LCHF

12.53

Hej!
Fredag!! Helgen är här...det är så gött!! Sleten denna veckan...vet inte riktigt varför men.
Idag har jag hittills gått upp, ätit frukost, diskat, dammsugit, tränat lite, duschat och sytt i lite knappar i byxor, lagat strumpor och plockat iordning mina sygrejer. Vi ska till svärmor och äta mat om en stund så just nu väntar jag på att tiden ska gå.

Idag börjar jag på LCHF-diet. Ska bli intressant att se om det fungerar så bra som folk menar.
LCHF betyder för dem som inte vet Low-Carb High-Fat, alltså så lite socker och stärkelse som möjligt och så mycket naturligt fett som möjligt. Ska göra underverk om man är överviktig, så ni andra spinkisar ska nog inte ge er på detta. :)
Att ja börjat me detta innebär att det idag ska inhandlas saker som annars inte finns i detta hem, riktigt smör, helfet grädde, ägg, bacon och sånna saker, men oxå olika nötter, nya kryddor och sådant man kan äta istället för bröd och potatis och ris osv.
Imorse åt jag ägg och bacon och en kopp the till frukost, det känns nästan äckligt med så mycket fett sådags. Men det är väl bara att köra på. Blir nog bara ägg-bacon-fukostar på helger och de dagar jag inte är i skolan - annars får det bli naturell youghurt med nötter och frön.
Jaja......nog om det.....ska iaf bli intressant att se om det fungerar.

I helgen har vi inga planer alls, det känns riktigt skönt! Blir helt säkert händelser men det är skönt att inte ha saker man MÅSTE göra. :)
Nu ska ja se på tv tills det är dags för mat! Hejkon bejkon!!


So, since you wanna be with me
You'll have to follow through
With every word you say
And I, all I really want is you
you to stick around
I'll see you everyday
But you have to follow through
You have to follow through
                   
Gavin Degraw

Frukost!
image13




thank you

11.10
Goddagens!

SItter hos päronen och avnjuter en LUGN förmiddag. Har varit och kört min andra körlektion, det gick bra - idag övade vi start/stop i lutning och backning runt hörn. Jag tycker att det är lite knivigt men otroligt kul! Ja trodde nog inte att ja skulle tycka att det var SÅ kul att lära sej sånt här. Läser teorin med glädje och tycker att det är svinkul att köra. Det är gött :)

Igår va ja i skolan på förmiddan, intog sedan en lunch med Jullan å Knorran och åkte sen med tåget till Arvika. Åkte hem te mor å far och läste lite teori samtidigt som jag såg på nystartade serien "Barnmorskorna" och sen på Grey's anatomy. Sen var det sovdags och imorse körde ja som sagt lite bil. Idag fick jag köra med en som läser till bilskol-lärare så jag fick köra 1 timme för samma pris som ja annars betalar för 35min. HImla gött men man blir inte så fokusera på slutet riktigt.

I eftermiddag ska jag passa Lillåsen-kidsen en timme....ska bli sköj :)
Sen åker ja tebaka hem endera med bussen eller med svärpäronen som varit och hälsat på Mathias moster på sjukhuset. Hon blev opererad igår. 
Väng känns verkligen som hem nu, jag blir helt lugn när jag kommer dit ut. Det är en sån skön känsla, tror faktiskt inte jag haft den sen Jössefors. På storgatan började den väl infinna sej lite men där fanns så mycket som behövde fixas till att man var rätt trött på det på slutet. Och de hus/lägenheter mor och far bott i efter Jössefors har aldrig blivit ett ställe som är mitt på nåt sätt. Men nu finns det ett och jag hoppas att det kan bli min fasta adress, gärna snart. :)

Jahapp....hade kanske inte så mycket att tillägga mer idag. Nu är det helg iallafall och vi har faktiskt inga direkta planer, vilket känns riktigt bra.
Ha en fin helg! Tack för mej!


Idag har jag ingen text men lyssna gärna på
Child's Anthem med Toto och känn den ilande känslan i hjärttrakten.

PUSS!
image12

hardcore superstar, småland och körlektion med Wille

19.09

Godafton!
Idag blir de en såndär tråkig det-här-har-jag-gjort-blogg..

Torsdag; kalajs och Hardcore superstar, var en trevlig kväll och en bra konsert! På natten sov vi hos broder D eftersom broder M med familj skulle bo hos mor och far, en ANING trångt. Efter konserten intogs en pizza på Victors och sedan hånade vi (läs D) 4 vakter som stod utanför nya club heat där det inte var en ENDA person utanför. :)  Sen vare taxi till brors hus och hälsa på super-vakthunden som gömde sej i köket när vi kom. :) Ramlade i säng ganska raskt.


