Livet är bra!

11.29

Hejhej!
Solen skiner ute och mitt humör är toppen!! :)  Vilken härlig dag att leva! 

Det finns människor runt mej som har det svårt och jag tänker på er. Jag har oxå ett stort hopp för er, är övertygad om att allt vänder - snart. Jag kan hoppas och vänta åt er när ni inte orkar.

Jag har oxå vänner runt mej som lyckan ler mot och jag ler med den och er. Någon väntar på att världens finaste kille eller tjej ska komma till världen i sommar, någon har precis fått ett fantastiskt jobb som denne väntat på länge, länge.  :)

Och jag själv är bara tillfreds och nöjd med allt just nu. Har en känsla av lycka och välbefinnande som det var längesen jag hade, välkommen tillbaka på rikigt livet.  Jag borde städa vårt hem, men orkar inte just nu. Senare - eller en annan dag, vem bryr sej om ett skitigt hem när livet är såhär bra.  *skratt*

Ha en bra dag alla glada och ledsna!

home, sweet home

16.14

Tja!
Nu äre helg! Gött, gött ,gött!! :D

Våra vänner sôckingera tycker att vi ska komma dit ikväll....men vi va där två gånger förra helgen och jag skulle så gärna vilja vara hemma ikväll, gärna med dem som besök här då. :)  Har längtat hela dan efter att bara få sjunka ner i soffan här, nåt gött å dricka, kanske nåt gött å äta å bara njuta av helg.  Hoppas de ändrar sej....*pik, pik...PIK!*

Inte så mycket nytt annars, är på gött humör och allt är fint.

Lider lite med en vän som har det lite jobbigt just nu, men är ÖVERTYGAD om att det snart vänder!

Jupp....Trevlig helg!
Kram

not just yet....

19.39

Hejhej!
Blev visst inte helg idag för mej heller. När jag var inne och hämtade tofflorna förrut så frågade en av kollegorna om jag kan tänka mej att jobba mellan 6.30 och 12.00 så hon kunde ta en halvdag semester. Jag sa ja eftersom jag verkligen vet hur sliten hon är efter denna veckan då vi bara jobbat 2 personal nästan varje dag pga av sjukdom och vab. Så det är bara att pallra sej ur sängen tidigt imorrn igen. Hade ju sovmorron idag så jag ska inte klaga.

Efter jobbet imorrn blir det handla, slänga lite skräp i sopsorteringen och sen hem och betala räkningar. Fick inte alls så mycket lön som jag väntat mej denna månaden heller, men det är ju bara 1 knapp månad kvar till heltid så man får väl hålla ut helt enkelt. Borde försöka städa, åtminstone badrummet, imorrn med.

I helgen är annars inget planerat än, gött tycker jag. Både för ekonomin och för orken/lusten.
Japp.....nu ska ja glo på tv ett par timmar innan sömn.

Ajö

YEY!

17.39

Hejhej!
Ikväll kommer älskling hem en snabb-sväng :)  Han skulle egentligen varit ledig fredag men blev tvungen att jobba så han kommer hem ikväll och åker imorrn istället. Gött! :)

Nu  är det snart helg igen...skitbra! :)  Jobbar på grannstället mellan 10.30 och nån gång efter 16... Blir finfint. :)

Idag när vi var ute var det en grabb som spydde....IGEN!!! Denna hemska sjuka har verkligen gått MÅNGA varv hos oss nu. Eftersom jag klarat mej innan så är ja lite nervös denna gången, nån gång ska den väl nå mej oxå. Håller alla tummar för att slippa.

Nu ska ja äta nåt tror jag...hungrig..

Hejhej

isn't it great?

19.25

Nej, jag talar inte om det stundande bröllopet mellan vår kronprinsessa och hennes Daniel. Det är trevligt med bröllop men jag tycker det är trist att barn far illa i längre tid än de behöver i vårt land, att det finns människor som bor på gatan, människor som svälter medans våra skattepengar går till att sessan ska få sin prins.  Kärlek kan inte vara fel men så lyrisk som andra är över detta, är inte jag. Grattis. Sak nummer två i frågan är att jag tycker att det är ganska skumt att någon (även om hon är kronprinsessa) ska behöva fråga sin far OCH en hel regering om hon får gifta sej med mannen hon älskar. Trodde vi levde i Sverige på 2000-talet. Man får väl innerligt hoppas att den människa vi har som blivande stadsråd har nog med förnut att själv välja sin make. Japp...nu har jag slösat en massa rader i dagens blogg på detta ämne trots att jag lovat mej själv att jag inte skulle.  *skratt*

Vad som däremot är GREAT är att jag hade en bra date med Maud idag. Vi är färdiga för nu. Har 2 ggr av mina 10 kvar men jag är tömd och har kommit så långt. Jag behöver leva,  vila i allt det jag hittat, lärt mej och utvecklats i. Vi har en tid bokad i slutet av maj, vill jag avboka den senare så är jag fri att göra det. Nu ska jag bara leva, känna, vara i flera månader, kommer något upp så har jag en chans till att gå vidare ännu mer.  It's lolvely to be out on the right side!

