Under the surface och Johannespanna

12.01

Godförmiddag!

Igår var man alltså på konsert igen. Bättre än Årjäng, så OTROLIGT mycket bättre! Lite annan reportoar och med Hidings samspelade band/vänner som han spelat med i flera år! (sen de gick på ITM tillsammans) Härligt röj och gung under många låtar och rys och ståpäls under Under the surface.  Något av det roligaste med kvällen var att prata med och krama om vänner vi inte träffat sen sommaren. Det blir lixom inte att man ringer i all vardag och allt som ska göras, återigen sa vi att vi ska försöka från båda håll. Det är ju inte det att man inte vill ses..... Något annat roligt var att vi inser att basisten är en barndomskompis till Mathias och hans bror. Och när vi pratar med honom så behöver han bara introducera dem som söner till Gunno inför resten av bandet. Min svärfar är en kultfigur där! OTROLIGT underhållande! (för de som inte vet så spelade och sjöng svärfar i bandet Synoptikerna när mathias var liten, de turnerade över hela södra sverige :) )

Det var i vilket fall en bra kväll och jag är glad att vi åkte dit.

Flera har frågat efter receptet till Johannespanna och därför skriver jag ner det här istället för att skicka ett ex till alla:

Johannespanna (eller om man vill, tydligen; Saras farmors kassler-ris)

Koka ris
Stek kassler och lök (peppra lite)
Häll riset i en ugnsform/långpanna (beroende på hur många ni är) och lägg över kasslern och löken

Gör en "sås" på vispad grädde, chilisås och svartpeppar och häll den över allt det andra.
In i ugnen i ungefär en kvart på 175 grader.
Gött som bara den. Men ha alltid MER av kletet än du tror att du ska  för törr är denna rätten INTE god.
(vi har till ungefär 5 portioner 3dl vispgrädde och ca 1 dl chilisås)

Japp....nu går jag in i söndagsmode
Ajö

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack, de låter gott det där. Å ja gillar namnet Johannespanna bäst! Kul att de va så bra igår. Tyckte de va bara sådär i Årjäng, men så e ja inte nån soul-brutt heller=) KRAM å ha en go söndag!

2008-11-16 @ 12:23:29
Postat av: Syrran

Jahaa. Det var visst lite skillnad på Johannespanna och Saras farmors(? vet inte om det var farmor eller mormor eller farbror eller...) kassler-ris. I kassler-riset har du purjolök och i såsen ska det även ner 1 dl majonnäs. Ju mer fett desto godare =)

2008-11-16 @ 12:36:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0