Fredag; vaknade av härliga ungarna som retades med varandra och avnjöt en härlig frukost med familjen Jonsson-Eklund. Det är sällan man äter frukost sådär på riktigt, så det var najs :)  Lite dusch och sånt innan vi åkte te mor å far och träffade bror M med familj. Vi åt en GOD middag (mammas lax!!) och umgicks lite. En het debatt angående vår skolminister, betyg i lägre åldrar och förskolans vara eller icke vara förekom. Det blev så intressant och givande att vi hade svårt att slita oss. Till slut styrde iallafall kosan mot Falköping.  Vi bytte bil och åkte resten av biten till Gemla (mellan Växjö och Alvesta) med J. Mycket snö en sväng där men det blev bättre sen. Väl framme på plats lagades och åts det tacos. Det skålades oxå för förlovade paret och umgicks frampå småtimmarna.
Sen sov vi.

Lördag; upp och äta ännu en god frukost. Umgicks lite sen gick herrarna och en del av flickvännerna på jakttur, Mathias sköt en gås. Sen var det dags att göra iordning för kvällens fågelmiddag. Marinera kött och skära sallad, göra såser och koka potatis och duscha och göra sej iordning såklart.Folk började ramla in vid halv 6 och dryckerna flödade, för somliga iallafall. Både jag och Mathias var lugna hela helgen, jag hade magkatarr och mathias var allmänt lugn bara. Kvällen fortsatte med mat, tårta och massa prat. Framåt småtimmarna blev det också ett och annat hyss. Sen var det sov.

Söndag; alla sov rätt länge, sen frukost, promenad med alla 13 hundarna och sen lite middag. Vi packade bilen och betalade J för korven han tagit med från Öland och sen åkte vi.  Vi var hemma strax före 12 på natten - direkt i säng.

Måndag; vi bjöd gänget på middag och sen var det hockey. Gick dååligt - hoppas de hämtar upp det!

Tisdag; Åkte till Arvika med svärpäronen och gick till bilskolan, blev inskriven och satt å grejade med lite teori på datorerna. Sen var det körlektion, gick hyfsat. svårt att avgöra men han klagade inte mycket iaf. :)  Fick tom beröm för en rondelsskörning - å andra sidan tycker han att ja är slarvig med att se mej för, vilket jag vet. Jag jobbar påt :)
Sen åkte ja hem te mor å far å slappade å läste lite teori , försökte också hjälpa min vän M att pulicera sitt examensarbete över telefon, gick mindre bra så vi tar det imorrn. Åkte sen med svärmor tillbaka hit.

Japp....har haft bra dagar sen sist helt enkelt. Idag blir det nog bild och tex-löst för jag är så FRUKTANSVÄRT trött och har magkatarr så ja måste äta nåt.
Tack å ajö



love is only a feeling

21.50
BOrde troligen inte blogga nu så det ska ja inte heller! Måste bara säga att ja såg världens finaste ikväll! ÄKTA kärlek! Blir sjuk...mm...Hej!

sol

09.41
Hej!
Idag är det en  ny dag....det är sol! Ute och inne!  Efter gårdagens djupdkning klättrar vi uppåt igen. Igår kändes det verkligen mörkt ett tag - det är så surt när sunda sätt att försöka gå ner i vikt, (inte bara för utseendet utan oxå för hälsans skull) funkar sämre än osunda. När man varit med och sett det fungera på sin egen kropp får man hyfsat dåligt tålamod. Men som sagt....en ny dag äre. Och allt känns lite soligare ibland gör sömn och mat undervärk även om det inte förändrar nåt.

Idag ska vi packa å fixa lite, i eftermidda åker vi mot Arvika och hejar på bror med familj och fixar så vi har nånstans att sova inatt. Sen till D och J för lite kalajs. Efter detta är det alltså dags för Hardcore Superstar, ska bli roligt!!
Imorrn åker vi mot Småland - hoppas får köra lite - kanske om jag är snäll! *tsss*
Jupp.....hade kanske inte så mycket å skriva idag!! Tack för alla kommentarerna till förra bloggen - det är så skönt med sånna vänner som jag har! Livet blir så mycke enklare med er vid min sida!
PUSS!