Jäpp.....annars ännu en lugn dag på jobbet efter en sanslös natt.  trodde jag skulle bli galen när jag vaknat för 6 ggn och klockan bara var 4 på morronen. Gissa om jag var trött mitt på dagen idag.  Vet inte varför det var så svårt att sova, hade kanske för mycket att tänka på inför dagen. Var mycket jag inte skulle glömma idag.  Var på bilbesiktningen med BMWn och skulle komma ihåg att åka inom svärisarna innan jag åkte till jobbet och en massa annat pyssel.

Mellan Maud och besiktningen så var jag inne hos bror en sväng. Fikade med honom och kidsen och svägerskan som kom strax innan jag skulle åka.  Fick se på snygg-tatueringarna som bror införskaffade igår och spelade monsterspel med stora grabben som simmat 25 meter igår. Har redan 6 simmärken pöjken, jag hade kanske ½ när jag vara lika gammal som han. :)
Lilltjejen som inte är så liten längre var fikasugen och fixade så fastern fick både en slurk kaffe och ett gigantiskt wienerbröd - Yum! <3

Jahapp...nu ska ja äta lite yoghurt.
Hej

grill, snö ovanför knäna och 5 barn

13.50

Hejhej!

På lördagkvällen var vi hos Daniel och Julia och hängde, snek till oss lite kvällsmat oxå.

Igår hade vi en härlig utedag i Sôcka... Vi åkte för att pimpla och grilla korv.
När vi kommit till Daniel och Julia så gör vi iordning grejerna och börjar traska. Vi inser ganska snart att eftersom vi som inte hade lika långa ben som andra, hade snö ovanför knäna så får vi nog fixa det på annat vis. Daniel hämta traktorn och så vi kan gå i hjulspåren. När vi ääääntligen kommit fram så borras det hål och görs upp eld. Jag pimplade i sådär 5 minuter innan jag tröttnade och sen spenderades resten av tiden vid elden.  På kvällen när matlådorna var fixade så bara slappade vi. Somnade tidigt. 

Idag äre jobb igen, en ny vecka. Är ju sportlov här så vi har idag 5 barn, 5 av dem sover nu. Ganska lugnt så jag passade på att ta mej lite rast. Ingen promenad idag, får kanske ta det när jag kommer hem.

Inte så mycket mer att tillägga.
Hej

spelsugen

13.35

Lördag :)

La oss pensionärstidigt igår, efter att båda somnat i soffan innan de visade vem som åkt ut ur let's dance. Sov tonårslänge idag. Så nu är jag översövd och sådär loj som man blir när man sovit ALLDELES för länge, men antar att man kanske behövde det eftersom man inte vaknade.. :)

Lugn dag, fixat lite här hemma och så. Mathias är iväg och hjälper en kusin lite snabbt, ett pingisbord som skulle köras tillbaka till svärisarnas garage. Sen har jag beordrat honom att plocka iordning bland sina papper som ligger över hela lägenheten. *skratt*

Vad kvällen bjuder vet jag inte riktigt än - är dock spelsugen. Vore roligt med en spelkväll, är ju dock som vanligt mest jag som är fascinerad av spel men KANSKE får man igenom det?!   Blev oxå lite tv-spelssugen så ska nog ta några låtar på Guitar Hero.

God helg på sej!

specialpedagog

20.46

En del av min tankerverksamhet har befunnit sej i framtiden ett tag. Det är inte SÅ länge kvar tills jag får fortsätta läsa om jag vill. Vet inte om jag vill....det är DET jag funderar på. Idag hade vi besök av en av specialpedagogerna i kommunen. När man ser vilken kunskap de har och vad det gör med hela förhållningssättet mot barnen och livet över huvudtaget så vaknade sugen till liv igen.  Får se...det är ju iaf lite drygt 1 år kvar tills jag kan börja isf...Japp..

SÅ gött att det snart är helg. Är så trött, somnade i soffan när jag kommit hem. Vaknade tröttare än jag somnade med halsont och liiiite värk i kroppen. Så mycket sjukdom som det är på jobbet nu så är det inte konstigt om jag blir förkyld, men hoppas att det bara är en tillfällig dip. Imorrn äre ju inte direkt en så hård dag ändå....pedagogisk ledare 8-11 och jobb 13.30- 17.15 eller nåt.

Nu äre snart Knutby-tv.
Ajö

iLike

17.02

Hejhej!
Idag har jag jobbat, hela dagen på mitt hemställe. I like!! Ska jobba där resten av veckan. En kollega är sjuk så jag tar hennes timmar. FIxade vikarier till andra ställena så nu kan jag bara slappna av bland barn jag känner och arbetssätt jag är van vid. :)

Har planerat halvdag idag. Skitbra, känslan av att vara överkörd is all gone. Ibland beror allt så mycket om om allas dagsform råkar vara i bott. Nu är vi tillbaka på spåret och kommer att få en bra ordning framöver. :) Jäpp.

Tvättar....när jag lagt i tvättmaskinerna insåg jag att jag inte hade några pengar till tvättavgiften som införts. Dumt...jaja, får betala imorrn istället. Haha...typiskt mej :)

better

19.43

Hejhej!

En MYCKET bättre dag med bla en massa roligt prat av ungarna på jobbet. :)
Är dock stölligt trött så ikväll blire nog tidigt isäng...

