan bebis är ute.  Ska göra nåt försök till men som sagt verkar det kört att få en uppfräschning i barret.  Har möjligen hittat en klänning som går på och som kanske är fin nog för bröllop, värre är det med farmor-fötterna som vid det laget kanske endast går i mina nyinförskaffade JÄTTEFULA svart foppa-tofflor.  Det återstår att se helt enkelt.

Mycket folk som verkar ladda för bryggan ikväll, vore ju roligt att hinna med några besök innan augusti, får väl se om ork och lust infinner sig någon kväll i sommar. Ikväll är den bortblåst, åtminstone orken, kanske inte lusten.

RSS 2.0