No one can be myself like I can
For this job I'm the best man
And while this may be true, you are the one and only you

I am the one and only
Nobody I'd rather be
I am the one and only
You can't take that away from me

Chesney Hawkes

En fluga! En fluga!
image10

Fatso the clown

20.26
I eftermiddag har det inte vart nån bra eftermiddag.
När ja kom te Töcksfors så gick ja lite i affärer, mest på kul men sen kom ja på att ja nog ville ha nåt nytt på mej på konserten imorn. Så ja provade lite olika. OGILLADE vad jag såg i alla speglar, till slut var ja så nedtryckt av mej själv att ja bara satte mej på en bänk å stirrade framför mej typ. Orkade inte se fläsket en gång till.
Hittade iaf en skjorta ja är nöjd med och sen för att rycka upp mej gick jag så långt jag hann innan Mathias kom. Det var typ till Skarbol jag hann, gött å gå lite efter den känslan. Mathias hjälpte till att rycka upp mej - han är bäst! Även om jag vet att jag inte ser ut som ja gjort förr så måste jag tro på att det vänder om jag fortsätter ligga i med träningen och slutar fuska med sockret.

Nu till gladare delar av dagen. Hade paneldebatt i skolan, var intressant och ett rätt kul upplägg tycker jag.
Pratade en del om vår käre skolminister, jag blir lika arg varje gång. Det kokar i mej ända från tårna bara jag tänker på honom. Verkade vara fler som var drabbade av den känslan. Skönt!
Hade en fett-fläck på min tröja idag som jag på eftermiddan kom på att den kom ifrån min brun-utan-sol-kräm som är überfet, det såg iaf ut som nåt helt annat då fläcken satt precis under vänster bröst. Något som givetvis väckte en del skämt och kommentarer t om från vår lärare.  *skratt*

Sen hämtade D oss för att han och J skulle åka till Stockholm över natten.  Gick lite på Åhléns med dem sen gick jag till mitt tåg. I Arvika solade jag och gick till trafikskolan!!!  Eftersom det inte finns någon intensivkurs i Karlstad med platser förrän September så ska ja köra vanligt i Arvika istället. Pratade med Wille och bokade två körlektioner till veckan. Han sa att ja får köra hur många gånger ja vill på en vecka bara han har tid så det kan gå rätt fort ändå. Bara jag får med mej teorin oxå, men det kommer en skiva med den till veckan. Sen ska ja ligga i å plugga :)
Det var dagens bästa!!

Japp. NU äre snart Lost och Grey's anatomy - vet inte vilket de blir ikväll. Ska iaf bli the nu.


innan mörkret faller
ska jag lämna några varma rader
ska jag vara din starka vän
ska jag visa upp några bättre sidor
och lova dig nånting igen

innan morgonen kommer
ska jag vända alla kappor tillbaka
och lita mer på min kraft
ska jag hämta nånting jag förlorat
en vilja som jag faktiskt haft

och innan morgonen kommer
vill jag blöda några droppar mot stenen
det är tid för några tårar än
och göra klart för min norra stjärna
att jag aldrig ska ner igen

men innan morgonen kommer
vill jag lämna några varma rader
kanske möter vi en vår igen
jag ångrar inga steg vid din sida
jag vattnar dina växter än

jag har förlorat dagar och ett hopplöst år
det är som jag känner när åskan går
och du blir aldrig en vän igen
en mot en
tills morgonen kommer
Lars Winnerbäck

Blå himmel och sol idag!
image9

List-träsket

På våren hamnar jag i listträsket. Stal den här från min vän M.

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV

1. Är du singel? Nä.
2. Är du lycklig? Försöker...men just nu ja.
3. Är du uttråkad? Nej..bara lat..SKA träna...SNART....
4. Är du ledsen? Nä...rätt tillfreds
5. Är du italienare? Va ä dä för fråga? Nä
6. Är du en cooling? Kallare än is
7. Är du från Irland? Va äre me dej? Nej..SVENSK
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta? Japp

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Mmm...tror iaf man kan känna början på nåt..
2. Har du någon gång blivit sårad? Jodå
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt? Är du 14 eller?
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom? Jupp,..du MÅSTE vara 14
5. Har du kysst någon under de senaste veckorna? Japp! Många många gånger
6. Har du haft en hemlig beundrare? Om ja visste de så skulle han ju inte vara hemlig...
7. Är du kär? Mycket.
8. Vill du gifta dig när du blir stor? Jag är stor, men inte gift...kanske när jag blir större?

TVÅ ALTERNATIV
1. Hår eller ögon? Jag har både och tack
2. Katter eller hundar? Gran danois och leonbergers tack.
3. Chips eller choklad?Chips
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar? Alla mina vänner är bäst - men vissa närmare än andra.
5. Tv eller internet? Både och samtidigt
6. Coca-Cola eller Pepsi? Cola
7. Utekväll eller romantisk hemma kväll? Gärna hemmakväll med utekvällar ibland
8. Pengar eller lycka? Lycka.
9. Dag eller natt? Seeen kväll eller förmiddag
10. Msn eller mobil? Båda....