Skulle bara meddela att världen är lite ljusare igen
Ajö

crap

18.23

*har sura moln hängande över huvudet*

Gaaah!! Blir snart knäpp tror jag! Trött på mej själv, på mitt dålig humör, på att jag inte bara kan skärpa upp mej, på att alltid, ALLTID bli besviken på mej själv. Vet att detta är de två tristaste inläggen på länge men jag orkar inte vara glad och positiv jämt!!!! Det går inte.  BLÄ!
Såg vidriga, VIDRIGA bilder av mej på fejjan igår. Massa saker som bara planerats lite över mitt huvud på jobbet - saker att bara kastas in in. Trött, orklös, fantasilös, tålamodslös. Fantastiskt missnöjd med mej själv denna dag....Bah!
Jag VEEET att det vänder, hoppas redan imorrn, men just nu bara surar jag.....och värre och värre blir det. Den där rösten som sitter där och bara njuuuter av att tala om för mej hur värdelös jag är. I haaates it..*gollumröst*

Nu ska ja återgå till mitt surande.....häpårä

I'm still standing for hope and glory

15.58

Hejhej!

En vedervärdig dag.....nä nu ska ja inte ta i. Men den har inte varit på topp!
Ett helt fantastiskt dåligt humör och INGEN ork eller fantasi - för att inte tala om tålamodet. Har haft tidig tur så jag barnen har sluppit mej till stor del iaf. Den tiden jag var med dom orkade jag försöka hålla god min och var typ som vanligt. Vet egentligen inte när det började men till slut var det ingenting som var bra. Det är SÅÅÅÅÅ tråååkigt med sånna dar och inte kan jag skylla på PMS eller nåt sånt heller.....:(  Det hela blev dock ganska mycket bättre när jag kom hem och satte på tvn, där var det repris från Melodifestivalen i lördags. Kom rakt in i H.e.a.ts bidrag och det känndes genast bättre. Det gjorde inte ont att det sen lades till lite manlig fägring och en glad låt med Måns vinnarbidrag.  Så NU känns det lite bättre iaf....hoppas det fortsätter uppåt för detta va inte roligt.  Är glad att inte älskling är hemma och behöver bevittna det iaf.

Jahapp....nu ska ja göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt.
Hejhej

snart slut på helgen :(

13.43
Hej lilla fröken råtta.  (så sa ett av syskonbarnen till en av syrrans hundar en gång för 100 år sen :) )

Nu äre söndag igen och jag är SÅÅÅÅ trött! 
Fredag: Var på banken och fick fixat en massa saker - gooood.  Sen träffade jag honey i töcksfors och vi åt mat på joes (fisk - rätt gött) och sen handlade vi lite. Hem och vilade några minuter. På kvällen kom Danhild och Julio och hängde med oss. Såg på Schindlers list som gick på tv4film. Den slutade 20 över 2 eller nåt, men va lika bra som sist jag såg den. Eftersom vi var uppe så länge så hade vi ett litet utbyte av alla-hjärtans-presenter på natten. Jag fick en dyyyr duschtvål och ett fint kort, han fick parfym och kort av mej.  Vi brukar inte ta i så väldigt, har ju årsdag rätt snart.

Lördag: Gick upp, åt frukost tillsammans och bara slappade en stund. Sen gick vi ut i lovely snö och sol, gick en promenad. Hamnade sen hos svärisarna där vi fick middag - IGEN!  Gick sen hem och gjorde oss iordning för att åka te Arvika.  Spenderade kvällen på Lillåsen med bror och syster med familjer. Melodifestival, singstar och tacos. Very nice indeed.   <3
Var hemma igen kvart över 2. Ännu en natt som blev sen. Sov LÄÄÄNGE idag, otroligt trött. :)  Mathias har u-råd och jag sitter och försöker att inte skratta mej fördärvad åt Baywatch :)

Jaja....en dusch hade kanske inte skadat.  Hejhej

Arvika 3

15.29

Hejhej!

har varit ute och gått en promenad i snön, åt oxå middag hos svärisarna.  Nu ska ja göra mej iordning för veckans 3e Arvikatur. Träffa syster och bror med familjer, tacos, singstar och melodifestival.

Blir najs det!
Nu dusch!
Kramet

Arvika 2

11.12
Hejhej!

Nu ska jag snart sätta mej i bilen och köra te Arvika - IGEN!
Banken idag som sagt....hoppas vägen dit inte påverkas av att det är fredag den 13e. *skratt*
Iofs spelar det inte så stor roll vad det är för datum, jag lyckas ju klanta mej ändå emellanåt.
Jaja....

Ha en fin helg allihopa! I will!

Kram

Lovely Fågelvik

09.49

Hejhej!

Vaknade och tittade ut. Lovely, lovely. Solen skiner på nästintill orörda marken runt om. Nån räv och nått rådjur har sprungit över gärdena annars ligger snön bara där och gnistrar i solljuset. Härligt att leva en sån här dag, på ett sånt här ställe.  Tittar man ut genom våra fönster så är det som ett vykort åt flera håll.

På tal om det så har jag ju inte berättat att vi nu har varg strövandes runt husknuten. Skulle gärna vilja se spår, eller ännu hellre varelsen levande, på BETRYGGANDE avstånd. Men är lite småskraj när jag står och skrapar rutor och sopar snö på morgnarna, tittar över axeln och hör otäcka ljud. Vi är ganska många som ogillar att vargen är så nära inpå och man är rädd om sina hundar och låter inte ungarna vänta på bussen i mörkret. Kanske är rädslan obefogad och överdriven, men när de är så nära så är de inte direkt rädda för så värst mycket. De har ingen känsla av att de borde akta sej för folk. En granne mötte den när han var ute med hunden och på älgjakten så kom en och strök när de drog älgar ur skogen. Den tog en hund en bit härifrån för ett tag sen. Jaja.....vargdebatten ska jag inte dra mer om här och nu.

