2009

14.16

Nu är 2009 i antågande. Känns som att det kommer bli ett bra år! Jag är på en plats i livet jag förrut bara drömt om, tänkt på. Jag kan gå in i det nya året med en starkare självkänsla och en större tro på att jag kommer komma längre och vara lyckligare än tidigare i mitt liv.  Känns bra!

Nu ser jag bara fram emot en kväll med god mat och dryck, musik och vänner. Ska bli skitkul! :)
Ha det så fint allihopa!

Kramet!

är så gött mä

20.47

Hejhej!

Sitter här och verkligen njuuuter. Nystädad lägenhet och så mycket är redan fixat inför morrondagen. Har tillåme dukat bara för att bara kunna njuta imorrn. Ska bara höra med brudarna vad det blir för förrätt så jag vet om det ska vara assiett eller djup skål på tallriken. :)

Det känns så gött att så mycket är fixat och så kul att det är dags imorrn. :)  Ser verkligen fram emot det, tror det kommer bli en kul kväll.

Jahapp...hade kanske inte så möe å skriva egentligen....det var svårt att förmedla den sköna känslan.

Hej!


pappas

På en av Annornas begäran kommer här en halvtaskig bild på en av tavlorna min pappa tecknat!


Home, sweet home

Hej!

Som jag skrev i tidigare inlägg så vill någon se hur vårt hem ser ut. Det är svårt att få bilder som beskriver hur hela rummen ser ut men har gjort ett försök iaf.

Sovrum sett från ena sidan....dörren är till höger om där du står och tittar på sängen nu. :)



Super-omysig och överbelamrad hylla som står på vänster sida av sängens fotända. 
(en ny/större/svart är på önskelistan)
Till vänster om hyllan finns två vanliga garderober och två stycken man kan gå in i.



Vi går vidare in i vardagsrummet. Nu står du i "dörr"-hålet och tittar in.



Nu står du bredvid soffan och tittar...



Bredvid datorn är där du stod och tittade in först...


Bredviv soffan står nästa omysiga och överbelamrade hylla. (som sagt så hoppas jag vi kan ordna till det lite sen när jag börjat jobba heltid igen) Och min träningscykel. På väggen hänger ett av pappas verk.


Mer än så får ni inte se idag för köket IS A MESS just nu!

Ha det så fint! KRAM

säng,syskonbarn och fix

14.35

Hejhej!

Nu när man sovit lite i sängen så känns den absolut ok. Lite hård men den blir skönare och skönare...är nog en vanesak kanske.

Sen jag skrev sist har jag haft de äldsta syskonbarnen här. Lovely Joel och Linnea. :)  Har varit mysigt och vi har bara degat framför dator, tv och tv-spel. Det är det de tycker är roligast just nu....iallafall här. :)   Har lärt mej dansa på dansmatta. Tyvärr av sorten highschool-musical...men det var tiktigt roligt. Mathias var helt överrasknade kung på det hela och bräckte alla oss andra 3. :)  Igår körde vi tillbaka dem till Arvika och umgicks med deras föräldrar a k a min äldsta storebror och hans fru.  När vi kom hem så röjde vi i förrådet och bar ner gamla sängen.

Idag har jag städat och fixat lite inför imorrn. Ska bli roligt med festligheter här i Väng. :)
Ska åka och få mat hos svärisarna (IGEN!!!!), de hade över mat efter att de haft gäster igår så de frågade om vi ville komma. Sen åker vi till Töcksfors och handlar och jag ska sola.  I kväll vet ja inte va vi ska göra, vore rätt gött och bara vara.

Har upptäckt en fantastisk låt idag. James Morrison och Nelly Furtado - Broken strings. Just lovely!

Ska lägga in lite bilder från vårt hem på begäran av Mia. Men det blir i nästa inlägg!
Puss på er!

sova, sova säng säng säng...

23.42

Nu är sängen monterad!! Just lovely!! Lite hård men det kanske är nu innan allt hamnar på plats..annars fick vi med oss fel hem...och DÅ kommer det fina i kråksången. Vi har 90 dagars sov-på-saken-bytesrätt. + 25 års garanti! YEY!

Snygg ären iaf...passar prima där i vårt sovrum. Blev en 160 till slut...vi tyckte inte att de sista 20 cm var värda 1000-lapparna.  Hade inte fått plats med en 180 ändå som det är möblerat nu.


Nu står Herman i ugnen med.....hoppade över kanel och äpplen och hade i mer nötter och choklad istället. den ser god ut. Hoppas den är det med.

Nu ska jag kika runt lite här innan jag ska plocka ut honom och sen gå å lägga mej i nya sängen!
Puss å hej

tveksam

16.06

Jahapp...