TIO "HAR DU NÅNSIN..."
1. Blivit påkommen när du försökte smita hemifrån? Nej, har aldrig smitit hemifrån
2. Brutit ett ben?
3. Gjort något du ångrar? Mmmhm...
4. Hoppat Bungy Jump? Afraid of hights
5. Ljugit för någon du tycker om? Jo, en av sakerna ja ångrar
6. Ätit en hel tårta? Nä, men brylépudding
7. Gjort bort dig offentligt? Vad tror du? Du vet väl vem som svarar på frågorna
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Hahahhah återigen...vem är det som svarar?! Det HAR hänt
9. Gråtit när ett husdjur dog? har aldrig haft husdjur
10. Velat försvinna? Jupp

SENASTE
1. Telefonsamtalet du ringde? Till mathias
2. Telefonsamtalet du fick? från Mathias
3. Personen du var med? Mathias
4. Roligaste grejen som hänt? Nånsin? det är mycket...Senaste större va nog Winnerbäck-konserten i november. Men MYCKET annat roligt har hänt sen dess.... 
5. Personen du smsade? mathias
6. Vad står det i det i smset du fick senast? "Det ska vi försöka med. Vill ni inte ha fjösen djecka?"
7. Vem mailade du till senast? Studiegruppen
8. Du skrev till på msn? Flisan
9. Du tillbringade natten med? Mathias....såklart....
10. Du kramade? Mathias

Bang, bang, he shot me down...

10.38
Hejkon bejkon!

Jahaja....blidde inget Arvika på mej igår, inget stanna och sova iaf. Mathias behövde inte jobba sent mer än på onsdag så jag åkte tebax hit te Väng istället.
Hade en dag på KAU som var bra, ritade självporträtt, skrev dikter och annat seriöst. Nä men det var en bra dag tycker jag. Efter skolan tog ja tåget med J te Arvika och vi gick på bolaget. Sen gick ja me te J för att låna balkongen. :) Gick ganska snart te Ica för att hämta ut ett paket, jeans, tröja och linne till mej - tack. :)  Borde verkligen INTE ha skickat efter det men å andra sidan har jag typ ett par jeans som passar just nu och bara två par brallor som ja använder flitigt. A girls gotta have clothes.
Efter detta gick jag och solade -skönt å glömma snön för en halvtimme, det var iofs inte så mycket snö i Arvika men på förmiddan i Karlstad var det inte roligt. Sen gick jag till biblioteket och lämnade tillbaka två böcker som ja lånat. Sen var jag TÖRSTIG av allt springande och vill köpa nåt att dricka. Då har banken nåt strul så köpet gick inte igenom. Var lagom nöjd när jag gick till bussen, sov nästan hela vägen te Årjäng. När ja kom te Töcksfors så åt jag och sen handlade jag godis till kidsens påskägg och lite mat å sånt. När jag satt och väntade på Mathias som skulle hämta mej där efter jobbet höll jag på att få skavsår i öronen.

Några norskar hade en visning av massage-maskiner. De stod och skrev Gratis massage (på norska) så fort nån gick förbi....satt å småskrattade lite. Gjorde dagens goda gärning när jag satt där, en norsk familj som var på shopping-resa med buss hade tappat bort bussen och hade ingen telefon som fungerade i sverige så de ville låna min mot betalning. Givetvis tog jag inga pengar...men de sa att ja räddade dem - gött :)
Sen va de hem å bli besviken för att hockeymatchen ÄN en gång inte gick på nian... Jaja...de vann iaf!!!
Sen la vi oss...men ja kunde inte somna så ja gick upp igen, satt lite vid datorn och lyssnade på nya 100 höjdare - hade inga linser så ja såg inte tvn :)
Sen la ja mej och somnade te slut.

Idag har jag hittills ätit frukost, tagit en promenad och nu sitter jag här, ska träna sen...när ja får lust - kommer inte lusten så får det bli när jag bestämmer att jag SKA det helt enkelt. Blir nog en hyfsat onyttig helg så ja ska verkligen göra det.

Imorrn skulle som sagt Mathias jobba en timme längre så då kanske jag stannar i Arvika då istället , har inte besämt mej ritkigt men får se. Sen på torsdag kommer broder med familj från Falun och på kvällen äre konsert.
Jupp......

Insåg på skolan att jag nog utvecklat ett obehag för hajar, förrut har det inte varit så farligt men en grupp hade gått en läskig bild att skriva dikt om som jag tyckte va riktigt obehaglig. På kvällen när ja inte kunde sova googlade jag och hittad ännu fler - eeeek!!