I eftermiddag väntar jobb några timmar sen äre HELG!! Lovely, lovely!  Ska ju till Arvika imorrn igen, bankmöte. Hoppas det blir givande och värt resan.

Hejhej

*skratt*

21.37

Ser på Efterlyst, inte så underhållande i sej, men en ganska kul incident inträffade. Tidigare i programmet så försökte Hasse Aro få kontakt med en av reportrarna. Hon hörde inte att han anropade henne och vände sej mot polisen som stod i bakgrunden för en sista koll, innan sändning. Hon bara: Var det ett manligt vittne? 
HELT ovetande om att hon var i sändning, älskar såna där missar, mycket roligt. Ä

äppelpäppel päron

21.22

Hejhej!
Det är klurigt det här med föräldrar. De är ju en del av den man är på så många sätt, de har varit med och format en och gett en stor input i den man blivit. Jag skulle aldrig vilja byta ut mina föräldrar och är tacksam för saker de gett en, nu menar jag inte prylar utan verktyg för att fixa livet. Även om man ibland känner att det fattas en del och det känns som att man fått mycket negativa saker i arv, och inlärda, så är de ju de bästa föräldrar jag nånsin kommer ha. Jag älskar mina föräldrar och blir mer och mer ödmjuk över det de åstadkommit med 4 ungar, ÄVEN om jag låter negativ och kufisk ibland.

Japp...ville bara ge mina päron lite cred oxå, det får de inte allt för ofta.

Godnatt från Väng

trött

18.15

Hejhej!

Dagens möte med Maud var bra. :)  På slutet sa hon: "Vad mycket du kommit på idag!" Kom en bit frammåt, eller satte ord på tankar och känslor som varit med i över 10 år.  Pratade mycket om framtidsdrömmar och om att inte våga tro och hoppas för mycket, eller alls. Fick en del nytt att tänka...eller leva igenom till nästa gång. Nu är jag JÄTTEtrött och har lite huvudvärk, för mycket hjärngympa på en dag.

Fick gjort lite ärenden på stan men ingen av päronen va hemma så jag åkte hem hit istället. Tvättade lite och nu sitter jag bara här och slappar. Snart äre Unga mödrar igen. Imorrn börjar serien om Knutby-grejerna, ser jag fram emot.

Inte mycket nytt annars, var skönt med en ledig dag :)

Tack å hej

Arvika 1

11.14
Hejhej!

Nu ska jag strax åka till Arvika för första gången denna veckan. Ska till Maud och sen ska ja se om ja hittar nåt litet för alla hjärtansdag till mathias. Ska oxå titta in hos päronen en sväng. sen blire hem och tvätta.

Ha en fin dag! Kram

irriterande förvirring

18.00

Hejhej!

Läste igenom ett tidigare inlägg efter en kommentar jag fick och upptäckte att jag ÅTERIGEN har skrivit "smått och gått". Det är MYCKET irriterande. Kanske en skitsak men en irriterande småsak! Fattar inte varför det blir så så ofta, kanske föratt man redan varit och tafsat på å före....men det stöööör mej ändå! Smått och gott, smått och gott, smått och gott, smått och gott.....

Förövrigt har jag börjat bli alldeles för förvirrad. Brukar alltid ha JÄRNKOLL på födelsedagar, namn, minnas saker som ingen annan minns och en massa sånt där. Nu äre som att min hjärna börjar bli full så att en del saker måste ut för att mer ska kunna komma in. Häromdagen mindes jag inte alls en sak som en vän pratade om, jag tappar namn, jag har glömt mitt kontonummer (som jag annars kunnat rabla om nån väckt mej mitt i natten - använder det när jag kollar saldot med telefonen) och jag skulle inte blir förvånad (men lika lessen) om jag glömt nån viktig födelesedag på sistone.

Hoppas det går över snart, det är rätt trist måste jag säga.

Nu äre snart unga mödrar
Godkväll!

möblera om

19.32

Ny vecka - IGEN!! Tjenare vad dagarna går!

Har jobbat idag, möblerade om. Eller bytt rum snarare.
Vi har haft ett rum som knappt använts alls, pga en massa olika faktorer. Idag gjorde vi (med mej i spetsen - det var jag som åtog mej uppdraget förra gången vi planerade) om det rummet till sovrum för en del av barnen. Och gjorde om ett annat rum som i stortsett agerat korridor/vilrum, till ett mysigt och bra lekrum till. 

Rummet  ligger precis i anknytning till vårt stora lekrum och nu har de i det nya, lilla lekrummet fått sej en säng (i barnstorlek som de sover i när de leker familj), ett pysselbord, en hylla med MASSOR av utklädningskläder och lite smått och gått. NU blir det roligt att leka för både barnen och mej!! :)  En massa saker som bara skriker ut "lek med mej!!" och saker som med lite introduktion från oss vuxna kommer att utveckla barnen på en massa områden. Kommer bli prima.

