2 månader kvar, exakt

Hej!

Har hunnit med att bli sjuk och vara sjuk ett tag sen sist, en förkylning slog timat in på torsdagen och höll sig sen tills vidare skulle man kunna säga. Hostar och snorar inte så mycket längre, har nog ingen feber heller men går som i ett bomulls-tillstånd och är tätt i hela huvudet och sleten i bött. Mycket sömn och lite vaken tid har det varit senaste dagarna.
Orkade dock knö mej med till Ulricehamn och bröllop och hustitt och snabb-besök hos syrr med familj. Trodde inte det skulle gå men jag tog mej igenom hela altet, mindre pigg men det gick. Sov mycket mellan eventen.

Huset var ungefär som vi tänkt oss men de hade ändrat och förstorat en del så det var svårt att få en känsla för hur stort vårt hus egentligen är. Vi tror dock det kan bli bra och vi fick ganska mycket bra tips om saker att tänka på och så. Vi ska ha ett möte med hus-Jonas när Mathias kommit hem från England.   Han åkte tillbaka till Göteborg nu i eftermiddag och imorrn förmiddag flyger de till England.

 

Längesen jag hade lista. Snor en idag.

1. vad är sann lycka?

att vara på rätt plats i livet, både fysiskt och på insidan. Att vara "hemma".

2. Vilken är din största rädsla?

att förlora människor jag älskar

3. Vilken egenskap föraktar du mest hos dig själv?

min oföråga att vara social, dålig självdiciplin

4. Vilken egenskap föraktar du mest hos andra?

arrogans, de som tycker att de är bättre än andra

5. Vilken levande person beundrar du mest?

alla som genomgått svåra saker och lärt av dem

6. Hur känner du dig just nu?

slemmig, tätt, tillfreds, hemma.

7. Vad ogillar du mest med ditt utseende?

partiet mellan under brösten och ovanför knäna.

8. Vilka kvalitéer uppskattar du mest hos män?

humor, värme, kontakt med sina känslor

9. vilka kvalitéer uppskattar du mest hos kvinnor?

Samma som med män, men också skinn på näsan utan att vara otrevlig

10. Vilka ord eller uttryck använder du ofta?

"tss", "va bränd", "jodä", "typ"

11. Vem eller vad är ditt livs kärlek?

skulle vilja säga själva livet mitt. Älskar att jag upplevt allt det jag faktiskt upplevt och älskar riktningen det tagit.

12. Vilken talang skulle du vilja ha?

att kunna säga rätt sak vid rätt tidpunkt, att kunna dansa

13. Om du kunde förändra en sak med dig själv? Vad skulle det kunna vara?

att jag hade mer ork och tålamod

14. Vilken är din största bedrift?

att ha kommit så långt med mej själv, att ha mött upp med gamla saker och kunnat lämna dom bakom mej.

15. Om du skulle dö och fick återvända som en person eller sak, vad skulle du välja?

skulle inte vilja komma tillbaka

16. Vilken av dina ägodelar håller du högst?

sängen, datorn

17. Vilken är din favoritsysselsättning?

sånt som har med datorer att göra, det är avkoppling, ett sätt att vara social och ett sätt att ventilera

18. Vilket är ditt mest utmärkande drag?

lugn

19. Vilka är dina favoritförfattare?

Läser det mesta som är självbiografiskt utan att ha någon direkt favoritförfattare.

20. Vilken påhittad person gillar du mest?

Gillar Gittan och Nasse (han med stolen och skottkärran)

21. Vilken historisk person identifierar du dig mest med?

har svårt att tro att det någonsin funnits någon som jag innan. finns ingen jag känner till iallafall.

22. Vad ogillar du mest?

att barn far så illa i vår värld, bara i vårt land.

23. Hur skulle du vilja dö?

lycklig och färdig, att bara somna in utan smärta

24. Vilket är ditt motto?

Det ordnar sig, kanske inte som jag tänkt, men det ordnar sig alltid.


in good times and in bad..

Just nu är det inte så roliga tider måste jag säga.

Stora oförutsedda summor ska betalas för husgrejer.   Några av de stora bröllopsräkningarna börjar oxå ramla in framöver.