Hade ju tänkt å åka te Arvika ikväll. Dock blev nån som vi firade jul med igårkväll sjuk inatt. Känner mej inte dålig så, mer än att man går runt och inbillar sej. Men känns så surt å åka te Arvika och va där OM man blir dålig...Så jag hoppar över det. TRÅKIGT! Men det är nog bäst ändå...Idag har jag delat upp Herman och gett bort 3 delar. Har en kvar (utöver min egen) som jag inte vet riktigt vem jag ska ge...den ska ju ges bort idag lixom. Imorrn ska jag baka min del. Smaskens...HOPPAS jag! :)

Jahappp....hade inte så möe mer å säga..hej

en fantastisk dag

23.05

Hej! Hoppas alla haft en fin julafton. Själv har jag haft den bästa på många många år! En skön dag med massa härliga människor som jag älskar! Ingen ångest och inget annat jobbigt...Så SKÖNT!

Har dessutom fått ALLDELES för mycket pengar och presentkort!! Vi kan VERKLIGEN köpa ny säng nu och det känns helt fantastiskt på alla sätt! Jag LÄNGTAR tills vi kommer iväg till IKEA!

Just nu provar sambon sina nya julklappar a'la tv-spel medans jag bloggar lite och fixar med bdb. Vi kom ganska nyss hem från det sista firandet hos svärisarna.

Hoppas alla har en fin kväll!
Ser fram emot morrondagen då det blir Arvikatur på kvällen! Behöver dock vara med i eller fixa en födelsedagspresent tills dess. Nån som behöver några tillstötande kronor i sin present så är jag GÄRNA med eftersom inte mycket är öppet här imorrn!

KRAMKRAM!

God Jul

00.44

Undrar hur många bloggar som har denna titel under kommande dygn! :)

Vill iaf önska alla en RIKTIGT god, skön och fridfull jul. Jag vet att den är allt utom det för många,...men en förhoppning kan man ha.

Nu ska jag snart krypa i säng, imorrn äre dags för mat, dryck, godis, tomte, fika, prat, mys och en massa bilåkande. Kanske en midnattsmässa? Skriver kanske inget imorrn,....både för att jag har bättre saker för mej och för att jag troligen är för mätt!

Godafton!

dan före dopparedan

14.44

Tja!

Imorgon är det alltså julafton..tittar man ut så kan man tro att det är mars-april. För en gångs skull rätt ljust, allt är grönt eller gult  och det är inte speciellt kallt. Lite snö hade inte varit för mycket begärt kan man tycka.

Har iaf plockat undan, dammsugit och gjort en potatisgratäng till de som vägrar jansson imorrn. Har oxå målat naglar. Ska färga håret och noppa ögonbryn. Vad kvällen bjuder vet vi inte riktigt än. Den årliga uppesittarkvällen är inställd eftersom några procent av gänget haft spysjuka. Eventuellt kan det bli ett Vänghäng med uppesittande, dock utan gröten, skinksmörgåsen och bingolotterna. 

Igår var vi i Arvika en tur på kvällen. Träffade bror och syster med familjer. Roligt var det! Och härligt att träffa alla och känna lite på Molly som jag inte sett på för länge igen..

Imorrn vaknar vi och äter frukost och byter julklappar. Gör oss iordning och åker mot Arvika där vi äter julbord och delar ut våra julklappar hos storebror där min familj befinner sej. Åker tillbaka häråt och firar kvällen hos svärisarna med Mathias familj.
På juldagen åker jag nog till Arvika igen för att träffa vänner som jag inte umgåtts med ordentligt sen juldagen ifjol. (funderade på om jag skulle ta tid och pengar till det men det känns inte som nåt att fundera över längre). På annandagen kan det tänkas bli en tur till IKEA och lite H&M i Karlstad. Får troligast presentkort på båda ställena i julklapp så vi ska kolla på säng och jag vill handla lite kläder.

Några dagar senare ska jag vara "ungdomsunderhållare" åt de äldsta syskonbarnen här i Väng.  Sen är det snart nyår. Ser otroligt mycket fram emot nyår i år!! Maträtterna är utlejda, köttet ska vi fixa och efterrätten och lite sånt där. Tror det blir en härlig kväll i festlig avslappnad stämning. Hoppas iaf!

Jahapp...snart dags att sätta igång med maten!  hej

Utmanad?! OH YES!

En lista med endast ETT ord som svar! Du som läser; känn dig utmanad! :D

1. Var är din mobiltelefon?
Hallen

2. Var är din andra hälft?
Skogen

3. Ditt hår?
Rufsigt

4. Din mamma?
Liten

5. Din pappa?
Svår

6. Det bästa du vet?
Omtanke

7. Din dröm inatt?
Ingen

8. Din dröm/ditt mål?
Lycka

9. Rummet du är i?
A-mess

10. Din hobby?
Musiklyssnande

11. Din skräck?
Inuti-Kyla

12. Var vill du vara om 6 år?
Framme

13. Var var du igår kväll?
Storebrorsfamilj

14. Vad är du inte?
Färdig

15. En sak du önskar dig?
Säng

16. Var du växte upp?
Osäkerhet

19. Det sista du gjorde?
Läste 

20. Dina kläder?
mys

21. Din TV?
Platt

22. Ditt/dina husdjur?
Älgar

23. Din dator?
Oboyig

24. Ditt humör?
Tillfreds

25. Saknar någon?
Njaej

26. Din bil?
Lortig

27. Något du inte har på dig?
småblommigt

28. Favoritaffär?
H&M

29. Din sommar?
Skön

30. Älskar någon?
Många

31. Favoritfärg?
Röd

32. När skrattade du senast?
Igår 

33. När grät du senast?
onsdags

Arvikatur

15.19

Hejhej!

