ett streck med muskler

13.39

Det möttes jag av på gymlmet idag, undrar hur länge hon tränat och undrar hur hon såg ut innan, strecket. Även om det är SÅ kul att träna så undrar man hur länge till det är det, om man inte börjar se resultat snart. Inbillar mej inte att det ska  ramla av mej sådär 10 kg övervikt bara jag går dit några gånger men man hoppas ju att det snart syns NÅGOT! Bara för boosten lixom.

Annars är jag återigen lite trött och funderande. Tvivlar på mej själv, på andra, funderar över livet, på mål och mening, över val, över vägar jag valt som borde göra mej lycklig men som ändå bara får mej att känna att jag står och stampar. Längtan efter något jag inte vet vad det är...tillfredsställelse av något slag som jag inte kan nå, inte ens se där framme någonstans.

Mathias sa igår att jag bara är sur hela tiden, att jag bara ger honom ovett för en massa saker. Det skar i mej, för jag vet att det är så. Jag vet att jag just nu är mindre och mindre den jag vill vara, den jag EGENTLIGEN är, och mer och mer nåt annat - som jag ogillar för att inte säga hatar. Jag behöver ett projekt, nåt som får mej att hitta tillbaka, nåt att stänga ute mörker och kyla med. Något att se fram emot, något att sträva mot...

Drömde härligt imorse...när jag vaknade och insåg att det bara var en dröm sköljde besvikelsen över mej och jag gick upp och var - sur, kall, trött - IGEN!  Vill inte vara såhär mer, vill inte att livet ska vara sånt här.
Det vänder väl...

I eftermiddag ska vi till Arvika, fira päronens rubinbröllop. Sen titta in på 30-årskalas.

hårt jobb

18.00

Då var det torsdag då..denna veckan har om möjligt gått ännu fortare än förra.

Idag var det jobb som vanligt, sen träna, sätta upp hyllor, laga och äta mat, dammsuga, tvätta, städa badrummet, duscha och NU sitter jag äntligen ner en stund. Gött å bara vara lite nu. Imorrn äre helg igen - wunderbar! Ska på 30årskalas och fira päronens rubinbröllopsdag på lördag och söndag. Fredagen blir bara lugn som det ser ut, skönt.
Men innan helg lite mer jobb, stängningstur med jour, inte det roligaste på en fredag, men jag får ju iallafall sovmorron. :)

Micke kom på bästa idén till julklapp oss syskon emellan. Alla ska bränna en cd med våra 10 favoritlåtar och ge de andra. Inser någon hur OTROLIGT SVÅRT det är att bara välja ut de 10 bästa låtarna, man måste ju välja bort hur  många som helst. Har SÅ svårt att välja bort!  Ska nog lyckas. Har en fin grundlista, ett par vet jag att jag kommer byta ut, har bara inte fixat med allt riktigt än. Sen händer det nog en del fram till december :D
Ska blir GÖRKUL att se de andras iaf :)




Nu - slappa....

stingsligt

20.03

Fredagens instruktion fantastiskt trevlig och gav MYCKET mersmak. Lördagens pass var roligt och härligt och gav definitivt oxå mersmak!

På fredakvällen kom Sôckingera och hängde lite. På lördagen fixade jag lite i garderober och annat i sovrummet medan mathias började renovera belysning på traktor. På kvällen åkte vi te Hämnäs på auktion, mest som sällskap, sen te Sôcka. Blev allergisk så vi åkte hem rätt tidigt. På söndagen va vi på middag hos Hjördis och Johan.

Idag ha ja jobbat och varit på en intressant föreläsning (på jobbet). Imorrn äre jobb igen och så ska ja träna efterället jobbet. På onsdag har vi först planering sen föräldramöte så blir nog en heldag. På torsdag ska jag träna igen efter jobbet. Sen äre snart helg igen. Gött!

Blir väl rätt mycket kalas under helgen, men blir säkert trevligt. Mathias bror fyller 30.

