Ester

Mina tankar går i stortsett hela tiden till lilla, lilla Ester och hennes fina familj.
Så liten, så skör men så otroligt fantastisk och stark, med en livsvilja av stål.
Jag förundras över hur livet är, hur starka människor blir när de måste och över hur något så svårt ändå kan vara uthärdligt.

Man önskar bara att det fanns någonting, en enda sak man kunde göra för att hjälpa, men jag vet att finaste lilla familjen är i de allra bästa händer. Både burna av den Gud som många av oss vet faktiskt gör under och hjälpta av de 20 topputbildade och utrustade läkare som tar sej an varje dag med nya utmaningen för denna lilla tjej och hennes alldeles jätte-annorlunda lilla hjärta.

Det finns inte ord inom mej som räcker till för det här. 
"De djupaste känslorna finns längst in bland de osagda orden" eller kanske snarare bland de ord som inte räcker till...



på topp?

vilken konstig dag.....

Känner mej som nåt nån grävt fram ur en kompost, både inuti och utanpå...osolad, ett hår i behov av färgning och har inte tränat sen jag blev sjuk. Obehaglig till mods och helt fantastiskt missnöjd med mej själv.

En sån där dag när man bara vill stanna under täcket.....dessutom fortfarande lite hosta, fortfarande ont i halsen, munsår och en allmän smärta i kroppen efter min graciösa halkuppvisning på jobbet häromdagen.  Blå och ond tumme, svullen och ond handled, en axel och ryggmuskel som sträckte sej....En sammanfattning är: INTE PÅ TOPP.
Det trista är att det vankas 25-årskalas idag, då VILL man känna sej rolig, snygg och smart och på gång. Allt jag just nu INTE känner mej....TOTALA I-landsproblem deluxe, jag veeeeeet. men just idag är det bara inte roligt.  Jaja...får väl leta fram nån utstyrsel som kan hjälpa upp det hela någorlunda, kanske KANSKE slipper jag iallafall att ha en bad hairday oxå...då kanske det är en möjlighet att det yttre åtminstone hjälps upp...bara insidan kvar då.

Har iallafall tvättat mattor, ett plus, har oxå plockat in en massa tvätt, nu ska ja kolla om jag kan göra en uppryckning i min garderob, det går just nu inte att se vad jag har för kläder...vilken röra..


poff

20.20

Poff sa det så har denna arbetsvecka snart gått. Bara en liten dag kvar sen äre helg!

Igår städade vi och jag satte upp nyinköpta gardiner i vardagsrummet...GÖTT! Imorrn eftermidda ska vi tvätta mattor. Så gött å ha gjort sånt där, renare och fräschare än på ett tag.

Denna vecka har till stor del bestått av tankar på lilla Ester med familj, otroligt stark liten tjej det där. Bara att hoppas att läkarna hittar en riktigt bra lösning för fortsättningen.

Brorsonen piggade på sej och gjorde din första skoldag idag, skönt det oxå, att han återhämtat sej så fint.

I helgen väntar 25-årskalas i Sôcka och kanske om vädret och graderna tillåter en skidtur. Ska oxå försöka ta mej te gymmet igen efter min hostperiod...

Japp....nu ska jag ta fram torkstället så vi kan hänga tvätten.

hostar vidare

Hej!
Jaha....jag hostar vidare, imorrn äre dock tillbaka till jobb igen. Ska bli gött att komma ur soffan lite..Idag är första dagen jag orkat göra NÅNING utan att sova eller vila efteråt.

Rättelse angående brorsonen så tog de blindtarmen men inte körteln, det var dock körteln det var fel på (den var förkyld).  Nu kan han ju iallafall inte få problem med blindtarmen, det är ju bra. :)  Inte hört med dem på några dar men jag hoppas han återhämtar sej fint.

Annars är det en annan LITEN tjej som ligger på operationsbordet idag, 10 mån lilla Ester som förbereds inför stora hjärtoperationen med en annan operation. Vi tänker alla på lilla fina familjen och läkarna som utmanas med detta.

Helgen har spenderats i soffan och sängen, var ju som inte värst pigg alls. så det finns inte så mycket mer nytt att skriva om....just nu...

host?