Eftersom vi fortfarande inte spyr i detta hem så ska vi åka till Arvika sen.  Träffa lite syskon med familjer! VERY NAJS!
Ska oxå hämta madrass hos mor & far som är min. Vi har inte fått med den hit än för ja har alltid så mycket skit i bagage-utrymmet. Jäpp....

Nu blire in i dusch innan vi ska pysa. Hejhej!

pjok

17.21

Folk spyr till höger och vänster. Håller alla tummar jag har för att vi ska ha klarat oss! Vi MÅSTE ha klarat oss. Jag VÄGRAR bli sjuk nu! 

Skulle bara säga det....hej

dag 2

11.06

Dag två av ledigheten och jag njuter VERKLIGEN! Det är så gött!! Inga krav och måsten..bara gött! :) Japp!
Börjat kolla över mat som ska göras och grejer som ska fixas inför nyår. Blir nog tillräckligt att koncentrera sej på under juldagarna och efteråt. Ska ju ha de stora syskonbarnen här en sväng, helmysigt!  Börjar få lite koll på menyn iaf, that's nice.

Idag eller imorrn åker vi nog te Arvika en sväng och träffar syster med familj, blir oxå väldigt roligt!
Japp....hade kanske inte så mycket att skriva egentligen....hej

JULLEDIG!

17.10

Hejhej!

Nu har jag ÄNTLIGEN ledigt!! SÅ skönt! Har städat och ska nu hoppa in i duschen. Bara skölja av arbetsveckan och gå in i helgmode. Mathias är påväg hem på den HALKIGA vägen...hoppas han kör försiktigt.

Medans jag städade så sög jag in ett latexband (som man har när man tränar) i dammsugaren..fastnade i röret. Krävdes ganska mycket tålamod och kreativitet för att få ut det igen. Men det gick! :) 

Har gjort en liten lista på saker som ska inhandlas på framtida IKEA-tur. Lampan bakom soffan har pajat och mattan under bordet äre dags att byta ut. OM det finns utrymme i vår ekonomi så borde vi inhandla någon slags fotpall eller nåt som kan användas som sittplats när vi är några stycken. Det brukar snabbt bli fullt i soffan.  Det som hela shoppingtrippen går ut på är att inhandla ny säng. Vi har bara önskat oss presentkort på IKEA i julklapp och hoppas vara en bit påväg sen får vi lägga till massor, det inser jag, men varje liten krona hjälper verkligen.

Här kommer den här bloggens första och möjligen sista inredningsbilder:


En eventuell kandidat, billig stomme som finns i 180! YEY!



Kanske inte skitbekväm men man får väl rotera. Det är typ vad som får plats i vårt ganska välmöblerade vardagsrum.


Ny matta...kanske denna färg?


Lampor är svåra att se ut på nätet, vet ju inte så mycket om storlek och känsla. Får kolla när vi kommer dit, men denna verkar inte omöjlig.

Nu kommer älskling inrullande med bilen! Ha en fin helg och ledighet alla ni som inte jobbar mer nu!
KRAM

kônstig..

19.18

Först vill jag bara kommentera mitt eget förra inlägg...menade att jag kämpade mej UR kläderna jag sov i (eftersom det för en gångs skull va SVINKALLT i sovrummet inatt) innan jag gick in i duschen... Minns inte att jag någonsin klätt mej för att sedan gå in i duschen.(?!)

För det andra är jag så SJUKT glad över mina vänner! Jag är nog världens sämsta på att visa att jag uppskattar mina vänner. Detta säger jag INTE för att sparka på mej själv, det är bara fakta. Jag ringer aldrig, smsar sällan och mailar om möjligt ännu mer sällan. Har oxå insett att jag i år skickat typ ETT julkort....till farfar.

JA det är tillåtet att säga att jag är en dålig människa. Kan dock ge en anledning som jag anser vara godkänd. Julkort med tomten på i olika ställningar, former och färger får typ alla ett gäng. Och man tittar på det, är glad att någon tänkt på en och sen lägger man det i en hög bland de andra. Men de julkort man får med någons barn/barnbarn, djur, sej själv eller dylikt är sådana som MÖJLIGEN hamnar på någons kyl (alltid på min) och som är de verkligt roliga. Därför LOVAR jag dyrt och heligt att ALLA nära och kära ska få julkort den dagen jag har något roligt att fotografera och förgylla ert liv med. Tills dess får ni hålla till godo med ett god jul-mail, sms eller en hälsning här. Förlåt för att  jag är en sån dålig människa, men att jag är kass på julkort betyder INTE att ni inte är i mina tankar.