Men då kom.....
HAJARNA, HAJARNA, HAJARNA, HAJARNA
O Pappa haj - Do do dodododo do
O Mamma haj - Do do dodododo do
O Mormor haj - Do do dodododo do
O mini haj - Do do dodododo do
Apetrea & Henriksson


lite smått prestationsångest

16.20
Tack för fina kommentarerna till förra bloggen - blev glad för dem alla :)
Har dock haft lite prestationsångest och viss skrivkramp sedan djupdykningen jag då gjorde.
Så dagens blogg blir nog en återblick i dagboks-formen hur tråkigt det än må vara att läsa.

På fredagen när M kom hem så åkte vi te Töcksfors där vi handlade lite och lyxade oss med pizza. Det var gött - alltid lika roligt att beställa en Kyckling special - utan kyckling. Människan som stod i kassan skrattade högt. På eftermiddagen tränade jag lite - gjorde core och rumpa-lår-övningar och cyklade lite .På kvällen kom L, J, D & J och vi fikade å såg på en film som ingen riktigt orkade engagera sej i. Den var bra men jag va inte på humör för den sortens film, hade dock säkert tyckt om den en annan dag. American gangster var det. Senare tittade vi på en "ford-reklam" på Youtube vilket var roligt och läskigt :)  Svårt att återberätta storyn såhär så jag avstår, men roligt var det. Något annat som skapade skratt under kvällen var två övertrötta herrars hysteriska skratt åt sina egna skämt och felsägningar.

På lördagen pluggade jag lite medans M var på Skåkene och hjälpte till med nån ved, sen åt vi mat och slappade lite. Sen cyklade jag en mil och sen var det dusch och kalas. J fyllde år denna dag så vi åkte dit å grattade lite och fick magarna fulla med gött. Även denna kväll innehöll en del skratt, men oxå viss besvikelse över att fel låt vann melodifestivalen (Heja Rongedal) och att FBK förlorade med 4-0.

Idag har vi inte gjort så mycket; gick upp, åt frukost satt vid tvn/datorn lite. M åkte te Åsen och tvättade bilen, jag gick dit och var lite social med honom nät han tvättade. Efter det gick vi till mormor och morfar till M där vi satt och pratade lite med dem och moster A. Sen hem och laga goooooda älgburgare och tvätta kläder och nu sitter jag här medans M sover i soffan.

Under veckan stannar jag nog i Arvika ett par dagar, åker tillbaka hit på onsdag-kväll och packar lite och så.
På torsdagen ska vi på Hardcore Superstar-konsert på Ritz - ska bli kul att gå ut - var ett tag sen. Och på fredag eller lördag åker vi till Småland för att hälsa på O och träffa resten av gänget där.


It takes just a minute to like it
Oh baby, it takes just a few and you'll like it too
Time is ticking
I'm just a minute away from you.

Oh baby, it takes just a minute to get it
Oh baby, it takes just a few if you let it through
Time is ticking
I'm just a minute away from you
Rongedal


Någon har spexat med Saltkaret
image7

ibland behöver man ett slag i huvet

eller iaf att nån knackar en på axeln och säger: Hallå, vad sysslar du med?!   11.15

Läste alldeles just precis nyss en blogg som en vän till mej skriver. Den var ärlig och rak och om man vet lite bakgrundshistoria så förstod man precis va hon skrev, inbilliar jag mej iaf. Den gick rakt in och jag kände med en gång att jag måste kommentera och jag måste få säga det som finns inom mej angående den där saken. När jag sen tittar på mina ord som lagts in efter hennes så inser jag ett och annat. Detta händer mej ibland...kanske inte så sällan heller.
Jag har ofta så mycke ord, svar, råd och tips att dela ut till höger och vänster (oftast uppskattat).....men på nåt sätt gäller de aldrig mej själv? Why?

Jag är så himla bra på att råda andra att låta tiden ha sin gång, att våga lita på att saker löser sej, med hjälp av tid,Gud, ödet eller vad det nu kan vara personen i fråga sätter sitt hopp till. Men när det kommer till mej själv så ger det mej inte värst mycket lugn.
Eller.....nu är jag virrig det vet jag, min tro har hjälpt mej genom mycket i livet, och jag hade troligen inte suttit här utan den. Men samtidigt har jag svårt att slappna av, när något jag önskar inte går nog fort så sitter klumpen där i magen - så hårt
Efter kriser eller vad man nu ska kalla; verbalt och en gnutta fysiskt våldsamma pojkvänner, ätstörningar, självmordsönskningar, dålig självkänsla, arbetslöshet, skoltrötthet och annat trams så ser jag ju att något alltid burit mej igenom, ibland mer tydligt än andra gånger. Men när man är mitt uppe i något så är det svårt att se vad man får för att klara varje dag.

