pink wind

16.03

Idag är finvädret tillbaka! Gillart....finväder + typ STORM!!! TJENARE va de blåser, men det börjar bli sommar för det är varmt ändå. :D
Idag när ja körde hem var Please don't leave me med Pink på repeat. Gillar verkligen den låten....OCH bruden! Vore roligt att gå på en konsert med Pink. Det är "käring med ragg i rava det",  som andra skulle sagt. :D  Har ju ingen direkt anknytning till den texten i dagsläget men det är bara en skön låt på nåt sätt.

har hört ryktas att eventuell chaufför är fixad för bryggpremiären. Vet inte vem? Men blev JÄTTEGLAD! Nu slipper ja ta tag i det..:)
Nu kan vi fira att Mathias ringde och sa upp sej idag OCH tackade ja till andra jobbet. Hans chef var hyfsat missnöjd och ville att de skulle träffas imorrn...får väl se vad han har för otäckheter att säga...  :-S

Japp...idag trillade det ner nya kort i min brevlåda...inte så nya egentligen men sånna som ja inte fått in i album än. ÄLSKAR ju som bekant album...även om man har digitalkamera, bilddagbok och bilder i datorn så är det nåt visst med album! Nu ska här sättas in kort...:)

glad, gladare, jag

18.05

Idag ringde honeybunny!! Han hade fått jobbet!!YES! Han har fortfarande inte tackat ja helt än men jag tror och hoppas han gör det! Tänk vilken skillnad för vårt liv att han kommer hem varje dag!! Vi får mer tid tillsammans och kan (vill) på det sättet TA OSS mer tid isär på helger och annat! Härligt!

Regnat har det annars gjort idag på eftermiddan....hoppas finvädret kommer tillbax imorrn.
Mamma ringde igår, de ska komma och hälsa på på lördag! Roligt och överraskande, då får vi ta fram grillen. På kvällen blir det bryggpremiär om inte vädret sviker oss. Hoppas på ett glatt GÄNG som åker. (?)

Nu mat.

1 år går fort...

14.10

I eftermiddag ska vi te Sôckingera å äta upp bröllopstårtan. (för de som inte är insatta så ska man ju spara översta delen av bröllopstårtan och äta den på 1 åriga bröllopsdagen)  Vi är bjudna! Ett privilegium man tydligen har som tärna och bestman. Gött och trevligt tycker vi! :)  Har precis ätit älggryta, redigt gött. Tänk vicken kock man bor med. :)

Det blev en liten tur te arvika igår, en kort sväng och sen hem. Man blev fort nöjd på galenskapen. :)
Nu blire dusch!

kanske....

13.24

Några tysta dagar här på bloggen. Lediga dagar. Skönt!e
På onsdagen när jag slutat jobbet träffade jag finaste på köpcentret och vi åt smaskig pizza. Vi åkte hem och packade ur lite bilar och lämnade tillbaka Ms morfars bil som mathias lånat under veckan. Åkte och hämtade mathias bil på verkstaden, handlade lite mat och sen hem och slappade, såg på tv och bara var.

På torsdagen hade vi lite hemmafix på dagen, mathias fixade lite med grejer te båten och jag färgade håret, målade naglar och diskade mm. Vi ryckte bort lite ogräs IGEN och konstaterade att det är svårt att så när man har katter som gräver upp allt som är. Dillen växer iaf och mina underblomster börjar kika fram ur jorden. Vi fick oxå för oss att prova att grilla torsk. Ritkigt gött blev det, chilimarinerad och vitlöksmarinerad, la i foliepaket med smör och lite av marinaden. Till detta hemgjort potatismos. YUM! På kvällen vare Vänghäng med film. Såg the wrestler, rätt ok film men var inte riktigt inställd på att fokusera på en film.

På fredagen var vi i Karlstad och shoppade. Blev nytt hjullager till min bil, två linnen, en tröja, en t.shirt, två par leggings, 3 par trosor, 10 par strumpor, mascara, hårband, örhängen, halsband och två kajalpennor, en trädgårdsvattenkanna, fiskedrag, bensindunkar, stekpanna, gryta, bestick, snapsglas, sängkläder,badrumsmatta, duschdraperi, the-sil, stor sil, gungälg. Har kanske glömt nåt. Hade en massa rabatter på en massa ställen så det kostade inte så mycket som man kunnat tro heller. Hade hoppats på skitgod mat på Vedugnen.Tyvärr hade de bara lunch just när vi var där, god den oxå men hade ju hoppats på en kycklingtoast eller nåt gött. På kvällen bara slappade vi. Jag har fortfarande inte riktigt ork till heldagar känner jag.