Speciellt idag är mina vänner i mina tankar. Jag är otroligt stolt över mina vänner och tycker SÅ mycket om varenda en, alla på sina egna sätt. Jag har vänner som är vackra (både in och ut-sida), starka, godhjärtade och fantastiska på alla sätt, och jag uppskattar verkligen att ni finns i mitt liv oavsett hur ofta vi ses eller hörs.

Emellanåt drabbas jag av en stark känsla av ensamhet. Jag kan känna att jag slarvat bort så mycket av mina vänner bara genom att vara den jag är. Jag älskar att ha människor nära och att dela riktigt djupa saker, MEN mitt behov av att vara ensam och att stå stark själv förstör så ofta det där. De dagar ensamheten kryper på kan jag känna att jag faktiskt måste skylla mej själv. Jag vill ha folk nära, men det betyder att jag offrar min EGNA tid för bara mej. Jag inbillar mej iaf att det är så, tråkigt nog. Jag tror att jag just nu håller på att reda ut vilket som FAKTISKT är viktigast. Att ha människor man tycker om nära, eller att ha rikligt med tid för sej själv. Troligen varierar sånt där över tid, just NU kanske självtiden är det jag behöver mest? Eller så är jag bara rädd för att försöka släppa in människor, ifall jag blir besviken.

Precis det där pratade vi mycket om i tisdags,.mina rädslor över att bli besviken över olika saker i mitt liv. Om att våga kasta sej ut och våga vara JAG fullt ut, överallt, jämt. Att acceptera att det faktiskt är så att om människor inte tycker om verkliga jag så är det troligen inte människor jag behöver i mitt liv. Jag vet ju oxå att de människor jag verkligen släppt in har ALLTID stannar, det är de jag aldrig vågat släppa in som gått. Vågar bara inte lita på att det är så på riktigt och med alla jag håller kära. Jag har aldrig varit den som faller för grupptryck, som förställer mej eller som tar roller bland människor. MEN jag har alltid tonat ner mej, blivit intetsägande, tyst och tagit så LITE plats som möjligt i situationer där jag inte vetat om jag skulle vara accepterad.  Det värsta är nog trots allt att det pågått i 24 år...i min egen familj.
Det vänder nu, det vet jag. Jag känner det i varje cell av min kropp. Jag är jag och passar det inte så är väl inte blod tjockare än vatten...tyvärr.  Jag VET dock att just för att jag vågat släppa (om än bara i skrift) så är jag närmare mina syskon nu än någonsin. Jag är otroligt glad och tacksam över detta och hoppas att mitt verkliga jag ska fortsätta mottas med samma värme och kärlek. 

Vill bara säga att jag ÄR tyst och lugn som person över huvudtaget....oftast...så jag sitter inte ALLTID och är rädd eller funderar. Det händer dessutom allra oftast utan att jag är medveten om det. Det är en tyst rädsla som etsat sej fast men som jag jobbar mej ur.

NU ska jag sluta dilla!
Godafton och trevlig helg!
 

bara ½ kvar...

17.55

Tja!

Imorse satt jag på sängen och fick verkligen övertala mej själv att kämpa mej i kläderna. Bara EN dag till, kom igen! Kämpa på nu! När jag väl kom ur duschen så var jag människa igen. Dagen har gått hyfsat snabbt och nu är det bara halvdag imorrn kvar!  Ska hämta en julklapp när jag slutat sen inbillar jag mej att jag ska städa när ja kommer hem. KANSKE kan det gå vägen :)

Idag har jag rört 2 ggr i Herman. Imorrn ska jag göra det igen..sen vill han ha mat om ett tag. :)  Vill inte avslöja för mycket om honom. Innan ni vet ordet av så har ni honom oxå i köket, då är det bara att stå till tjänst.

Nu ska jag hitta på nåt annat! HEj

Herman

19.28

Tja!

Julfesten var lyckad och barnen verkade nöjda. :)   Fick oxå Herman på halsen...så nu har jag 10 dagars uppassande att hålla på med innan jag kan baka. Hoppas han är god så det är värt besväret :)

När jag kom hem så tvättade jag och nu väntar jag på Bonde söker fru. :)
Onsdagar börjar bli som mina torsdagar på nåt vis...börjar plocka lite och tvätta och sånt inför helgen. Då behöver man inte få allt gjort imorrn  och kan bara slappna av när det väl blir fredag.

Nu är alla julklappar klara så behöver inte åka till Karlstad på fredag. SKÖNT!   Ska bli härligt med lång ledighet tillsammans med Mathias :)

Japp....nu ska ja återgå te soffan...
Hej

redo...

06.50

Japp...nu är jag redo för julfest på jobbet. Tomteluvan på och julklappen och godispåsarna är klara. :)
Faktiskt hyfsat pigg bara jag kom ur sängen. Bara 2 dagar till med upp tidigt.....håll uuuut!

Nu äre dags å åka! HEJ!

klappar

19.34

Hejhej!

Nu har jag fixat nästan alla julklappar, den sista ska jag fixa imorrn eller fredag...en snabb liten grej bara.  Har halva till Mathias kvar oxå...men den är lite svårare....får se...känns som han alltid får samma julklapp av mej så tänkte komma på nåt nytt....