Mitt liv är egentligen bra, jag lever, har hälsan, familj, vänner och pojkvän, mat på bordet och allt det där (känner du igen dej:) ), men alla har vi väl våra motgångar i livet. Jag ser med tillförsikt fram emot dagen då lösningar på alla mina önskningar och "problem" dyker upp. Tills dess får inte livet stå i vägen för mej, det har jag precis nu bestämt.


Get right to the heart of matters
It's the heart that matters more
Counting Crows
image6

You're gonna miss me when I'm gone

14.49 Hejhej!
Simple plan spelar i min tv.....bra låt - when I'm gone...

Igår blev de inge blogg på mej....hade nog inte så mycke å säga.....gjorde inte så mycke vettigt den dagen. Tvättade och läste lite till paneldiskussionen typ.....var ute en sväng.....det va väl det hela....

Idag började jag dagen med en rask men ganska kort promenad, sen hem och göra lite core- och rumpa-lår-övningar, var SJUUUUKT jobbigt idag utan frukost i magen. Kämpade mej igenom dem och sen ner me lite mat i magen. Hade tänkt cykla 2 mil men det blev bara 1 idag...ska nog BÖRJA dagen me frukost nästa gång, min kropp vill inte annars.
Efter detta va de lite dammsuga och diska å plocka och lite sånt. När jag gjort detta pluggade jag å tittade på tvn. Nu har ja precis ätit lite middag och kokar just nu ris te mannens matlåda imorrn medans jag skriver lite här. Han får jobba imorgon oxå eftersom det är i slutet på jobbet i Strömstad, stackarn. Igår va han helt slut. Kämpade sej fram tills klockan va 21 sen somnade han. Han brukar inte jobba fredag för er som undrar, eftersom de jobbar mellan 6-18 de andra dagarna i veckan.

Jaja.....eftermiddan blir nog lugn....orkar inte läsa mer idag...helt slut i huvet just nu. Tar resten imorrn och under helgen. Tycker uppgiften vi fått är SUPERSVÅR, men har fått ihop några frågor...svårt text att reflektera runt på nåt sätt. Aja...

Idag gjorde jag upptäckten att mitt favoritband alla kategorier har släppt en ny skiva!!!!!!!!! De gör det alltid när jag minst anar det :)  Laddar ner som en tok nu :)  Singeln de släppt från albumet är i vilket fall i samma gamla kvalitet.  Bandet jag talar om är Counting Crows och jag har en hemlig(?) förälskelse i bandets låtskrivar/sångare Adam Duritz. Hans sätt att skriva faschinerar mej eftersom han kan skriva ihop ord som knappt finns och ändå känns det som att han skriver precis om det jag känner. Följande text är en av deras gamla låtar...men den är alltid med mej på något sätt.


She waits another week to fall apart
She couldn't make another day
She had something breakable just under her skin

She comes out of closets every night
But then she locks herself away
Where she could keep everything from me
She's nothing but porcelain underneath her skin

American girls, all weather & noise
Playing the changes for all of the boys
Holding a candle up to my hand
Making me feel so incredible

Counting crows

Greeeeeeeeen eyes
image5

Forever

10.44
Hejhej!
Dags att ta tag i detta igen :)

Söndag var slapp - vi gjorde inte så mycket alls egentligen.....såg den mest brända filmen Superbad och på kvällen tränade jag när Mathias var och spelade bandy.

Måndag - några timmar på Kau. Hade arbete i tvärgrupper och jag var inte alls upplagd för denna dag. Inte på något sätt negativ till upplägget, hade bara inte energi att anstränga mej i det hela.  Det fungerade dock ganska bra även om jag inte var så aktiv på redovisningen.
Efter detta lunchade jag med J på ett av skolans matställen och vi åkte sen in till stan där hon skulle köpa lite elgrejer till renoveringen hon och D håller på med. Hon skulle oxå byta ett par byxor åt hennes systerdotter på HM. När vi gick förbi Duvan så forsade det ut folk och en klocka ringde frenetiskt. Det var ett brandlarm som ringde för andra gången på 2 veckor lr nåt. Vi stod där ett tag och då kom studiegruppskompis E så vi stod och pratade lite sen gick vi till Åhlens där jag köpte små påskägg som brorsbarnen (alla 4) ska få till påsk.
Vi tittade också efter potentiellt smink för bröllopet och när J gått till tåget gick jag in på en affär som hade en massa snygga halsband. De skulle få in mer under veckan så jag går nog tillbaka nästa vecka och tittar igen. Det som fattas just nu är smycken (örhängen och halsband) , eventuellt en sjal och kanske skor - ska kolla med skorna hemma, tror de kan passa ganska bra i färg. De är dessutom sjukt bekväma och jag är hyffsat ingådd i dem.  Efter mina turer i olika affärer var det dags för bussen hem - gick in på Ica i Årjäng innan jag åkte med Svärpäronen resten av vägen.
När jag kom hem tittade jag lite på Grey's anatomy och sen lagade jag mat till matlåda åt my man idag. Vi la oss tidigt.