La ut min träningscykel på tradera förrut. Gött om man kan få tillbaka sitt vardagsrum som just ett vardagsrum. Kanske få in nån mer sittmöjlighet istället för det där åbäket.

Annars har jag en stingslig karl traskandes här hemma. Han slutar snusa och humöret är väl därefter. Vet ju att det bara är några dagar men skulle gärna flytta ett par dagar. :D  Tur det är arbetsvecka ett tag till.

Nu ska ja se lite på tv innan sömn

hjärtesaker

19.38

Mer och mer säker på att det jag gjorde idag var rätt. Hoppas bara allt lagt sej lite till imorrn, även om jag växt till mej har jag fortfarande enormt svårt att vara illa omtyckt, även om det bara är för stunden.
Grejen är bara att det där med att växa till sej oxå medfört att jag blir så otroligt ARG när vissa bara tar för givet att de kan kringgå regler för att det passar dem bäst så - oavsett om det går ut över andra.

Jaja...nu ska jag inte jaga upp mej igen. :)
Ser fram emot morrondagens instruktion. På lördag kör jag/vi första passet. Störtskönt!
Nu kommer snart älskling hem från Årjäng där han varit på banken och pratat pengar. Han har med sej kebabsallad hem - blir gött. Längesen ja åt det.

Blev glad när han ringde, han sa att jag står som arvinge på pengar. Blev ju inte glad över pengarna då, och vill ju gärna (helst) att han lever tills han blir 100 (vilket han bestämt att han ska), men det är ett rätt stort steg. Att vara någons anhörige och faktiskt laglige arvinge. Det är rätt vuxet... Borde egentligen, EGENTLIGEN skriva ett riktigt testamente när man lever ett sånt här liv. Men vi har ju inte direkt några stora saker (hus, bilar etc) mellan oss så det kan väl vänta lite.  I vilket fall kändes det varmt i hjärtat.

om att vara professionell


Hej!

Har en liten rast och måste få skriva av mej lite. Vanligtvis på jobbet är jag ganska snäll och ser genom fingrarna på ganska mycket. Vissa saker kan irritera mej en liten stund men jag skakar snart av mej och kommer på bättre tankar.  Idag överraskade jag mej själv och jag har inte bestämt än om det var bra eller dåligt. Det var som om någon bara vridit på alla kranar och min irritation växte sej så stor att den inte fick plats. Jag slog till..nej inte fysiskt, GIVETVIS.

Men plötsligt var jag bara så trött på att bli hunsad med, tagen för given och totalt orespekterad. Kollegor tyckte att det jag gjorde var bra och jag håller nog med om att det var bättre än att alltid nicka, ställa upp och försöka tycka att "jaja men de har det väl kanske trots allt bättre här då". Men lagom är ändå bäst, man behöver kanske inte ta i så. Jaja....nya tag och påt igen.

Idag äre torsdag, stänger utan jour. Ska hem och vika tvätt och dammsuga sen. Imorrn äre fredag och time för träningsinstruktion efter jobbet.

update

21.25

Fredagens Karlstadtur gick fint. Tittade på bilar - LÄNGE. För att sen konstatera att det var meningslöst eftersom det ÄR en King cab sambon vill ha. Jaja, sen lite shopping. Ett par stövlar blev det eftersom det var hål rakt igenom hälen på mina. Sen lite thai-mat, gött! Efter det IKEA och vi fick med oss sängmojen hem. :)  Daniel, Julia och Olle var med så det blev en rolig tur.

På lördagen skruvade jag ihop den och fixade allmänt i sovrummet. Ska få upp två vägghyllor som är i förrådet på en vägg så fattas bara en byrå sen som kan skapa plats i ena garderoben. Jäpp.
På kvällen var lite folk här och hängde, trevligt.

På söndagen var vi i Sôcka å käkade god mat och hängde typ hela dagen. Slappade på kvällen.