Idag sov jag länge efter gårdagens rännande och letande efter kläder och prylar på ikea. Är lite småsleten men är glad att det faktiskt hjälpt lite att höja medicindosen. Även om det är med så lite och även om det bara gått några dagar. Nu kan det bara bli bättre. Vi ska snart käka pannkakor och vad resten av dagen bjuder vet jag inte riktigt. Mathias vill prova vattenskotern, är ju varmt ute men jag tycker det är stolleprov. :)
Ikväll kanske grabbarna ska ta en tur ut och kika, jag har anmält mej som frivillig chaufför isf. Känns faktiskt roligt, får väl se om det blir av.

Nu ska ja börja steka pannkakorna tror ja..

ärkepucko

18.40

Nu är snart den här TRISTA följetången över!
Han ringde tillslut, ärkepuckot.
Fråga nummer 1: "äter du nån medicin för sköldkörteln?"  Öööh...var det typ det ENDA vi pratade om förra tisdan eller?!
Efter det sa han "ja, det är ju lite högt" men det är ju LÅGT det är? Han höjde ju dosen?!  Virrigare har jag aldrig mött.  Som sagt höjde han dosen, mikroskopiskt lite, så får väl se om det hjälper. Nu har ja inte tänkt ha mer med honom att göra iaf. Han tyckte vi skulle kolla med nya prover om 5 veckor, glöm att jag går till honom mer. Han vet ju knappt vad han heter själv!

Sov två timmar när ja kom från jobbet, är fortfarande stentrött. Hoppas på nytt på en bättre morrondag. Sen äre helg!

slut

10.40

Gött å känna att man är helt slut och inte har någonstans att hämta energi när klockan inte ens är 11 på förmiddan. GALET! Ringde vårdcentralen. Doktorn skulle ringa mej mellan 13 och 14, tack och lov! Hoppas han har bra nyheter! Fick tipset av en igår att söka en annan doktor som vet vad han gör (nån som varit hos samma). Så det får nog bli så, det är troligen på gång att det ska komma en doktor till hit nån gång. Bara att hålla tummarna för att det är en bra.

Tur att det inte är FÖR många timmar kvar denna dagen. Tycker så synd om barnen när jag inte orkar nåt. Inte orkar leka eller busa. Knappt orkar le och och bemöta deras glada blickar. Så fruktansvärt tråkigt, känns som jag bränner varenda bro vi har mellan oss bara genom att finnas. Har ju tidig tur idag med mycket kökstid och en del planeringstid, det är nog bra för oss. Tycker ju så mycket om de små änglarna, är bara så trött.

Nu ska ja försöka samla ihop hjärnan och fixa en planering för nästa veckas gruppaktiviteter. Nåt om kroppsuppfattning kanske?

that makes me a saaaaad panda

17.37

Gaaaah!!! Har en hel rad inte så vackra ord som vill ut ur min mun!!! Himla skitdoktor väljer jag, det var lagom fult!
Har minsann inte fått nåt telefonsamtal idag. När jag försökte ringa vårdcentralen så va de bara en sån där inspelad röst som talar om att man kan ringa mellan 9 och 11! Blir jag trött? JODÄÄÄ!!!!!  Blir så himla lessen när folk i sånna positioner inte tar folk på allvar. Va katten ska han va doktor för när han ändå skiter i folk som mår dåligt!!!  BLÄ!!!