Annars kom jag just innanför dörren efter en tur till Arvika. Idag var det SKITBRA igen! :)  Fick ut SÅ mycket...ska skriva ner saker jag tänker på under tiden hon har semester så att det kommer med nästa gång...:)

Nu äre bara onsdag, torsdag och halva fredag kvar på jobbet....sen äre JULLOV!! YEY!
Ska bli otroligt najs att träffa folk och familj! Både bror och syster med familjer kommer ju te Arvika under ledigheten! SUPERNAJS!!

Nu ska jag packa in lite julklappar!
Hej

likabehandling

19.46

På jobbet arbetar vi med likabehandling och fixar med en likabehandlingsplan utifrån de 6 diskrimineringsgrunderna.
Jag använder mej lite av det i julpyntet hemma. :)


Den till vänster är glad gay och den andre är (om det ungår någon) av en mörkare hudfärg.



Avslutar med en liten egotripp, om ni glömt hur jag ser ut. :)

klappar, påsar, shopping och bäbis

19.10

Tja!

Har precis packat in julklapp och fixat godispåsar till jobbet. Vi har julfest med jullunch och tomte i veckan..
Gött å få det gjort. Gick en tur på köpcentret oxå. Hittade en klänning och lite smått å gått för jul och nyår. Najsnajs :)
Nu är det bara de sista julklapparna kvar sen kan det bli jul. :)

Imorrn vankas det Arvikatur igen...sista träffen med Maud innan slutet av januari..hon ska ha semester... Känns lite gött oxå...då kan man kanske samla sej lite mer...kändes ju lite sådär sist...och jag vet inte vad jag har för känsla inför morrondagen.

Idag fick vänner till mej en liten...vet inte vad för sort än men läste det i en blogg. :) Grattis!

Idag bestämde vi oxå att det blir nyårsmiddag med knyt i Väng. Kanske 3-rätters, kanske nån lek, raketer och en skål vid 12...:)  Kan bli görkul! :)  En nyår i min smak.

Har faktiskt varit lite piggare idag...skulle kunna bero på att jag sov typ mellan 21.00och 07.00 inatt. Välbehövligt! 

Nu har jag jobbat sista måndagen innan den 5e januari, tokskönt. Behöver vila från varann jag och barnen. Idag ville jag bara gå hem flera gånger. Det är så hemskt när man känner att man måste anstränga sej hårt för att vara tålmodig, förstående, pedagogisk och glad med barnen. De är trötta, jag är trött....ond cirkel blir det.

Nu ska jag avsluta detta hoppiga inlägg..
Hejhej

underlig?

17.44

SÅ var det söndag igen...helgen har varit lugn.
Fredag: Lennart och Jan va här på Idolfinal och så...
Lördag: Marcus och Petra kom och hängde med oss på kvällen. :)  På dagen middag och lussande av de yngre systrarna Nävehed, på Åsen och Berget...
Söndag: Middag på Åsen (IGEN..lyx) och nu är mathias i årjäng en kort sväng medan jag stannat här för att göra matlådor och vakta en auktion på tradera. Julklapp som verkar kunna bli min,...men händer säkert nåt på slutet nu, då får ja hitta på nåt annat. :) Snart äre One tree hill oxå..

Är GALET trött idag...känns som om min kropp snart ska kapitulera för nån bacill...känner mej lite underlig, mår lite halvilla samtidigt som inte....Hade ju varit fint om jag kunnat jobba de 5 sista dagarna nu....tråkigt att va sjuk under jul oxå men....tja...att hålla sej frisk vore ju helt enkelt det bästa...bra att hålla tummar.

Nu ska ja dra...hej

HELG!

18.51

Nu äre fredag igen! Det går så fort!! Nu ska jag bara jobba 5 dagar till innan 2 veckor underbar ledighet!  Börjar igen den 5 januari och sen ledig 2 dagar igen innan jobb ½ dag. Ser fram emot att få vara hemma hela långa julen och bara vara. Säkert hitta på en del kul och fira jul och allt sånt med, men att det bara är jag och nära och kära som gäller. Då har jag massa ny energi och glädje att lägga ner i mitt jobb sen igen.

Ikväll äre Idolfinal.....även om Lars och Robin E är borta sen länge så ska det bli intressant att se kvällens program... Bryr mej inte längre vem av dem som tar hem det...alla mina favoriter är long gooooone...

Annars kom Jonas och Per in en kort sväng..de skulle kolla på ny bil åt Jonas å Camilla. Kul att se dem igen...:)
Sen somnade jag en stund i soffan. Vaknade av att en av svägerskorna ringde och tackade för födelesedagskort och lott. Ingen vinst tyvärr...men jag visade iaf att vi tänkt på henne. Ett härligt samtal, ska bli roligt att träffa dem runt nyår. Kanske får vi låna kidsen (som knappt är några barn längre) nån dag i dagarna efter nyår. Vore roligt!

Nu ska jag smörja min tatuering igen....är SÅ torr i allt skinn på hela kroppen och tatueringen är väääääldigt flammig jämt nu...men den hämtar sej nog snart...den var ju fin imorse.. Jaja....smörja, smörja å smörja...