Igår jobbade jag och somnade i soffan med en gång jag kom innanför dörren. Stentrött och huvudvärk.
Idag har jag oxå jobbat, huvudvärk typ hela dagen men en rätt ok dag ändå. När jag slutat åkte jag och fixade mej ett träningskort - ÄNTLIGEN! På fredag har jag min instruktion och ska få mitt träningsprogram, och sen äre bara att köra! :)

Imorrn äre jobb - bara bilen startar! Och sen vanlig tv-kväll med unga mammor, bönder utan fruar, läkare och vampyrer. Sen äre snart helg igen! Ingen är lyckligare än min rygg. Det är verkligen på tiden att jag börjar träna, då kanske det går att rädda den. Trist med arbetsskador efter ett år lixom.

Varför skulle inte bilen starta kanske ni undrar. Min käre sambo skulle fixa extraljus åt mej men det visar sen att batteriet ÄN EN GÅNG är helt kajko så att om man kör med extraljusen på så dör både stereon och fläkten i bilen. Hoppas bara att det funkar såpass att jag har en bil till jobbet imorrn. :S   Inte riktigt det jag var sugen på att ligga och fundera på inatt.

Har förresten en prao-elev från 9an hos oss denna veckan. Är rädd att jag inte gjort ett stenbra intryck...har ju några dar på mej att räta upp det hela men det blev lixom fel från början. Försöker allt jag kan att vara trevlig men vi klickar lixom inte. Hon är nog för lik mej för varenda samtal bara dör ut, har nothing att säga varandra. Hade varit lättare om jag varit hennes "handledare" då kunde man prata mer om sånt men jag vill lixom inte dundra in i kollegans område.

Well, that's it for now.

skönaste dagen

13.15

Har en SÅÅÅ skön dag. Började dagen med att läsa ut en bok jag läst på alldeles för länge. Mycket bra men det har bara inte varit så mycket tid till läsandet. Längesen jag läste en alldeles vanlig bok utan verklig berättelse. Det har verkligen sin charm det med, och jag gillar Liza Marklunds sätt att skriva. Borde nog läsa fler av Annika Bengtzon-böckerna.

När jag läst ut denna bok tog jag ääääntligen saken i egna händer och flyttade sängen den där metern vi pratat om så länge. Flyttade hyllan till andra sidan och med en gång såg jag att den där sänggavlen/hyllmojen på ikea till vår säng skulle passa ypperligt. Ska bearbeta Mathias inför morrondagens Karlstadtur. Vi ska ändå in på Ikea å köpa nya täcken, kuddar och sänglampor (kanske ja skrev häromdan) så då kan det ju faktiskt vara möjligt att jag får igenom köpet. Måste bara kolla om vi får med den hem oxå, vi har ju ingen kombi längre :( .

När denna flytt var gjord och lite tavlor omplacerade så satte jag mej vid datorn och skickade in senaste bilderna som ska framkallas till albumen. Gött å ta lite i taget så blir det inte så sprätt-dyrt. Var ju iofs bilder ända från maj nu men ändå, inga år vi pratar om direkt.

Jag tittade ut genom fönstret och såg en STOR folkmassa komma gående..trodde först det var folkdrevet till älgjakten. Men när ja tittade åt andra hållet så visade det sej va typ hela jaktlaget som hade samling här. Egentligen var det kanske bara halva men det var iaf SKITMYCKET folk. :) Kul när det händer nåt utanför huset ibland.

