fru...

Smakar lite på ordet....nu är jag alltså fru.  Enligt lagen kanske inte förrän om några dagar när papper blivit klara.
Fru Marie Nävehed.  Märkligt men härligt.

Kommer bilder av vår dag framöver när jag fått tillgång.

Är SÅ lyckligt, allt känns fantastiskt härligt. :)

Jag ÄLSKAR att vara gift, än så länge...:D

Ser just nu så jättemycket fram emot att få ordna med alla presenter och att senare få gå och fixa mig min morrongåva.  Min man känner mej, jag har fått en tatuering. :)



dan för dan före dan före....

Nu är det nära. Har forfarande inte fattat riktigt tror jag.  Ingen pirrande känsla än och ingen nervositet, men den kommer nog med besked när vi börja duka och fixa och sen övar med pastorn, det är då det kommer komma. :)

Har haft magkatarr deluxe sen i söndags, det kan nog oxå va en mix av grejer på jobbet, kasst ätande och nån slags nervositet. Hoppas det lägger sej bara.

Imorrn är det frisörbesök och lite småfix och på kvällen ska vi kolla så borden går å ställa som vi tänkt, annars får vi göra ny bordsplacering. Sen är det ännu en dag närmare...:)

Snart är jag fru :)

en vanlig sketen onsdag...

...såhär 10 dagar innan.

Utvecklingssamtalen på jobbet avklarade för den här terminen. Har en annan typ av samtal kvar men det är inte förrän om ett bra tag.  Annars är det ju flera veckor framöver som inte är hela veckor, är också skönt. Inte förrän i mitten av juni ska jag jobba en hel vecka igen, utom denna veckan då.

I helgen ska vi alltså på vigsel och efterföljande bröllopstårta. Blir mysigt och roligt att se. Det är så gött att folk verkligen väljer det typ av bröllop de vill ha, precis så som det ska vara. :)  Visst, vi har ganska många gäster men i övrigt är vårt bröllop allt annat än vräkigt och utöver familj och släktingar så är det bara de vänner vi verkligen umgås med ofta och som står oss nära. Det ska bli en härlig dag i vilket fall. :)

Igår kom ett åskoväder förbi, var lite svårt att känna in om det förde med sig kallare eller varmare väder eftersom det var rätt kallt och grått innan oxå. Men idag har det iallafall regnat i stortsett hela dagen.  Är ett väldigt välbehövligt regn, men det är ju goare med sol.

Idag när jag kom hem och skulle hämta posten så fann jag ett getingbo i postlådan, okul. Fick inte med mej posten in för de som bosatt sej där inne va rätt så argsinta. Mathias får kolla på det när han jobbat klart.

Blir nog en slapp kväll, tv och inte så mycket mer nu efter att jag tvättat. Grannen ovanpå ville prova frisyren en gång till imorrn så det får vi göra.  Blir roligt att se nu när löshåret har rätt färg och allt sånt, första gången frisyren blir gjord helt och hållet.  Kolla lite hur lång tid det tar och sånt så man tar till tillräckligt när det gäller på riktigt. 


dåligt med update nu

12 dagar kvar.  Det är så knäppt, en måndag kvar.  :)

Inte så mycket nytt sen sist. Fick tillbaka klänningen, blir nog kanon med bustlen.  Det är lixom slutspurt nu, inte så mycket vi kan göra förrän de sista dagarna. Vi väntar mest på att tiden ska gå. I helgen ska vi på en annan vigsel, blir roligt. :)

Om jag ska prova frisyren nåt mer så får det nästan bli denna veckan om jag ska känna att jag är gött med. Nästa vecka känns det som att det är nog att fixa med.



Hippt!

Jaha, då var man alltså hippad.  En milstolpe i livet passerad. Svårt att minnas detaljer eftersom det är så mycket intryck hela tiden, men det var en fantastisk dag. Älskade varje minut! :)


Började på morronen. Skulle vara hos grannen och prova hår igen klockan 10 hade vi bestämt. Jag anade att de skulle komma och ta mej. Vi hade redan räknat ut att de skulle plocka Mathias eftersom det bara fanns det här helgen att välja på pga en del anledningar.  Det var också väääldigt konstigt att ALLA var så himla upptagna den här helgen och att grannen dubbelkollade så jag verkligen skulle komma dit vid 10, fastän hon annars aldrig sätter några exakta tider.