Så efter att jag skruvat mej i tummen med skruvdragaren, svettats och flyttat och burit, stått på stolar och krupit på golv så var det klart. Har lite sortering och fix i lådor kvar så att det kan bli ett bra rum där barnen hittar själva. Det är roligt att kunna göra sånthär...det känns ännu mer som MITT ställe då. Som att JAG verkligen jobbar där, som att MINA idéer och förslag faktiskt lyssnas på och tas med i alla beräkningar. Great! :)

JAhapp....i veckan väntar annars:
Tisdag: Jobb sen tur men utan jour :)
Onsdag: Arvika och Maud
Torsdag: Jobb halvdag(?) vanliga eftermiddagsturen
Fredag: Arvika och banken, sammanträde om pensionssparande. Hoppas oxå kunna fixa ett annat sparande och att kunna prata lite om återbetalning av studielån.
Lördag: Arvika och hänga med syster och bror med familjer? Singstar skulle kunna tänkas bli eventet? :)

Idag har vi nästan bestämt oss för att åka till Beitostölen och åka skidor till påsk. Blev GÖRsugna på å åka dit och FAKTISKT åka LÄNGDskidor i år. Ska nog ta ett par dar semester och stanna där lite längre. Blir nog najs najs! :)

Jahapp...
Nu äre snart familjen Annorlunda. Hoppas på att slippa idiotiska uttryck från pappor idag!
Hejhej


I'd rather dance, I'd rather dance than talk with you

16.02

Hejhej!
Sitter och lyssnar på lite Kings of convenience.
Najs!  Återupptäckte dom när jag gjorde en random-list-grej på facebook :)
Det var trevligt. Sitter med färg i huvet och ska snart ha i resten.

Blev vääääldigt sugen på att gå ut och dansa, men det är inte på agendan just nu. Ikväll ska vi till Arvika och äta kvällsmat hos Karl och Elin. Inte träffat dem på mycket mycket länge....typ september så det blir nog trevligt. Det är galet mycket snö och sugen att åka te Arvika är sådär stor men det kommer nog bli roligt när vi väl är där. :)

Jaja...Ha en fin lördagkväll!
Kramen


undrar

11.12

Ibland undrar jag hur det jag skriver tas emot, eller hur man tänker när man läser. Jag har ju en känsla när jag skriver som jag är osäker på om den förmedlas. Sådant jag skriver med en lättsam känsla kanske ibland låter bittert eller deppigt och vise versa. Jag har så svårt att se det själv eftersom jag VET hur jag tänkte när jag skrev.
Antar att gårdagens 3 meddelanden inte verkade så väldigt glada?! Jag vet inte men det är en känsla jag får om hur folk tänker. 

Vill bara säga att ÄVEN om mina inlägg inte har positiva ämnen eller låter glada så ofta just nu så ÄR jag glad. Även om jag går igenom lite jobbigheter mellan varven så ÄR jag glad, så OTROLIGT glad över att jag har chansen, att jag TAGIT möjligheten och VALT att må bättre. Jag vet att jag måste igenom dalarna för att komma upp på toppen igen. Och mina downs är korta och lätta att "snap out of" nuförtiden....det är skönt. Jag kan oftast VÄLJA när det är tid att gå in i sej själv och bara kämpa och kriga med sej själv och jag kan också oftast välja att nu är det färdigt för nu. Den här timmen ska jag bara vara, vila, älska och låta mej älskas. Det är skönt att nånstans i all o-kontakt ha så bra kontakt med sitt innre. Allt går ju givetvis MYCKET bättre när man inte gömmer sej bakom att äta eller svälta...så allt går ju upp och ner. Men det är nog just det som får mej att välja att må bra så ofta jag kan, för att jag VET att det kommer alltid sol efter regn. Jag vet nu att man KAN må så otroligt bra, bara man vågar.

Japp....slutade tidigare idag som ni kanske förstår. Skulle vara vikarie på en avdelning som hade planering, det var bara det att det inte kom så många barn så jag kunde gå hem. Rätt skönt oxå på fredagar!  Det är så onödigt att sitta för många personal och bara suga ut timmarna/pengarna och ändå inte göra nånting. Är man på sitt eget ställe så finns det ju alltid nåt att göra men när man är vikarie sådär så kan man nästan bara vara med barnen och då kan man ju inte vara hur många som helst utan att barnen känner sej trängda istället för trygga.

Ikväll är Lars Winnerbäck hos Skavlan. Skulle gärna se men vi ska ju vara i Årjäng så jag får se det på web-tv sen istället, oxå går det ju en massa repriser så jag ska nog få min dos men....det är ju lite typiskt att det alltid är nåt annat när man verkligen vill se ett tv-program.

Jahapp....trevlig helg på er gôtt fôlk!!
Kram och snos

halvt...

21.13

Dels beroende på att hälften försvann men oxå beroende på att jag blev helt tom i huvet känns nu allt lite halvt efter de senaste 2 inläggen.

Fick ont i huvet efter gråten och nu vet jag inte vart jag ska plocka upp tråden. Är OTROLIGT ödmjuk över diverse missbruk och svårigheter människor kan falla in i i vilket fall. Tänk att börja med mat och sluta med kokain.....


För övrigt solade jag förrut och glömde stänga av ansiktsrören efter halva tiden (något jag brukar göra) så nu är jag RÖD och fin....längesen jag var SÅ röd...Haha...jaja....bättre lycka nästa gång..

Det knackade just på en man här hos oss, han ville att jag skulle skriva under en namninsamling. Nåt om att gud instiftat äktenskapet för att det ska vara mellan man och kvinna och att det därför enligt lag borde förbjudas annat. Typ... Jag bara: "Det här vill jag faktiskt inte skriva under". 

