Sharm el sheikh - månda-torsda

Måndagen var lik de föregående med solstol och frukost och lunch. Middag åt vi på en asiatisk restaurang, den bästa maten på hela resan. Jättegott och samma löjligt bra service. Oroligheterna börjar sprida sig till Alexandria enligt tv-sändningarna.

Tisdagen flöt på i samma takt, massa solstol och mat och dryck..Mathias gick även och bokade in snorkling för onsdags-schemat.

Onsdagen: Solstol på förmiddagen och på eftermiddagen speedboat-tur med snorkling i röda havet. Åkte ut till ön Tiran-island där man såg över till Saudiarabien. Blåste mycket så vågorna var ett par meter höga, det kändes VÄL i den inte alltför stora speed-boaten. Snorklingen var häftig, såg både Nemo och Doris, träffade även på en krokodil-fisk som låg nere på botten. Eftersom min snorklingsutrustning läckte in vatten så kunde jag bara göra få grunda dyk för att kolla men det var ändå värt pengarna. Fruktansvärt äckligt att få saltvatten i munnen dock, kan inte räkna gångerna jag trodde jag skulle spy. När vi kom tillbaka till hotellet hade städpersonalen gjort ett konstverk åt oss på sängen.  På kvällen var vi bjudna på coctail-party på en av terasserna till lobbyn. Där var folk sjukt uppklädda så vi stannade inte länge. :)




På torsdagen gick vi upp och åt frukost sen solade vi lite på vår egen uteplats innan vi packade och gjorde oss iordning för hemfärd. En timme innan bussen skulle gå ringde telefonen på vårt hotellrum och personalen undrade om vi ville ha väskorna hämtade och körda till lobbyn. Några minuter senare knackade en man på dörren och frågade om vi behövde något mer annars tog han väskorna med sej. Vi slappade nån timme till innan vi gick upp och åkte med bussen till flygplatsen. På flygplatsen kom vi igenom alla miljoner kontroller och köer och hann knappt ens kolla oss runt på terminalen innan vi satte oss på nästa buss som tog oss till planet. Sen var det en lite drygare flygresa med ganska mycket turbulens tillbaka till Oslo. Tog ganska länge innan våra väskor kom åkande på bandet men sen gick hemfärden smidigt.



Hur många män kan jobba i samma bar?           Här går vad vi första dagen trodde var en läkare. Visade sig vara
trädgårdsmästarna som hade kläder a'la Greys på sej.


En underbar resa som kan sammanfattas i ord som: solstol, service, mat, dryck, livfarlig tuck-tuck, gnällspiken och hans partner, sånt man gör på bröllopsresa, blåsigt, läkare med ambulans, sir, madame.
Bästa bästa!



Utanför hotellområdet finns typ ingenting.


Let's go home

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0