Ikväll blir det nog ingen föreläsning, jag tror inte ja orkar köra så mycket bil idag, rätt trött efter allt överjobbande senaste veckan. Dessutom blev vi bjudna till svärisarna på den årliga torsdag-på-älgjakten-middagen-med-grannparet.
De senaste 3 åren har vi alltså blivit bjudna (mer eller mindre) som förkläden på denna tillställning när svärmor överträffar sej själv i köket och svärfar är sitt vanliga supertrevliga, jättesociala jag. Varför behöver de då förkläden undrar nu. Jo, grannparet heter nämligen Stefan och Dan och i synnerhet svärmor vet inte riktigt hur hon ska förhålla sig till detta. Som hon säger: "hon tycker de är JÄTTETREVLIGA men hon tänker inte på dem som att de har en relation som andra par".  I samma andetag som hon säger "ibland tänker jag på dem som bröder" kan hon oxå säga "jag bryr mig ju inte om vad dom gör i sovrummet". Vi kan sammanfatta som att min svärmor (och min svärfar) är ganska kluvna i vad de tycker om homosexuella människor.

Jag älskar mina svärföräldrar men detta har vi disskuterat så att undertecknat varit tvungen att lämna rummet ett antal gånger. Jag tror att det är jätteviktigt att svärisarna fortsätter ha denna middag och att de snart kan börja se på dessa grannar som vilka som helst. Därför brukar vi gladeligen ställa upp så att denna tradition kan fortsätta.


Japp...återgå till ledighet

LÅNGHELG!

19.00

Lovely, lovely långhelg!
Ensamma arbetsveckan med massa jobba över är slut och nu är jag ledig längelänge! SKÖNT!
Ikväll ska ja bara umgås med bönder utan fruar, läkare och vampyrer i vanlig onsdagsanda. Mathias har arbetskväll i slakthuset han. Det är väl snart klart, har ju inte direkt blivit skitmycket älgar skjutna om man jämför med andra år. 25 har de fått hittills och har bara en jaktdag kvar. Så kan det gå. Var ju ingen idé att ha panik över att hinna äta ur frysen.

Igår städade jag när jag kom hem och just nu tvättar jag. Morgondagen är som gjord för att bara njuta av ledighet och göra precis det man vill. På kvällen borde jag åka till Arvika och gå på föreläsning med Tomas Sjödin, det blir det nog oxå om jag inte är helt slut. Egentligen borde jag oxå bli med ut i skogen och prova att sitta på pass men vete katten om ja har nån lust och ork just nu.

På fredag åker vi till Karlstad för att kolla/provköra lite bilar och gå en sväng på IKEA, köpa nya täcken, kuddar och sänglampor. KANSKE kan jag tjata till mej att vi oxå ska köpa finfina hurtsen till vår säng, innan den går ur sortimentet. :D

Nu ska jag hämta tvätten och slänga i mer.

no one, noone,noone, nooooooonnneeeee - NONE

Ingen till frukost...

Kollegan fortfarande sjuk. Satt i valet och kvalet att ringa in vikare men så dyker barn efter barn inte upp. Ingen till frukost, men de trillar väl in framöver. Försöker mej nog på att jobba själv idag ändå, blir nog bara 5 barn...hade potential till att bli 7 st så jag visste inte hur jag skulle göra.
Vi har JÄTTEDUKTIGA föräldrar på jobbet som så ofta som möjligt meddelar schema-förändringar i god tid. Men idag kunde jag alltså börjat ganska mycket senare vilket hade hindrat dagens överjobbande och gett en aning piggare förskollärare.  Sånt är livet... :)  Men då får jag ju igen lite av den tiden nu istället så ingen större skada skedd.

Helgen var bra annars. Fredagen lugn, idol och tacos hos svärisarna som var barnvakter.

Lördagen, Mathias födelsedag och bröllop. Lång länge i sängen sen upp och fixa inför bröllop typ. Fantastiskt härligt att träffa mina flickor. Ibland inser man inte förrän man ses hur mycket man saknar dom...det var härligt, härligt som sagt! Oxå härligt att se det lyckliga brudparet, att se sin gamla vän och minnas allt fint man varit med om.
Saker och ting förändras och man hamnar på olika platser i livet, både rent geografiskt och mentalt. Men ändå känner man samma värme och glädje för honom. Är glad att han funnits i mitt liv och att jag fick vara med denna dag även om vi inte har så tät kontakt längre.  <3

Igår åkte vi iväg en snabbsväng och tittade på en bil men den var ganska mycket för dyr, inte alls värd pengarna, så vi kollar vidare.