Jahapp....inte mycket nytt under solen annars. Misslyckats (mitt nya hatord efter förra daten med maud) otaliga gånger med ätandet i flera dagar...men det är bara att hänga i. Kämpa på och försöka. Har inte skrivit som ni kanske sett, men det här sjuka har ett sånt starkt grepp om mej...håller mej hååårt. Även om det går bättre så är det så svårt.

För att upphäva mitt ältande om att misslyckas så vill jag visa på något jag LYCKATS med.
Senaste veckorna har jag LYCKATS mycket väl att inte HÅRDsvulla på helgen. Jag kan ta en chokladbit eller lite chips men jag har BRUTIT med tvånget att verkligen äckel-svulla. Även om det står där framför mej så är jag inte värst sugen, nånstans har jag insett att jag INTE behöver det. Att jag inte ens VILL ha det. Det är SKITBRA!  En liten seger i taget ska jag ur det här!

Japp.....Godafton

om att nå sin egen botten 1.

20.49

Skrev ett inlägg som inte finns nånstans nu...:(

Handlade iallafall om att jag under eftermiddagen suttit och läst lite ur Sanna Brådings blogg som jag råkade snubbla in i, insåg oxå senare att hon skulle vara med i kvällens "Du är vad du äter". Har ni gråtit mej igenom programmet...
Den här lilla fina, starka människan..... Det känns så sjukt att hon har samma symptom som mej. Att det kunde vara jag.
Visst är hon mycket extremare än jag och visst är hennes missbruk hårdare draget.....men hennes bord i början kunde varit mitt. Iofs utan sprit och cigaretter, men den där obalansen, ostrukturen.....

nu får jag inte med allt jag skrev förrut och allt är inte lika sammanhängande.....


men....ja....

om att nå sin egen botten..2

20.42

Reklampaus igen...

Anna sa i början av programmet att man på ett sätt måste nå sin egen botten för att komma vidare och kämpa sej upp. Tror jag nått min....för ett tag sen egentligen...men att jag inte vågat möta allt. De pratade oxå om att lägga locket på....att döva sej med "vad-det-än-må-vara".  Visst har jag förstått att jag dövar mej med sånt som går att äta, i synnerhet sånt som är fett och sött. Men jag har inte fattat att jag verkligen "KVÄVER" det.  Har ju varit SÅ nöjd för att jag fixat terapin så bra, för att jag inte gråtit en tår, för att jag är så duktig på att vifta bort och glömma att saker är jobbiga. Känns så sjukt nu när man vet...nu är allt så verkligt.

Och den elaka rösten de pratar om hela tiden, den pratade jag och Maud om senast. Den är där, HELA tiden...
Maud sa till mej sist: "är du medveten om hur många gånger du sagt misslyckas, idag?"  Det är det hela jag går ut ifrån, att inte våga misslyckas, att vara så rädd att misslyckas. Att inte vilja finnas när andra eller jag själv blir besviken på mej, att helt enkelt vägra SE att jag kan misslyckas, att jag bara är människa. Framförallt att man FÅR misslyckas......


Stöld

En av mina vänner hade denna i sin blogg..
Jag som list-galen tog mej genast friheten att copy & paste..:)


Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
6 st

Vilken svordom använder du mest?
Ingen

Äger du en Ipod?
Nej, har inte ens en mp3-spelare...mer än i bilen :)

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Beror på - allt från 05.30 - 09.15 på veckorna

Hur många resväskor äger du?
Ingen äkta

Använder du flip flops även när det är kallt ute?
Nä, äger inga riktiga flip-flops.

Var köper du dina matvaror ifrån?
Coop, Tempo (vi har ingen Ica-butik längre)

Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?
Ibland, ibland inte..

Vilken var den senaste filmen du såg?
Batman - Dark Knight

Har någon av dina vänner barn?
Ja, massor av dom...

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Ett hus, en bättre/säkrare bil, ett bröllop

Har någon någonsin kallat dig lat?
Japp

Tar du medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej, men en massa andra mediciner :)

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Hmm..en hembränd mp3-dvd finns i dvd-spelaren

Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
Varm o'boy

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Nej

När var senast någon stötte på dig?
Hmmm..."på riktigt" så var det i augusti för 3 år sen...

Vad åt du till middag?
No middag idag, hann inte före jobb och efter så åt jag god kvällsmat a'la varm smörgås hos svärisarna.

Använder du huvtröjor?
Ja, oftast
Kan du vissla?
Jupp...men va bättre förr...vet inte varför mej?

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nej.

Vem var den senaste som ringde dig?
Mathias

Vilken är din favoritattraktion på ett nöjesfält?
Allt som går snabbt, så man inte hinner bli rädd..

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Kan ju antas...

Vilket riktnummersområde befinner du dig i?
0573

Tittade du på tecknat när du var liten?
Oh yeah, det såg min ena bror till. :)

Hur stort är ditt närmsta köpcentrum?
Thon köpcentrum i Töcksfors, lagom stort..

Hur många syskon har du?
3

Är du blyg inför det motsatta könet?
Nä, det är värre med det egna..

Vilken film kan du alla replikerna till?
Sunes Sommar, Lejonkungen, Sagan om ringen,

Äger du några band-t-shirts?
Har 2 huvtröjor a'la Winnerbäck

När flög du senast?
Påsk år 2003 eller nåt?