Helgen var annars helt ok. Inte fullt så sleten. På fredakväll minns ja inte va vi gjorde?!!!! (give me medication!!!!)  Jo just det. Vi va i Årjäng på cafét. Det var typ 5 pers där eller nåt så jag och mathias satt mest och spelade ohtellho! (men??)
Ja vann alla 4 gångerna. :)  På lördan så gjorde vi inte så mycket, ja vilade mej en del. På kvällen var vi i Strömmer där en klasskompis från Kau sjöng med sin kör. Efter det kom lite folk på Vänghäng. Söndan va oxå väldigt lugn.
Idag har jag då osm bekant jobbat, när jag körde hem var ja så trött att ja bara ville gråta. Inte ens massa gitarrer och sång från citizen pain gjorde det bättre.  Nu ska ja bara slappa i soffan, vill inte ha en sån här dag till!

piggelin

12.21

Hej!
Piggaste dagen på LÄNGE, LÄNGE! Vaknade, åt min blåbärssoppa och mina smörgåsrån (magen fortfarande inte HELT på humör för annat på morronen). Sen såg jag på Efter 10 med Malou där Sanna Bråding var gäst, slås varje gång hon är med nånstans av den starka känslan av att det kunde vara jag. Men det är det inte, tack vare en massa saker.
Efter detta dammsög jag, hade oxå energi till att våttorka golven.   Nu är ja lite sleten igen, men inte alls som innan. Nu äre helg oxå. På måndag SKA jag tillbaka till jobbet no matter what! Hoppas verkligen doktorn ringer idag, annars måndag!

Japp...blir en lugn eftermiddag och kväll. Mathias kommer hem med varm mat, den första jag äter på flera dagar. (om man bortser från två  SMÅ tuggor korv m bröd och pommes i onsdags).  Blir gött. Ikväll ska han va vuxen på café igen. Han får åka själv denna gången, inte riktigt redo för sånna grejer känner jag. Helgen är annars rätt oplanerad än, känns väldigt bra med tanke på hur allt varit denna veckan. Var egentligen bjudna till småland, men det får bli en annan gång.

Ha en fin helg!

Tack!

20.54

Tack för alla fina kommentarer, sms och sånt! Ni är fina! Kram

orken återvänder?

20.44

Ojoj....ingen ork under dagen..WHATSOEVER! Jobbigt att gå mellan rummen bara. Satt i soffan, såg Australia. Helt ok film, återigen lite kär i Hugh Jackman. :)  Plötsligt kände jag mej piggare och passade på att dammtorka, insåg att jag OCKSÅ skulle orka skaka mattor innan orken var slut. Imponerad, förvånad och lättad. Sen dusch och nu sitter jag här. Känner mej trött men inte ALLS som innan, återvänder orken nu?! Vore SÅÅÅ skönt!! Hoppas bara den mest ointresserade doktorn i världen ringer mej imorrn trots att "han ju inte har några telefontider på fredagar". Vore fint att få fixat med medicinerna så snabbt som möjligt.

Hoppas på en längre stund av ork imorron oxå, då ska jag försöka dammsuga och hänga in kläder i garderober.  Sen kanske Mathias orkar våttorka golven sen när han kommit hem.

Min finaste fina! Han som inte skrattar åt mej när jag på allvar tror att jag ska dö, han som kramar mej, torkar mina tårar och säger att allt blir bra. Han som kommer hem från jobbet och tar en dag ledigt för att ta mej till doktorn. Han som bara finns där, jämt. Älskade karl! :)

doktor

12.07

Då har man varit hos doktorn då.
Det hela började med febern på söndag, allmänt sleten och feber på måndag. Vaknade och började spy på tisdag. Ringde sjukvårdsrådgivningen. De tyckte jag skulle ringa doktor. Pratade med nån sköterska som gav mej en tid och frågade EN MASSA frågor. Tex. Har du varit ute och rest nyligen? (vaddå har jag svininfluensa?)  Blev jätteorolig och började tänka ologiskt IGEN. Mathias fick komma hem från jobbet igår kväll för att lugna mej OCH för att köra mej te doktorn idag, inte en chans att jag orkat köra själv.

Väl hos doktorn så tittade han knappt på mej. Han lyste mej i halsen, sa att det såg fint ut, lyste mej i örat och tyckte det såg bra ut. Han frågade mej typ ingenting och när jag berättade själv såg han allmänt ointresserad ut och hummade lite. Tog blodtryck som var strålande och skickade mej till labb för en massa, massa prover. Allt han fick svar på idag såg bra ut men proverna på sköldkörtel-grejen dröjer några dagar. Han var rätt säker på att det berodde på det. Precis som jag trott (innan jag började inbilla mej diverse tumörer och grejer...:) ). 