Idag började älgjakten här i trakten. Alla knör sej ut i skogen för att springa runt och tjoa eller sätta sej på pass. Vore väl roligt för Mathias om han kunde få skjuta, men det återstår väl att se.  Har en fin vecka framför mej..(beroende på när kollegan tillfrisknar)

Idag en vanlig arbetsdag, tisdag en vanlig arbetsdag. Onsdag sluta tidigt pga massa övertid förra veckan. Torsdag börja sent av samma anledning och fredag semester. Vi ska åka till Karlstad för att provköra och kolla på bilar. Måste ha en bil till, det funkar inte.  Mathias vill ha en pickup av nåt slag så om Volvon går igenom besiktningen *hoppas, hoppas* så ska jag försöka sälja och köpa nåt bättre. Inte så sugen på lån egentligen men det blir ju inte nån dyr-dyr bil. Vill ju gärna ha en Audi S3 men deeeet kan vi glömma....kanske en halvny golf eller nåt..
Får se....first things first...Besiktning....gaah!


om att förälska sej

18.40

Idag har jag förälskat mej....ja inte i Mathias eller nån annan man....i en låt.
En fantastisk låt som jag hört förr, flera gånger. Den har lixom bara inte nått fram.

Idag ringde en tjej in till P3 och ville ha låten spelad för sej, för att det precis tagit slut mellan henne och hennes pojkvän sen 3 år tillbaka.  Då satt den sej där, rakt i hjärtat och just nu spelar jag sönder den allt jag kan på spotify.

Kan minnas precis hur det känns, det där de sjunger om.
Det värsta är att det blir så verkligt, att det känns som att då blir nu. Och så är det ju inte - alls. Ändå gör det ont där inne. Men på ett sätt som gör att man ändå vill fortsätta att lyssna, kanske är det vetskapen om att nu är nu, och inte då,  som gör det.



Låten finns inte att bädda in på artistens begäran, men här är länken.
Melissa Horn och Lars Winnerbäck

http://www.youtube.com/watch?v=CL2LYLbaQ3Q

Nu sitter jag här: noppad, rakad, skrubbad, tvättad, inpackad, klippt, filad, insmord och nymålad på naglarna. Redo för morgondagens bröllop på hela kroppen. :)
Njut av helgen - I know I will

.....

19.40

Trött i själen blir man när:
- man inser 2 ggr samma dag att man varit totalt opedagogisk, osmidig och allt annat än en bra förebild och förskolelärare. När det får en att känna som att man bränt alla broar, som att inget nånsin blir samma sak även om det bara handlat om en liten skitsak. Man vet bara att barnen kanske inte ser på en på samma sätt och att man själv definitivt inte gör det. Jag höjer inte ofta rösten på jobbet, idag hände det twice...:(

-  man väntar på nåt och står så långt ut på kanten mot frustrationens djup att man knappt vet hur man backar ett steg för att ta sej därifrån och slippa ramla ner däri.

-  man inser att det är mycket länge kvar till våren, värmen och ljuset.

- man känner sej sådär för vet-inte-vilken-vecka-i-ordningen och man inte riktigt hittar ur det.

- man känner att man plötsligt inte har så många av verktygen från all terapi att plocka fram även om man vet att man har dem, nånstans.


Lite bättre känns allt när:
-man tänker på att en människa som en gång varit bland ens allra närmaste ska gifta sej på lördag och att man ska närvara vid denna stora stund.

-man vet att man ska träffa andra vänner som är bland ens närmsta men som man träffar på tok för sällan.

-man tänker på att det finns människor runt en som faktiskt ser på en som nån att räkna med, som nån man kan säga saker till. Som nån man vet håller käften.

- man vet att man kanske trots allt har en ny chans imorgon, att göra bättre - att VARA bättre.