Hur många stolar står runt ditt köksbord?

7....(och JA vi är bara 2 som bor här...haha)

Läser du för skojs skull?
Jajemen. Håller just nu på å tröööökar igenom en Arne Dahl jag fick grattis av han på Tempo

Pratar du några andra språk?
Engelska, försöker minnas lite spanska ibland...yo no remembro goodo...*skratt*

Diskar du din egen disk?
Ja, väntar FORTFARANDE på att bänkdiskmaskinen ska bli inkopplad....*host, host, harkel*

Har du gråtit offentligt?
Ja..

Har du en stationär dator eller en laptop?
Laptop

Försöker du alltid lära dig nya saker?
alltid och alltid...men man tar tillfället i akt om nåt är intressant...

Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Jag har, vill ha fler!

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Nä, men nån av parterna ska bjuda.

Kan du kasta macka?
Värdelös. 2 studs kanske?

Har du någonsin varit på Jamaica?
Näpp

Vem har du med på BIOn?
Honeybunny eller vänner, eller både och.

Vem var din favoritlärare?
Karin på KAU, Sven och Hans på gymnasiet...

Vad har du för väder?
Massa snö plötsligt....

Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar?
Lätt, fast ja dejtar bara Mathias - men han får gärna ha tatueringar han oxå :)

Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
Samhällskunskap, engelska

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Humor med inslag av djup och seriositet...

Har du någonsin blivit attraherad av en oattraktiv?
Öh? Äru 14? Är nån attraktiv så är han  väl? Skit i va andra tycker..

När sov du senast på golvet?
I mellandagarna när syskonbarnen lånade vår säng :)

Vilken är din favoritdrink?
Rosa pantern

Gillar du din boendesituation?
Love it, men den funkar kanske inte hela livet :)

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Fler än förr...helst 7-8....

Äter du frukost dagligen?
Ja, oftast...eller nåt brunchigt iaf...

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Njaej...ibland...

Hamnade du ofta i trubbel för att du pratade under lektionerna?
Nä...eller enstaka gånger på mellanstadiet och högstadiet..

Vilken är din favoritfrukt?
ananas, mango, vindruvor

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Då skulle ja inte få bry mej om nåt annat....

Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
25... huu....men har ju redan inträtt i yngre medelåldern...det var värre :)

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Beror på vad jag läser/skriver 

Tror du på liv på andra planeter?
Don't know...har inte sett dem.....

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
En dagis-förälder

Tror du att gud är en man eller kvinna?
könlös...om man inte räknar jesus till gud.....ah...

Vad var det senaste du åt?
Svärmors kantarellsmörgås
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller det motsatta?
Motsatta, men behöver tjejer oxå..

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Hmm...nån gammal moster till mamma eller nåt??

Gillar du senap?
Ja, stark!

Vad säger du till dig själv när allt blir svårt?
Ingenting, jag äter....

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Nesch - skiträdd för höjder...

Sover du på sida, mage eller rygg?
Stabilt/framstupa sidoläge

Har du någonsin köpt något från ebay?
Är tradera en undergrej te ebay, isf ja
Tycker du om att krama folk?
JÄPP

Skulle du säga att du är trendig?
Nä, not really

Äger du en digitalkamera?
Ja.

Om någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Skulle ursäkta mej till fördärvet men tacka nej....

Vilken är din favoritkaraktär i star wars?
Chewbacca

Stör det dig om någon säger att de ska ringa, men inte gör det?
Äh....inte så keen på denne telefooon

Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Mååååånga det...får inte plats här....

Tycker du att du är attraktiv?
Hmm..det kan bli ännu bättre!

Vad är du allergisk mot?
Pälsdjur, potatisskal, skaldjur, pollen, damm, frukt....

Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser?
Lägger mej inte i vad andra gör men de funkar inte för mej...

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Nej, men kan känna en våg av äckel - IBLAND

Det bästa som hänt dig?

Mathias, livet, lärarutbildningen 

Det värsta som hänt dig?

När jag insåg att svälta inte längre var ett val utan ett beroende som skulle kämpas bort...


ojdå...

19.51

Hejhej!

Idag när jag vaknade så började jag städa och tvätta, sen dusch och jobb. Jobbade på ett nytt ställe och kände mej mer väck än vanligt men hade en trevlig eftermiddag. När jag slutat så åkte jag hem och tvättade och städade färdigt innan jag åkte till svärisarna och åt varma smörgåsar. Gött! Svamp och skinka/ananas. Gött, gött, gött. Det var en trevlig stund. Åkte sen hem hit och nu sitter jag här.

Innan jag åkte och jobbade förrut så var jag inne och hämtade mina tofflor på mitt "vanliga" jobb. Där blev jag glatt meddelad om att vi har planering imorrn. HELT glömt bort, inte antecknat osv. Så det var bara att fixa vikarie till andra stället, vilket gick löjligt smidigt men ändå. Ska bli trevligt, tycker om planeringsdagar. :) Sen äre nära helg...YEY!

Nu ska ja bara vara...hejhehej

same, same but different..

22.51

Lite nytt....långt ifrån perfekt eller klart men rätt nöjd är jag. Har aldrig grejat värst mycket med Html. Nu har jag iaf en ny färg....