Jag har alltså inte haft vinterkräksjuka en enda gång av de här gångerna jag varit dålig, det har varit protest från kroppen för att medicinen varit för låg. Därför jag har feber med värk varannan vecka.. Ska bli så skönt när det blir ordning igen!
Idag spyr jag iaf inte, bara lite halvkass i magen i allmänhet OCH slö...enormt sleten och orkeslös.

Inte så mycket nytt annars då...

oh my

11.00

Nån gång efter att falukorven var stekt till Mathias igår så blev jag jättedålig! Frös som en stolle och orkade inte stå upp ens. Bara låg i soffan, att ens tänka på att äta eller typ ställa sej för att gå på toa vara omöjligt. Sååå kass. Nånstans på vägen tappade jag allt förnuft och bröt ihop, var BERGSÄKER på att jag var döende. Kan inte minnas att jag nånsin mått så fysiskt dåligt utan att vara "direkt sjuk" (typ förkyld eller influensa eller nåt).

Mathias sa att ja skulle försöka duscha så kunde vi åka te akuten när klockan var typ 7. Jag petade i en panodil och släpade mej te duschen, när jag väl kom ut därifrån var jag lite piggare. Insåg att jag nog haft hyfsat kraftig feber, Mathias brände sej nästan när han höll mej på magen.  La mej efter 8 och när mathias gick till jobbet kändes kroppen som om jag sprungit ett maraton - otränad. Har ingen feber idag - än iaf, men känner mej underlig och allmänt dålig på nåt sätt. Har börjat hosta lite men det är enda synliga(hörbara) symptom på att jag är sjuk för andra. Jaja..åter till vilan..

CITIZEN PAIN i min dator

13.08

Då va de söndag då...IGEN!! Mathias svägerska sa igår att livet är kort och att varje vecka bara har 7 dagar, då måste man göra det bästa av alla sju. Tänk att det ju faktiskt ÄR så. Hoppas därför VERKLIGEN att Mathias får det nya jobbet. Det vore så bra för honom, för mej, för oss!  Japp...

I fredags var vi bara hemma och gjorde ingenting, jag jobbade rätt länge och Mathias kom från arbetsintervjun typ efter klockan 6. Jag var trött och sleten och han med tror jag. Vi såg Wall:E sen somnade vi. På lördagen var vi i Arvika och tittade på dans på Ingesund. Alla dansgrupper hade sin våruppvisning och lilla Mina var med och dansade med sin grupp. :)  Efteråt var vi hos Marcus och Petra och åt mat och lekte med kidsen. På vägen hem hämtade vi lite spel på Lillåsen, med i påsen var den efterlängtade cdn. Min bror är duktig han. Nu finns det massa citizen pain i min dator.  *stolt*

Idag går det som vanligt i matlagning. Mathias är på ur så jag fixar lite innan han kommer hem, stackarn ska inte behöva stå hela kvällen tycker jag.  Hela helgen har annars varit riktigt sletsam, trött och sleten HELA tiden. Sovit skitlänge varje morron och ändå kunnat somna tidigt på kvällen. Det blir lååååångt till juni och doktorsbesök -igen.

Nu äre nån galen människa på tv, tjenare stölliga tanter...Talang 2009 -repris. Crazy!
Till falukorven och spisen...

inser

18.08

Inser förresten att tanken är att hela svenska folket SKA älska Pella Wikingsson, men hur kan man inte tycka att hon är söt lixom?!! :)

  



gnäll, gnäll, gnäll

17.31

Att ja mår dåligt har jag redan ältat i ett inlägg. Det ska ja inte göra så mycket mer, har bara läst på lite. Ingen har nånsin direkt förklarat vad som händer i min kropp, vad det är jag äter medicin för. Är svårt när någon undrar om man har några frågor när man inte vet vad det är man ska fråga. Har ju iaf hypotyreos, eller nedsatt sköldkörtelfunktion. Har haft det hela mitt liv men egentligen bara märkt av det 2 ggr i mitt liv. 1 gång när jag föll mellan stolar eller snarare doktorer i 4 år och aldrig blev uppkollad och inte tänkte på att kolla själv, och andra gången som är nu.