- man återupptäcker GAMMAL musik och den fortfarande får en att känna på samma sätt som då.


I feel your grace come runnin' over every road. You break the floodgates down and carry all....


kass

19.46

Jag är verkligen kass på att blogga nuförtiden. Skriver sällan och när jag väl skriver så är jag sur, depp eller allmänt oinspirerad....TRÅKIGT!

En del av detta beror på, det just nu inte så älskade, tangentbordet som fortfarande beter sej underligt och gör så att markören hoppar runt som den vill och får den stackarn som försöker skriva nåt att framstå som totalt värdelös på att stava....Detta skapar viss irritation och olust att skriva några längre inlägg.

Jag har också tappat det där flowet i skrivandet och de där sakerna som bränner och bara måste ut finns inte där på nåt vis.
Har väl iofs alltid haft downperioder i mitt skrivande men de har inte varit så långa...vad jag kan minnas...Jaja.
Snart kanske min hjärna/mitt hjärta är återkopplade till fingrarna. Hope so..

Idag är det onsdag...älskade onsdag med tvkväll.  True blood och Greys anatomy...en bonus är ju Bonde söker fru som börjar igen.

Imorrn äre torsdag...jobb och sen lite inför-helg-fix.
Fredag jobb...underbar oplanerad fredagkväll.
Lördag bröllop.  Blir skoj och jag ser MYCKET fram emot att träffa mina Arvikabrudar. :)
Söndag oplanerad...thank god.

Nu börjar snart kvällens första...ska ladda upp med clementiner


slut

16.38

Då var sommaren slut, idag bar vi in utemöbler och grill i förrådet...usch.

Den där känslan gick lätt att skaka av sej när ja kommit fram till Arvika och det var kul att träffa alla i familjen på samma dag för en gångs skull. Inte så jätteofta det händer när folk är utspridda över landet. På kvällen skulle en del av oss forsätta ett häng på Lillåsen men ja blev så allergisk så ja åkte hem efter ett tag. Brukar inte bli det så ofta hos dem men var väl nån skit jag redan reagerat på så det blev väl ännu värre när ja kom dit.

Nu var det söndag igen då. Slut på helg och 5 nya arbetsdagar. På lördag bröllop och sen återgår man till sitt vanliga, ganska oplanerade liv. Gött på ett sätt. Man kan hitta på vad som helst och inte ha en massa uppbundet. :)


Tacksam


Lite rast då...

Pratade med en av mina svägursks förrut. Ska gå med henne och ev kidsen en sväng på mârten imorrn. Är tacksam och glad över att iaf någon gillar min ankomst. Jag VET att det troligast inte är så som det känns för mej men jag kan inte hjälpa det. Och nu känns allt lite bättre när vet att jag ska träffa nån som är glad att se mej. :)

Längtar tills jag gjort den här dagen. Typ 4,5 h kvar...


dags för vantar och mössa

08.34

Fredag igen, så gött!.
Men KALLT! Tjenare...det snöade igår och idag är hela världen vit...ja inte av snö då förståss men av frost. har varit det många morgnar nu men inte som idag. Kunde verkligen lika gärna va snö som låg där..Det är ju knappt oktober :( det blir en låååååång "vinter".  Men hellre än regn och blåst faktiskt....

Jobbar med stängning och jour idag....drygt på fredag men jag ska inte klaga. har lyckats missa typ alla mina sena stängningar på fredagar denna terminen av olika anledningar så en ska ja väl kunna klara. :)

Imorrn ska mathias va skjutledare på skjutbanan och jag åker te arvika nån gång under dagen. känner mej sådär välkommen och efterlängtad. Det är exakt samma känsla som när ja var yngre. Inte haft den på länge men NU är den här och jag KAN INTE skaka av den hur förnuftig jag än försöker vara....Nåja, JAG längtar iaf efter Molly och efter att få se på systers mage så jag ska åka...

Nu jobb några timmar då...

RSS 2.0