Kanske trillar det snart in lite besök så vi får till nåt slags Vänghäng under kvällen....
Trevlig helg!

Japp..hejhej

överraskning

16.45

Hejhej!

Hemkommen från jobbet....genom snö och halka....shit pommes vad det är spännande att köra 740....lite FÖR spännande delvis :)  Älskling ringde påvägen....han hade inget å göra på jobbet imorrn så han kommer hem ikväll. YEY! Blir desto svårare att gå upp ur sängen imorrn men de bjuder jag på. :)
Har handlat lite och ska vika tvätt och dammsuga lite, vattna lite blommor. Sen blire dusch och soffläge.

Idag har vi haft dropin-fika på jobbet. Kom bara en familj medans jag var kvar, förstår att folk har fullt upp nu i juletider, men lite trist äre allt när man bakar och fixar... Imorrn äre bara en vanlig dag, ska väl försöka fortsätta julpyssla så alla får med sej grejer hem till jul. Sen äre helg igen, ska bli skönt. Är inte RIKTIGT lika sleten som förra veckan men det är inte så långt ifrån...Vill att det ska bli sommar,ljus och värme igen...men det är ok om december blir färdigt först.

Nu ska ja ta tag i allt här...hej

köttbullar, rödbetssallad och janssons frestelse...

...får bli uppätna av andra hungriga lärare ikväll.  16.24
Efter att ha intagit frukost på jobbet och satt mej ner ett tag insåg jag att mitt huvud ville ramla av och att jag nysit och snytit mej SÅ många gånger...Skickade ett mess te Julia och medgav min tveksamhet till kvällens julbord. Hon blev överlycklig eftersom hon inte orkade heller. Så det blev inget julbord. Huvudvärken gick över efter lite vila på rasten och snorigheten la sej lite, men jag är så sjukt trött fortfarande. Vet att jag har nåt i kroppen så jag stannar hemma och vilar lite istället. Hade vart riktigt gött med första julmaten....men man ska nog hinna bli trött på den oxå. Jag och Mathias har pratat lite löst på att äta julbord nånstans vi två, men vi får väl se.

Måste handla julklappar med...har typ 3 klara och 2 halvklara...ett gäng kvar. Är så roligt att handla till andra. Jag tycker verkligen om att ge bort saker till mina nära och kära, skulle behöva lite högre lön så jag kan göra det oftare bara, men då försvinner kanske charmen?

Inte så mycket annat å skriva idag...ska inta soffläge tror jag..
Godafton..

Oh no!

17.45

Idag kom det ödesdigra samtalet..."vårt barn har spysjuka, kommer inte idag!".   Denna sjukdom som får mej att bli lite tveksam till mitt yrkesval....fixar inte folk som spyr. Bara tanken på att behöva torka upp nåt får mej att kvälja mej...alla säger att man fixar det om man måste....I WONT! Jaja...nu är det alltså bara att vänta och se om man klarar sej ifrån i år oxå......eller inte... Annars har det varit en bra och ganska lugn dag på jobbet...en del lediga, ett par sjuka..

Imorrn äre julbord...gött....Hoppas jag! :) 

Inte hänt så möe nytt annars, somnade när jag kom hem och har efter det duschat.

Hörde med Jimmy hur länge det brukar klia ungefär..Det kunde det göra ett tag, så det är väl bara att härda ut. Så länge det inte var utslag, svullet eller rött så var det inget onormalt iaf...så det är ju bra! :)

Tycker lite synd om my man idag. Har aldrig hört om ett företag som strular och orkar krångla så mycket om tider!
De har en policy att de som ligger ute hela veckan ska få jobba in fredagar...men det gäller inte Mathias och hans grovis av nån anledning som ingen förstår. Varje gång de tar upp det så säger de att det inte funkar att jobba på kvällarna för att det stör omgivningen....men det ÄR ju redan halva bygget som jobbar kvällar för att åka hem på torsdagkväll eller freda-förmidda. Han börjar tröttna ganska REJÄLT, inte rätt tidpunkt att börja komma med krav och bråka FÖR mycket heller. Kan lätt få foten om man är lite obekväm i dagens läge. 

Tur att det troligen bara är 2 veckor kvar och att han sen ska till ett vägbygge där många troligen jobbar in...stackars!  Jag VET att man ska vara tacksam att man har jobb och att det är normalt att jobba 7-16  5dagar i veckan, MEN det är skönt att känna att man har ett liv och att ha mer än 33 timmar hemma varje vecka oxå. Tänk om vi haft barn, hade ju aldrig funkat. Det knäppaste jag hört är att hans chef frågade om vi inte kunde flytta till Karlstad istället så vore problemet ur världen. WHAT?!!! Mathias är ju för det första aldrig på samma ställe mer än högst ett år i taget + att jag ju har jobb här och det är här vi vill bo i framtiden. Vilken en!!

Nu ska jag sluta innan jag retat upp mej...
hejhej

älgar i hallen

17.16

Tja!