I vilket fall, tog ja mej ju upp dit och hon betedde sig allmänt nervöst, plockade läääänge med saker, började stänga dörrar som aldrig är stängda mm.  Till slut hörde jag att det gick i trappen och det ramlade in ett gäng brudar. :)
De tog med mej ner till oss igen för utspökning. Fick på mig en grön (faktiskt snygg) klänning sen nåt årtal och ett par mindre snygg rosa tights och en rosa slöja. Fick oxå en grön krona gjord av piprensare och ett par klackskor. Till slut även en jättevacker make-up. :)

När det var klart åkte vi till Arvika, där det var dags för uppdrag som;  "Känn på minst 2 män om de har boxerkalsonger eller annat på sig", "samla ihop 10 nya facebook-vänner", "fråga 10 personer om du kan få något av dem", "köp ett paket kondomer". Det är som sagt svårt att minnas alla detaljer men jag gick iallafall runt bland loppis-stånden och samlade på mej en massa grejer, folk är faktiskt väldigt hjälpsamma och givmilda. :)
Träffade också på en svensexa där brudgummen var klädd som Obelix, flera gånger under dagen.
När jag samlat ihop mina 10 saker så skulle jag ha smink- och loppis-stånd utanför hotellet.  Även här ställde folk upp för fullt.
Efter detta så gick vi till kyrkans sporthall där de ordnat ett zumba-pass åt oss. :)  Jättekul att få prova men svårt.
Efter detta några timmar på Hamam, varmt och mysigt. :)  Lite mer tid för eftertanke och att verkligen känna efter att det är nu det händer.  Fick en frågelåda med en massa frågor om mej och Mathias som jag skulle svara på. :)

När vi svettats klart och gjort oss iordning tog de med mej till bryggan för mat och där träffade vi Mathias svensexa. God mat och härligt sällskap, på bryggan fanns även en annan möhippa och Mathias blev uppbjuden till dans.  Han hade oxå fått en tröja med Juholt på och det var ju lite hårt för den blå karln. :)
Det var mycket klirr i glasen för hångel - trots att det bara var möhippa och svensexa. Sen önskades en låt av trubaduren i våra namn och kravet var dans.
Sen skulle vi gå till torget. Där fick vi ögonbindel och varsin kondom. Vi skulle hitta fram till fågelmannen och sen få på honom en kondom. Jag kom först och vann. :)

Sen var det avsked och sen på med ögonbindel igen för bilfärd till Östervallsfjället.  (vi visste ju såklart inte det) Vi blev dumpade vid en iskall men mysigt inredd husvagn ute i ingenstans. När vi kommit in hittade vi ett brev där det stod att vi skulle sova gott, frukost fanns i kylbagen och fordon att färdas på fanns bakom husvagnen.
Vi kröp ner under dubbla täcken och somnade trots kylan ganska snabbt.  Vaknade nästa morgon och insåg att fordonet var en moped.  Vi åt frukost och gav oss av åt det håll vi tyckte att vi kommit från, inte helt säkra på vart vi skulle.  När vi kört typ halvvägs så såg vi Mathias kusins bil, vi vet inte hur länge han varit bakom eller så men vi pratade med honom och fick väl till slut reda på att vi var på rätt väg. Så vi fortsatte en bit till och kom till slut fram till bestmannens föräldrar i Strandmark där ett glatt gäng människor tog emot oss. Sen fick vi fika och blev körda till Strandvik där bilen stod kvar efter Mathias infångande.

Var helt slut hela dagen igår men sov nog igen det allra mesta natten till idag känns det som. Vi la oss före 8 igår, gick nästan inte att hålla ögonen öppna.