Idag är jag ledig från skolan - som resten av veckan - vi ska läsa några kapitel ur en bok så vi kan ha paneldebatt till veckan - så jag får väl försöka ta tag i det. Den är utlagd på vår internetplattform så man kan läsa på skärmen, jag tycker att det är lite jobbigt så jag ska få låna boken av J sen. Börjar väl läsa lite på datorn innan men.
Annars är den enda planen för just idag att jag ska träna - har fortfarande lite träningsvärk i en del av magmusklerna som jag aldrig haft det i förrut så får se hur det går med de övningarna idag. Det blir iaf 3 mil på cykeln - det har jag bestämt.


Take these roses off of me
Let me live, let me be
For a little while
Let my eyes,
See everything and nothing in their time
I do not mind

Call me close once again
Call me teacher, call me friend
Just like the first time
Call my name, it echoes in the walls around this room
Its all you

Forever
Forever
I will feel you

Forever
Forever
I will hear you

Forever
Forever
I will see you

Forever
Forever

Vertical Horizon


Idag lägger jag in en bild som inte är värst snygg men som alltid får mej att skratta. Kallar den inofficiellt för the stud and the whore för de e så vi ser ut här.image4

Falling slowly (Once)

23.43

Ikväll har jag haft en själv-kväll.....såg på Juno och andra chansen.....Juno var riktigt bra och jag ä ÖVERLYCKLIG att Carola åkte ur andra chansen!!!  Synd på pudlarna bara!
Efter detta och en dusch såg jag filmen Once.....otroligt bra.....vacker film...känner mej som överkörd av en ångvält nu. Jag vet egentligen inte ens riktigt varför...plötsligt gör saker så ont bara...Är nog samlad imorron igen...men just nu är marken borta under mej.....

I don't know you
But I want you
All the more for that
Words fall through me
And always fool me
And I can't react
And games that never amount
To more than they're meant
Will play themselves out

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you have a choice
You've made it now

Falling slowly, eyes that know me
And I can't go back
Moods that take me and erase me
And I'm painted black
You have suffered enough
And warred with yourself
It's time that you won
Glen Hansard

image3

Bond, James Bond

13.54
Goddag :)

Gårdagens tur till alla ställen gick bra..
Vid halv 2 fick vi sms av J som sa att de bjöd på mat så när vi inhandlat presenten till brorsdotter M åkte vi dit och åt spagetti och köttfärssås tills vi nästan sprack. :)
Efter detta åkte vi direkt till Säffle, jag körde hela dagen och fick öva på en MASSA saker som ja inte är så bra på och som jag inte gjort så mycket eller alls....himla BRA resa va de...
När vi kom till Säffle så gick vi in i en JÄTTELITEN bod med massa tyg och hårgrejer och klänningar och framför allt en MASSA herrkläder för fest.  Herrarna provade diverse kläder och till slut blev det smoking för brudgummen och kostym för bestman...med likadana SKITSNYGGA västar :)  Blir hur stiligt som helst..

Efteråt åkte vi direkt till Arvika och grattade M....vi blev också bjudna på varma smörgåsar..Gott!
Satt bara en liten stund eftersom nästa kalas väntade...Åkte dit och fikade och pratade med barnen och bror med sambo...hade en mycket trevlig stund :)   Fick låna ett gäng filmer av broder D så nu har vi att plöja igenom.
När lilltjejen I skulle lägga sej fick jag världens goaste kram, älskar de där ungarna, så trist att de blir så sällan vi ses...men vi är ju inte i Arvika så ofta och när vi väl är där brukar de va fulltecknat schema..blir kanske bättre/oftare med körkort och bil?
När vi kommit hem såg vi på Hitman sen däckade jag. :)

Idag har vi ÄNTLIGEN slängt bort skrotupplaget av trasig dator,skärm,kamera och micro + smågrejer på körsbordet och ett halvt skrivbord som stod brevid....gött att bli av med..
Sen var vi och handlade mat o sånt och sen såg vi på Beowulf.....rikigt tråkigt väder ute så man är inge sugen på å gå ut direkt.