Söndag eftermiddag igen då....helgerna går alldeles för fort. Jag som skulle vila en massa är tröttare än i fredagseftermiddag. Tecken på att man börjar bli gammal?

Igårkväll var vi hos Söckefölke, en trevlig och rolig kväll. Såg på Narnia som gick på 5an och sen på Wanted och lite tv och prat mellan varven. :)  Wanted var det häftigaste jag sett på MYCKET, MYCKET länge! Inte innehållsmässigt den bästa överhuvudtaget men gillar man specialeffekter så var det en härlig upplevelse. På dagen fick jag upp en del julälgar och bakade bullar.

Idag har vi slappat, lagat mat, handlat lite och inte gjort så mycket mer. Just nu är Mathias hos sina morföräldrar, jag bestämde att jag inte orkade riktigt, ont i huvet. Ska ta en dusch å sen äre snart One tree hill. Har oxå fnissat lite åt bilder på Facebook ifrån Jössefors-reunionen som visst varit. Roligt med kända ansikten....:)

Imorrn äre måndag igen och vi ska börja med julpysslet denna veckan, har oxå planering (IGEN) och lite sånt.Julbord med Lärarförbundet på tisdag. Smaskens!

Jahapp...nu väntar duschen..
Godafton

hide

15.30

Har bakat bullar, pyntat lite och halvstädat. Ikväll blire Sôcka!

Dagens tips: Hide med Creed

efterlängtad

19.49

NU är det ÄNTLIGEN helg!! Fantastiskt härligt är det! Ska vila SÅ mycket! Enda felet är att det där som bubblar och kokar just nu kommer upp vid minsta motgång och jag svskyr det! Men jag försöker allt jag kan!

Nåt som är bra är dock att Mathias är hemma några dagar och att Stig i detta nu grejar med att sätta in vår nya spis! Med TVÅ ugnar och glashäll!
I like!  Nu skulle man bara tapetsera och byta knoppar på skåpen så skulle de va som ett annat kök...NÄSTAN. :)

Nu ska jag smörja in mina händer, lite på tatueringen och vänta på Idol. :)
Trevlig helg1

svårt

21.43

Det är svårt att vara en trotsig tonåring när man är vuxen. Man är för medveten om hur allt är nu för att bara agera ut all ilska. Om nån röntgade genom mitt hjärta så skulle de nog se STORA SVARTA bokstäver: A R G.

Det känns så sjukt att man gått igenom livet sånhär. 24 år av att bara tacka, ta emot, vara till lags, ställa upp, finnas till hands, lyssna, trösta, bara vara. Som om man inte hade känslor själv, som om man bara var blank och tom och nåt man kan använda tills det tar slut och sen slänga. Det känns ännu värre att man bara accepterat, inte förstått att man är värd mer att man trott att det är sån man är och ska vara. Att som tonåring behöva ta hand om, stötta och lyssna på vuxna runt omkring, höra på deras ältande och klagan angående problem man inte har en aning om vad de innebär. Att behöva vara lilla avlastningen fast man inte alls förstår nåt, bara vet att det är hemskt, att det är något fel som de vuxna inte orkar bära själv, att jag måste hjälpa till.

Jag vet LOGISKT att det inte är konstigt att det kokar och bubblar här inne, men jag kan inte KÄNNA att det är berättigat. Att jag FÅR vara arg. Jag vet ju inte vad jag ska göra med det, vill ju inte såra de som står mej nära genom att bitcha mej över saker som inte rör dem. Önskar att det var som att spy när man mår illa, att allt det onda bara kommer ut och sen är det bra. Men jag vet inte "var" jag ska spy ut det. Gör ju det lite hos Maud men det är svårt att vara arg hos/med någon som säger att det är helt ok att vara arg, då är man ju inte arg längre, inte där och då.

Måste här skriva att detta inte gäller NÅGON av er som jag någon gång lyssnat på eller brytt mej om i min omgivning. Det här är GAMMAL, gammal gammal skit. Jag TYCKER OM att finnas för dem jag bryr mej om, jag vill lyssna och vara där för dem som behöver mej. Det som jag skriver om här handlar om när människor lutar sej mot sådana det INTE KAN/FÅR luta sej mot.  Alla med barn: ANVÄND ALDRIG ERA BARN SOM BOLLPLANK ELLER KLAGOMUR FÖR SAKER.

Jag VET att det är ett sundhetstecken att jag hittat min ilska och mitt värde såpass att jag vet att jag ska stå upp för mej själv, det är bara en HÅRD väg att gå. Även om det är värt varje steg....egentligen.

Mathias är påväg hem och jag ska strax sova, upp tidigt imorrn igen. Sen äre helg och MAN do I need it?!!!
Kram å godnatto!

byta namn?

18.08

Funderar på att byta namn.....

Jean KLÅD van damme tror jag...det K - L - I - A - R!!

törr

17.08

Är så torr om fingrarna att det gör ont i skinnet om man drar dem över det, luften på jobbet är verkligen kass! Det är ju inte anpassat till att vara förskola så för att fukta lite har vi burkar med vatten och silkespapper överallt på hela bygget. Men det hjälper inte värst....man är ändå som ett sandpapper i halsen och om händerna. Det blir inte bättre när man har blöjbytar-dagen och tvättar sej SJUKT mycket om händerna.