Ikväll ska jag hämta hem klänningen, sen ska jag börja gå in skorna. Då är det mesta stora fixat,  bara småfix kvar innan det ska dukas och provgås i kyrka med mera.

v 18-19
*Skriva äktenskapsförord (i maj)
*Gå in skor (lite nu och då kommande veckor)
*Ha en massa utvecklingssamtal och överskolningssamtal på jobbet (v 19)
*Fixa lite mer med morgongåvan (mån,tisd eller onsd v 18)
*Prova hår (någon gång under vecka 18)
*Ringa om detaljer runt tårtan (v 20)
*Kvällsjobb (onsdag v 19)
*Sy upp och slutändra klänningen (slutet av v 19)
* Ha möte med Jonas och skriva ny tolo?

2 måndagar kvar, det är sjuukt!  18 dagar 22 timmar.

löjligt nöjd

Är så löjligt nöjd! Fånflinar typ hela tiden. 

Resultatet av morrongåvan var jättebra, lååååångt över förväntan. :)
Kom precis ner från grannen på övervåningen, provat bröllopsfrisyren. Blir oxå kanon! Allt går så bra nu.
Hoppas det håller i sej några dagar till.

Imorrn ska jag till Karlstad en tur, handla en del missat på IKEA, handla en del på MAXI och sen småshoppa lite på Bergvik och kolla om det finns nån intressant klänning till Julia.  Hoppas det blir en bra dag, med mycket shopping-lycka.

Japp, sen en arbetsdag till på fredag och på eftermiddan ska vi skriva äktenskapsförrord, på lördag morron ska vi prova håret mer på riktigt när löshåret  är färgat och alla clips sitter där de ska och alla nålar finns och allt sånt.

Får hem själva morrongåvan nån gång i slutet på nästa vecka och kanske är också klänningen färdig då nån gång.
Då är det bara att gå in skorna, köpa in presenter och putsa ringarna kvar, innan de sista dagarnas fixande.  Det närmar sig verkligen nu.

Känns som att det var precis nyss det stod över 150 på nedräknaren.  Idag är det 23 dagar kvar.  23 dagar!!  Nu är det de sista veckorna jag lever som ogift. Känns overkligt och knäppt, men det ska bli härligt att bli fru.  Många säger att det inte är så stor skillnad, men jag vägrar tro på det.  Jag tror visst att det känns skillnad,  för oss kändes det lite skillnad redan när beslutet om att gifta oss var taget.

Inte mycket nytt annars,  lite enformig blogg just nu men mitt liv består typ av bröllop, jobba, äta,sova just nu.  Och emellanåt liiiiiite husbygge.



v 18-19
*Skriva äktenskapsförrod (i maj)
*Gå in skor (lite nu och då kommande veckor)
*Spara ut naglar (hela tiden)
*Ha en massa utvecklingssamtal och överskolningssamtal på jobbet (v 19)
*Ha date med fotografen för vigsel och fest, åka och se på kyrkan och så med honom (troligen nån av helgerna)
*Fixa lite mer med morgongåvan (mån,tisd eller onsd v 18)
*Prova hår (någon gång under vecka 18)
*Ringa om detaljer runt tårtan (v 20)
*Kvällsjobb (onsdag v 19)
*Sy upp och slutändra klänningen (slutet av v 19)
* Ha möte med Jonas och skriva ny tolo.


v 20-21
* Fixa presenter till folk som hjälper oss med olika saker till bröllopet (senast v 20)
*Lämna in förlovningsringarna för putsning - hämta ut dom igen (senast vecka 20)
*Sista klipp och färg (torsdag v 21)
*Generalrepetition av vigseln och möte med Anna (fredag? vecka 21)
*Hämta blommor  (v 21)
*Duka och fixa i festlokalen (torsdag-fredag v 21)
*Göra körschema (så långt vi får va med) för festen med toastmastrarna (v21)
*Göra iordning utanför kyrkan (fredag v 21)
*Sminka
*Håruppsättning
*Fotografering
*Vigsel
*Bröllopsfest

RSS 2.0