Annars har jag mått rätt bra hela dagen, bättre och bättre frampå eftermiddan. Så imorrn blire äntligen jobb och dra in lite pengar. Ska va på nytt ställe, blir säkert finfint :)  Tror jag ska jobba med folk jag träffat förrut iaf så det känns fint. :) Kanske får se Julio oxå om jag har tur, ska jobba på en av hennes grannavdelningar.

Snart äre helg igen. Gött! Och denna veckan har jag ännu inte behövt skriva för att hålla mej från godsaker eller annat. Skulle kunna ha att göra med att min aptit inte existerat hälften av tiden...men men..alla segrar är segrar - även om de är små. :D
Imorrn äre som sagt jobb, på eftermiddan. Svärmor tyckte att ja skulle komma och inta kvällsmat hos dom sen så det får jag väl försöka med. 
Sen äre torsdag, oxå med eftermiddagsjobb på vanliga torsdags-stället. Och fredag heldag på nygammalt ställe. :)

Då kommer oxå honey hem igen, på kvällen har vi lovat att va i Årjäng som vettiga vuxna på caféet. Vad resten av helgen innehåller vet  ja inte än, det lär märkas. Borde ju kanske försöka med den där städningen som inte blev av förra helgen, men det kanske kan bli av under det som är kvar av veckan oxå. Sola och färga håret borde jag oxå...jaja...vi får se.

Nu ska ja snart ta kvällen tror ja....godnatto

men....

22.45

Mjaha?!  Här sitter jag som om någon ryckt bort mattan under fötterna på mej...
Skulle typ borsta tänderna och ta kvällen så hoppar det där otäcka suget i magen på mej igen.  Ni vet sådär som det blir när man är vaaaansinnigt hungrig, fast ganska mycket värre. Det ingår oxå ett svagt illamående...

Har ju mått bra ända sen 13 eller nåt....trodde det vänt och förberedde mej på att jobba imorrn...Nu är ja inte lika säker...:(
Lika bra att vila tills man har mer än en halv dag som frisk.  Har dock orkat äta lite mer idag så det kanske mest är att jag inte är van eller så har jag inte utmanat magen så mycket förrut så att det är först nu den får chansen att protestera.

Skummaste bacillen detta...

jaja....hej....

lika plötsligt

14.24

Hej!

Lika plötsligt som allt flög på mej natt till torsdag, lika plötsligt mår jag nu nästan helt bra. Fortfarande kass matlust men sånt hänger ju i sej ett tag på de flesta, men nästan ingen smärta alls i magen och allmänt pigg känner jag mej. Kanske är jag äntligen snart frisk. Har hört på ryktesvägen att det är fler på jobbet som har konstiga infektioner som ingen riktigt vet vad det är, inte ens läkarna.

Jahapp...annars hare som förståeligt inte hänt så mycket sen sist, orkat duscha och diska, äta lite nyponsoppa, sett på en massa dåliga såpor och suttit på facebook.
Jahaja....over and out...

va nu det ska va bra för...

06.14

Hejhej!

Orkade inte somna om efter att Mathias åkte...ont i magen....Inte i magen-magen men överallt på en massa olika ställen.
Mina lymfkörtlar är inte överrens....:(  Stannar hemma en dag till, vilar lite. Det är ju ett tecken på infektion i kroppen iaf + att man är sådär allert och lämplig att springa efter barn när man inte orkar äta eller ens göra nåt annat än att sitta (läs halvligga) still.

Igår var jag överlycklig när jag skulle hugga in på min sallad som jag köpt i tokfors, 3 tuggor senare fick jag inte ner en bit till....bläääää!
TUR att vi var partypoopers och vägrade följa med till Norge och gå på Peppes igår. Hade blivit mitt livs dyraste restaurangbesök.

På eftermiddan gick Mathias upp till film-utlåningsplacet a k a grannen på övervåningen och lånade Batman - Dark Knight.  Absolut sevärd, kanske ändå allra mest pga Heath Ledgers rollprestation. En sån förlust för världen och mina ögon......även om han kanske ser en aning galen ut i just den filmen.

Jahapp....kanske är jag nog trött för att somna om nu....hade ju varit rätt gött och vila ögonen nån timme till...
Godmorron

sjuk helg

14.10

Hejhej!
Fredagen kom och gick i nåt konstigt sjukt/osjukt stadium...Ingen feber men allmän kass känsla..
Lördagen typ likadan...men ändå inte helt hundra. Ett litet uppsving på kvällen så orkade åka i väg te Töcksfors en sväng. Gospelkonsert och fika...stannade inte så länge...det är svårt att sitta bekvämt på trästolar med jeans klämmande på magen som är öm av alla körtlar som har inbördes-krig.
Söndag...slappat hela dagen, sov rätt länge...Fortfarande samma ömma mage och dåliga matlust samtidigt som hungern river där inne.  Ska åka och handla lite bröd och nyponsoppa ifall jag inte tar mej iväg till jobbet imorrn, ska köpa med lite mat hem. Känns som att sallad står på menyn idag, är så osugen man kan bli på sånt som stavas kött eller fisk...framförallt sås känns som en fiende idag....Vet inte varför men.....Varm mat överhuvudtaget känns otrevligt idag.

Japp....ett tråkigt inlägg men nu har ni info om dagsformen....konstig sjukdom som härjar i mina lymfkörtlar men inte så många andra platser...???


Hej

RSS 2.0