När jag läst på lite nu så har jag insett att jag ju haft symptom som jag inte ens vetat om är symptom länge!! Tror jag skrivit innan om mitt plötsligt dåliga minne. Jag som typ alltid kommer ihåg ALLT eller iaf har en aning om vad folk pratar om, kan nuförtiden tycka att folk måste varit med nån annan, eller att saker inte hänt, att folk minns fel osv.  Nåt annat är ju den nästintill konstanta fysiska tröttheten och inre slitenheten, nedstämdheten utan anledning, vikt-uppgång/nedgång utan rim och reson, kass mage åt både ena och andra hållet i konsistens (ursäkta),dåligt med sexlust,  värk i leder i synnerhet men kroppen i allmänhet, känslan av att ha en förkylning som inte bryter ut, torrfläckar i huden på armar och bröst och en finn-flock på ryggen.

Hur kan man missa allt detta kan undras, det undrar jag med, NU. Men det har ju varit så mycket annat. Vem är inte torr i huden när man jobbar på förskola? Vem är inte nedstämd och mentalt sliten när man tar en genomkörare av sitt liv i terapistolen. Vem går inte upp i vikt när man tröstäter (nåt som jag inser nu borde ändrats när mitt liv nu ser mycket annorlunda ut). Jag har ledgångsreumatism i släkten och har ju haft lite problem med det sen gymnasie, därav värk trodde jagt. Mycket av nedstämdheten och det där med lusten har jag skyllt på p-piller. Nu vet jag bättre och väntar på en tid hos doktor för stick i armen och kanske lite allmän rådgivning. Hade ju varit gött och få en vändning nu. Känns som att det är lite för många symptom som stämmer in för att det ska vara alla andra förklaringar jag haft för mej.

För att byta ämne helt så är jag rätt så kär i Pella Wikingsson (Fredriks dotter) som är med i Söndagsparty ibland. Söt unge!

Japp, fick i förmiddags ett MYCKET trevligt telefonsamtal! Mathias ringde glad i hågen och sa att de ringt från ett ställe där han sökt jobb! Ingenting är alls klart eller så men bara att de ringde efter en urgallring är ju skitbra! Han HAR ju redan jobb men trivs inte alls, framförallt inte med arbetstiderna och med att aldrig vara hemma.  Återkommer mer om detta om det blir aktuellt att han ska byta.  Håller dock alla tummar!! :)

Nu ska jag avsluta detta långa...hoppas allt väljer att komma med denna gången...

not feeling well

15.54

Suck och pust! Är rätt säker på att jag har fel dos av medicin nu. Återgick ju till dosen jag ska ta efter ett tag. Har tagit medicin som jag "ska" i drygt en vecka...Genast rasar håret av mitt huvud, jag är trött, trött, trött och den lilla,lilla viktminskning jag hann med har avstannat och jag känner mej pluffsigare igen. Jag har hunnit vara sjuk med feber IGEN (förra veckan) och inatt och idag känns det som att det kommer en omgång till. Frågade efter en tid hos läkare här. Får se om han tar emot mej eller om ja måste åka te Arvika.

Jajaja.....hade skrivit ett långt inlägg men detta var allt som återstod efter ett fel....orkar inte skriva om allt...

uninspired

17.21


I fredags träffade jag min äldsta bror och hans familj. Härligt att träffa dem igen, hade en fin eftermiddag på prästängen. :)   Ibland önskar jag att alla vi syskon bodde nära varandra och att vi träffades oftare än nu.  Japp...

Helgen var annars lugn och trivsam, inget extraordinärt direkt...Bara allmänt lagom. :)

Idag är jag trött och oinspirerad....inte bara här på bloggen utan som människa...trött, grå och ingen ork riktigt..
Inte mycket nytt händer..

Det ätr typ kaos och omorganisering på jobbet, eller i hela kommunen...så vad som händer efter sommaren återstår att se. Jag räknar med arbetslöshet fram till jul så kan ju vad som helst hända sen.  Jag är inte orolig, allt löser sej och jag vet att det kommer finnas jobb sen. Just nu är det bara lite kaos som sagt, men det är värre för dem som inte vet om de ska vänta på varsel och uppsägning eller om de får vara kvar. Jag har ju ändå bara mitt vik. att förlora. Kan ju alltid rensa kyckling i ett halvår...:)

Jappp.....hej

RSS 2.0