Jahaaaaja.....När vi klivit av skidorna i söndags hade jag en hostattack utan dess like, tänkte att det var ju dumt av mej att inte ta med bricanylen. Men jaja....hostattacken gav dock aldrig riktigt med sej, varken med eller utan bricanyl. Jobbade måndag och allt kändes bra, sen på kvällen kom otäck värk och feber över mej. Jag valde att ignorera och förberedde mej för att jobba på tisdag. Vaknade frammåt 2 på natten av jag var sjöblöt av svett samtidigt som jag frös, hade ONT precis överallt, hostade lungorna ur mej. Knaprade lite tabletter och hoppades på sömn som infann sej först när Mathias gått upp efter 5-tiden. Alla tankar på jobb började bytas ut mot insikten att det faktiskt inte skulle gå.

De senaste dagarna har alltså gått i snytande, hostande och sovande. Idag är ganska lik igår, med mina polare paracetamol och ibuprofen i kroppen orkar jag vara vaken och faktiskt sitta lite upp en stund.

Igår var min ena fina lilla (stora) brorson under kniven på operationsbordet, stackarn är nu av med en blindtarm och en lymfkörtel. De skulle få veta mer idag, hans mamma var med honom på sjukan inatt. Lilla fina modigste killen, hoppas han mår bättre nu än han gjorde innan iallafall.


Nu ska ja vila vidare....älskar inte att va sjuk, i synnerhet inte när det allra troligast medför visst kaos på jobbet med ingen ordinarie personal. :(

efter gnäll.....

...kommer troligen ännu mer gnäll, men inte just idag.


Ny vecka efter en fin helg med många skratt, I needed it!
Igår var vi i skidspåret och gled, skitgött va de att komma igenom de 1,2 milen.

Denna veckan är MYCKET lugnare på alla vis än förra, tack och lov! Kollegan är sjukskriven denna veckan och nästa oxå, så det hänger lite på en tråd alltihopa, men känns absolut överlevbart just nu.
Idag hade vi så stort bortfall på barn att jag kunde ta tillbaka några av de överjobbade minutrerna i eftermidda, skulle till gymmet men när jag hostat och snörvlat stor del av eftermiddagen hoppade jag över och åkte hem och sov. Kan ju ta det imorrn istället.

Inte mycket nytt annars, verkar få vänta några veckor till på att bli moster x2, bra det. Lite väl tidigt än. :) Stay in, Bruce. :)


om att suga ap*****

20.33

Ursäkta min omogenhet, men det är vad de senaste dagarna gjort....

AVSKYR min jobbsituation just nu.....MASSOR av merarbete pga dålig planering från högre sitsar och en sjuk kollega....utöver detta TVÅ halv 7-stängningar på rad. Idag har det gått hyfsat, men igår ville jag kasta in handduken innan jag ens kommit till jobbet, ännu mer utöver detta en uppgiven förälder som tog ut hela registret på mej i hallen igår-eftermiddag när jag var som mest sliten i själen och kände mej som minst.  Jaja...idag alltså en ny dag som funkade lite bättre men inte mycket.  Ser fram emot morrondagen som är lite kortare och tidigare. Sen är det lite träning innan underbar helg med BARA LEDIGT!

Japp....så äre..inte mycket nytt annars....trött som en gris...ska snart sova tror jag....tidigt igår och blir nog tidigt ikväll oxå....

Ha en fin helg!

stänga av?

14.34

De senaste dagarna har ingenting funkat, inte kroppen, hjärnan, hjärtat eller själen....har bara velat dra ett täcke över huvet tills kylan gått över. Både kylan ute och den inombords....uäk.

Idag läser jag bloggen som skapats om lilla Ester, då blir ens eget så otroligt litet och obetydligt, även om hoppet är stort så kan man aldrig ens börja förstå smärtan som måste vara näst-intill outhärdlig. Finaste vänner med en fin liten ängel med hjärtfel.






2010

Det kommer dröja innan jag lär mej skriva datum, som varje år. Nu är det här, det nya året.
Tänker inte lova mej själv eller någon annan nånting, men jag har förhoppningar....flera stycken.

Nyårsfirandet här blev trevligt, mat, vänner, spel och häng. En bra kväll. Igår satt vi typ i tv-soffan hela dagen, har fått en massa film-kanaler så igår avlöste filmerna varann. Massa bra såg vi. :)  Idag är Mathias i skogen med sin kusin och jag har vaknat för en stund sen, var dyngsvett och känner mej lite matt, hoppas jag inte håller på att bli sjuk.


Gott nytt år allihopa! Ta vara på de nya 365 dagarna (inte riktigt så många kvar), de kommer inte tebax...

RSS 2.0