De har krånglat med min lön och löneförhöjning (som jag för övrigt skulle fått i december första turen, och februari andra turen) men ska denna månad äntligen få 3000 så får jag vänta lite till på resten pga ännu mer krångel.  (3000 är nu en fis i rymden eftersom jag ska ut med mer än 7000 i oförutsedda summor och ungefär 3000 i förutsedda)

Troligen får jag byta arbetsområde efter sommaren, finns inga barn eller tjänster i Töcksfors. Tyvärr funkar det inte med mitt liv eller min ekonomi för mej att pendla till Årjäng varje dag (40 min enkel väg) så jag får troligen försöka söka tjänstledigt. Något som å andra sidan facket inte tror att kommunen kommer bevilja utan de tror snarare att om jag vägrar så är det anledning för kommunen att säga upp mej.
Skulle kunna tänka mej att jobba i norge men bara under tiden som jag eventuellt kan få tjänstledigt eftersom uppgör med föräldraledighet och sånt är piss i norge. Inte för att vi ska ha barn nu men det är ju dumt att börja arbeta på andra sidan gränsen innan man är färdigt med allt sånt där, tycker jag.


Just nu är livet lite jobbigare med andra ord.

snart helg igen

Jaha, då var det torsdag-kväll igen. Känns som att det är det väldigt ofta nuförtiden.  Denna veckan har varit ungefär som andra veckor, jobb och träning och bröllopspyssel på kvällarna.

Bygdegårds-besöket var bra och vi verkar kunna placera folk som vi önskar. Iallafall som det verkar, vi gjorde ju misstaget att inte mäta borden men vi tror att det ska gå. Annars får vi ta till plan B.  Säffle gav dock inte det resultat vi önskade. Vi får kolla om vi kan lösa nåt när vi ska till Karlstad på lördag.

Imorrn är det alltså 9 år sen den kvällen när Mathias kom till mej på fika första gången. :) Kvällen när det hände. :D
Tror det blir en lugn hemmakväll så får vi hellre äta nån bättre mat i Karlstad på lördag. (om inte Mathias har nåt på g).

Snart har en månad till gått och vi kan pricka av lite mer på to.do-listan. Gött :)

71 dagar kvar

12 mars

Idag provade jag klänningen igen. Fick igen hyskorna utan hjälp och provdrog lite i snörena bak. Den passar nu :)  De 5 cm är borta. De ser ut som om de är kvar men nu gick den igen. :)   Verkar som att det blir lite knöligt längst ner..kanske måste man sy in lite, men det är för svårt att se ensam. Får ha lite is i magen. Känns dock bra att vi är i mitten av mars och den går igen och det är tid kvar tills nål och tråd ska fixa resten. :)

Idag är Mathias på svensexa för Christian och jag ska på tjejhäng ikväll. :) En bra dag. Solen lyser. Imorrn ska vi till Säffle och prova ut kläder till brudgum och bestman, på kvällen ska vi till Bygdegården och kolla lite. :)

Nästa fredag har vi varit tillsammans 9 år. På lördan ska vi till Karlstad och bröllopsshoppa lite och på kvällen ska vi fira Mina som fyllde 6 år igår. På söndagen ska vi infinna oss för planering och nåt hemligt hos toastmaster-Ture.

Helgen efter det så ska vi till Ulricehamn på bröllop och den söndagen ska vi titta på hus i Va Frölunda, sen hälsa på syster och fira tjejerna som fyllt/fyller år.

Veckan efter åker Mathias till England. Sen är vi i April och då närmar vi oss på riktigt.
:)

77 dagar kvar

10

10 grader säger vår termometer. Vet att det är ljug för den sitter i solväggen men tjenare va gött!  En 10 till så är det sommar. :)  Det droppar utanför och ibland hörs ett vrål och en duns när snön rasar från taket. I LOVE this, solen skiner helt fantastiskt mycket!

Snälla snö smält undan och lämna helst inga sjöar på gården på jobbet, om det är möjligt. Det är svårt att vakta både rymlingar, trädklättrare utan förståelse för fara och badare i DJUPA pölarna samtidigt. I do not need djupa sjöar på gården just nu.

Annars inte mycket nytt, har jobbat och grejat lite till bröllopet under veckan. De flesta har osat, fattas väl kanske 15 pers eller nåt. Ska skicka vigselprogrammet till tryck om ett tag, inte för att det är bråttom, mer för att jämna ut kostnaderna lite. Blir så mycket som kostar lite större summor kommande månader så det är gött att dryga ut lite. Den här månaden är en FATTIG oavsett men de andra lär bli ännu värre fram till maj.
Nästa söndag ska vi te säffle och grabbarna ska få prova hyrkläder. På kvällen(sena eftermiddan) kanske det blir en tur till festlokalen för en kik om vi inte fått gjort det innan.

På måndag är det frisördags, ska få räddning för ögonbrynen - som jag längtat - ser inte klok ut. Sen blir det klipp och nya färgen, ska bli kul med lite förändring. :)  Kostar pengar men vad gör man inte?




RSS 2.0