Ikväll ska M till Årjäng ochhjälpa til och laga mat åt de på Lima-ekot (återträff för sportlovsläger), jag har verkligen INGEN lust så ja ska stanna hemma...kanske klämma en till av filmerna som ja nog ändå inte kommer få honom att se o sen "andra chansen"....Gött me själv-kvällar ibland...men härligt med folk runt sej ibland oxå.
Ikväll känns de helt ok å bara va själv.

Vi träffades liksom på chans
På nå't sätt ramla' vi in varann
Och tänk att något som jag trodde var så svårt kunde vara så lätt
Aldrig har kärlek drabbat mig så
Jag vet, jag är hopplöst svår ibland
Ingen ser och ingen vet
Hur du lyser och hur du fångar upp min skugga när jag är svag 

Men aldrig, aldrig att jag tänker låta något ont hända dig,
jag håller dig hårt tätt intill mig genom regn och blåst som alltid,
alltid att jag kommer vaka över dig
Genom mörkret jag leder dig, jag finns i varje steg du tar så
Du behöver aldrig mer vara rädd 
Lasse Lindh


 
Bocken har en räv bakom örat.......skumtomte menar jag :)
image2

En fulltecknad dag

11.28
Godermorgon......ok...förmidda :)

Denna dag är en dag som är FULL med saker att uträtta....det mesta är roligt så det gör ingenting.
Först ska man väl försöka komma iordning så man inte ser ut som en överkörd katt i huvet och som ett lik i ansiktet..

Sen blir de Töcksfors och handla lite mat, handla present till Mathias' brorsdotter M och försöka äta något, dagens buffé på hotellet känns fin. Lax och fläskfile...inte nödvändigtvis samtidigt.
Efter detta styr resan mot Säffle, troligen med mej som dagens trygga chaufför, där vi ska prova ut bröllopskläder åt brudgum D och bestman Mathias. Bruden J och tärningen jag har ju för läääängesedan (?) fixat vår del i detta. :)

Sen blir det Arvika där vi ska gratta Mathias' brorsdotter M och sedan ska vidare och gratta min brors-sambo S som fyller 35.  När vi är klara med detta åker vi tebaka hit igen. :)   Hit är för dem som inte vet lägenheten som ligger några mil från världsmetropolen Töcksfors.

Har tänkt att en bild och en del ur en låttext för varje dag ska få avsluta mina bloggar men idag var jag inte riktigt förberedd kände jag. Bilden  och texten blir därför följande:

Är det såhär när man är kär när man är liten, hur blir då när man blir kär när man blir stor.
Jag har ju hört att varje flirt blir nött och sliten och att med tiden bleks den rödaste amour,
men jag tror ej därpå för han älskar mig så, jag känner mig så svag och undrar hur det ska gå.
Är det såhär när man är kär när man är liten, hur ska det bli när man är kär när man blir stor.
Bert och Heman hunters

image1

ÄNTLIGEN!

Hejsan!

Att starta en blogg är ett projekt som för mej pågått i över 1 år...snart 2......
År 1999 började jag blogga på ungdomsportalen Lunarstorm och har sedan inte kunnat slita mej förrän jag sparat alla mina anteckningar från de viktigaste åren i mitt liv. Idag sparade jag ner de sista bloggarna där så att jag ÄNTLIGEN kunde starta min "riktiga" blogg.
Välkommen hit!!

Här kommer jag skriva vad som händer i mitt liv så mina nära och kära (och andra nyfikna) kan hålla lite koll på mej då jag inte alltid är så talkative :)   Troligen blir det inte mycket av censur då jag inte tycker att det är någon mening för mej att skriva en blogg om det inte lyser igenom vem jag är. Namn skriver jag dock inte alltid ut av respekt för personer och jag ska försöka undgå att trampa folk på tårna om jag ibland har starka åsikter.

Än en gång, välkommen hit!

Dagen idag har varit lugn, jag har varit ledig och bara varit hemma. När jag inte är ledig studerar jag vid Karlstads Universitet där jag läser till lärare för de tidigare åren. Alltså förskola till 5e klass. Jag tar min examen i juni och kan då lägga till Lärare till de ord som beskriver vem jag är.
Åter till min lediga dag då jag pysslat med min bilddagbok och grejat med att spara ner bloggar så att denna uppstart blev möjlig, jag har också försökt engagera mig i ett grupparbete som ska lämnas in på måndag, utöver det har jag försökt plocka undan tvätt och dammsugit å diskat och sådant tråkigt så att pojkvännens (och min just nu) lägenhet är i någorlunda skicka inför helgen som ikväll inträder i detta hem.
På återseende!

RSS 2.0