Igår var jag alltså hos Maud igen. Var en konstigt gång, känns som att jag flyr lite från mina känslor. När jag satt där så vara jag nästan tom i huvudet. 30 minuter var jag nog där och verkligen där,vi pratade mycket om ilska igår, hon sa att det är befogad ilska och att jag måste igenom den för att kunna släppa den.  Jag är SÅ OVAN vid att känna mej arg och det är en konstig känsla att tampas med tycker jag. Det är nog tur att inte Mathias är hemma hela tiden (för bådas skull), han kommer inatt. Är på julbord efter jobbet. I vilket fall så var det som att jag inte hade nåt mer att säga sen, det var inte tyst men pratade om så mycket oviktigt. Jag tror jag flyr......flyr från att möta det där smärtsamma på riktigt.

Efteråt sladdade jag mej över Finnskogen (som var som ett enda stort julkort) och åkte till Årjäng. Såg Patrik 1,5. Otroligt viktig och sevärd film. Svensk film är alltid svensk film, men det gör inte ont att titta på Torkel och Gustaf....inte ont alls...när det sen finns ett budskap med det hela så funkar det ypperligt.  Grinade när jag satt där....för lite allt möjligt..:)
Sen vare smörgås å lite tal av rektorer och flams och trams med kollegor...Sen åkte jag hem, såg lite på Insider innan jag la mej. Där helt från ingenstans så kom allt bara över mej....minns precis när jag grät så mycket senast, det är LÄNGESEN. Gjorde ont i lungorna till slut och jag visste inte var jag skulle hitta luft att andas. Nånstans där i all gråt så somnade jag tydligen.  Vaknade imorse och var fortfarande stentrött...men jobbat har jag. :)

Nu har jag handlat, kommit hem, plockat lite, duschat, tvättar nu en maskin och gör allt för att låta bli att klia på min tatuering! Sårskorpan håller på att lossna och det kliar så gaaaaaalet mycket. Men det är väl snart över...:)
Vi får ny spis imorrn eller ikväll. De står här utanför och väntar på att bli inburna, vi ska få ny i alla lägenheterna. Härligt. En prima julklapp från hyresvärden....även om den hör till lägenheten. TACK! :)

Japp..nu ska jag återgå till att inte klia och bara inta torsdagsmode....
Puss

orka

20.52

Orka kommentera tillbaka på en del kommentarer jag fått. Hur mycket skämt det än må vara så är jag trött på att bli utsatt av att folk överför sina känslor och åsikter på mej. Jag är jag och jag börjar bli stolt över det, jag börjar tycka om mitt mod över att våga tycka, känna och göra saker som jag längtat efter, som andra inte skulle göra eller står bakom. That's it. Tänker dock kommentera en sak och det var att jag skrev att jag är den enda utbildade i kommunen utan jobb, menade givetvis den enda utbildade inom barnomsorgen som inte har fast jobb.

Idag har jag jobbat och när jag kom hem hittade jag någon slags överbliven energi och diskade, plockade undan lite och tvättade. Nu sitter jag här och funderar över årets julklappsinköp. Har bara EN klar, den ska jag köpa ihop med syrran. Sen har jag idé till en men det är roligare att ge sånt folk önskar sej/vill ha/har nytta av så jag VÄNTAR på önskelistor från min familj nu. Vet inte när vi kommer iväg för att fixa men det vore roligt att ha dem så snabbt som möjligt IFALL det skulle bli i helgen.

Imorgon väntar tidig tur med jobb, sen Arvika och Maud, en sväng till te Frode med ÄNNU en kabel som inte funkade (och JA vi vet att det är den som är problemet för vi har provat andra).  Efter det direkt till Årjäng där vi har terminsavslutning med all personal inom barnomsorgen (och skolan?). Vi ska se på Patrik 1,5 och äta räksmörgås (fast jag får annan :) ).
Sen närmar det sej helg igen, på torsdag kommer älskling hem och på fredag har vi inte så sena barn så då kommer jag nog hem i rimlig tid trots att jag stänger, om jag börjar tidigare och så.

Japp...nu ska jag äta lite yoghurt och knäckebröd.
Puss å hej

Kär!

Hur många miljoner kostar du, vackra byggnad? 



before and after

Hejhej!
Hade ett litet hjärnsläpp när jag skrev om symbolen jag tatuerat...om det är viktigt för någon att få den riktiga förklaringen till vad ICHTYS betyder så kan ni kolla Mias kommentar till förra inlägget.

Här kommer lite mer bilder... 



FÖRE:




Sen karvades det lite:
 (taget med Claras mobil)

Och en stund försökte jag förflytta smärtan till min hand, detta resulterade i ett märke som fanns kvar en stund in på kvällen:
  (syns inte så bra)




EFTER:


Sen inträffade nästa stora händelse:... Jag tog på mej ROSA:


Ha en fin måndagkväll!

RSS 2.0